Ušakovs: Vēsturei nepieciešams trīs gadu moratorijs • IR.lv

Ušakovs: Vēsturei nepieciešams trīs gadu moratorijs

49
Nils Ušakovs. Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Ja cilvēki būs pabaroti, varēs sākt domāt par vēstures un valodas jautājumiem

“Mana pozīcija ir skaidra – palīdzēsim cilvēkiem izdzīvot, sakārtosim ekonomiku un tad ķersimies pie šiem ļoti sāpīgajiem jautājumiem,” par Saskaņas centra (SC) pozīciju Latvijas vēstures sāpīgajos jautājumos saka tās līderis un Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Intervijā “Latvijas Avīzei” trešdien viņš, tincināts par to, ka SC Saeimas frakcijas vadītājam Jānim Urbanovičam vajag nevis rakstīt vēsturiski šaubīgas grāmatas, bet ar partijām labāk izrunāt un vienoties Latvijas okupācijas un valodas jautājumos, Ušakovs piekrīt, ka vienreiz šos jautājumus vajadzēs izrunāt gan.

Tomēr tagad neesot īstais laiks. Tā kā nacionālie un vēsturiskie jautājumi 20 gadus aktīvi tikuši izmantoti politiskajā vidē, Ušakova priekšlikums ir – jaunajam parlamentam ir doti trīs gadi, un uz šiem gadiem jāvienojas “par moratoriju uz visām likumdošanas iniciativām un debatēm par etniskajiem jautājumiem, par jautājumiem, kas saistīti ar valodu un vēsturi”.

Pēc Ušakova domām, ir ko darīt, risinot ekonomiskos un sociālos jautājumus. “Pēc trim gadiem, ja cilvēki jau ir pabaroti, varam domāt, vai esam gatavi turpināt debates par šiem jautājumiem,” saka Rīgas mērs un SC līderis.

 

Komentāri (49)

silvija_vitina 03.08.2011. 10.09

vai Krievija būs ar mieru īstenot moratoriju un nejaukties citas valsts iekšējās lietās? un vai atsevišķi LV politiķi arī īstenos moratoriju un netracinās LV krievus ar pasaciņām par diskrimināciju?

+20
0
Atbildēt

1

    Tamāra Nolmane > silvija_vitina 03.08.2011. 11.19

    Ušakova teikto var pārfrāzēt: “Tu esi idiots, bet davai par to vairāk nerunāsim?”. Starp citu, neesmu redzējis, ka kādā valstī nacionālisma kultivēšana saprātīgā apmērā kaut ko sliktu būtu nodarījusi!? Tieši otrādi, latvieši jau ir sagrauti ar to, ka jūtas līdz nelabumam atšķaidīti ar krievu darba ļaudīm. Diemžēl, tas ka jūs apgalvojiet, ka arī latviešu pusē ir problēma ir zināma mēra uzvara no krievu propogandas. VL prasības un uzstāšanās nav tik trakas, ja tās vērtē ar prātu un prasību rezultātu salīdzina ar esošo situāciju citās valstīs. Papildus ir aplams apgalvojums, ka mums ir daudz kreivu, utt. Bet cik no viņiem ir integrējušies kaut vai tik tālu, ka iegūst Latvijas pilsonību?

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

buchamona 03.08.2011. 10.20

Uz visiem tiem lielumiem, uz kuriem Ušakovs grib likt maratoriju, balstās mūsu ārpolitika, līdz ar to ekonomika uc prioritātes. Ar lielumiem, uz kuriem Ušakovs šobrīd grib likt morotoriju, tiek formulēts jautājums uz kuriem mums pašiem ir jāatbild, kas tas tāds ir – atjaunotā Latvijas Republika – padevīgs satelits bijušajā ” postpadomju” telpā, jeb valsts, kura pūlas tikt ārā no šīs ” melnā cauruma” trajektorijas ar Kremli centrā.
SC nav nekāda sakara ar etniskām problēmām un to risināšanu. SC vēl jo projām izmanto etniskās problēmas kā augsni, kurā audzēt savu prokremlisko ideoloģiju, kuru tagad SC cenšas vēl vairāk nostiprināt, sludinot ideju par šo ” blēdīgo maratoriju”. Varētu jau par visu to pasmieties,par šo anekdoti par to, ka politika var pastāvēt ārpus ideoloģijas, ja tādi gaišo spēku bruņinieki kā Vienotības Jaunups uc neatbalstītu šādus murgus.
http://www.diena.lv/latvija/zinas/jaunups-ideala-koalicija-vienotiba-un-zrp-otra-labaka-piepulcinot-abam-partijam-sc-13895450

+17
0
Atbildēt

1

andrisskrastins 03.08.2011. 10.10

Piedod, Ušakov, bet NĒ. Un tā nav vēsture, tie ir FUNDAMENTĀLI šīs valsts pastāvēšanas jautājumi. Ja tu nespēj tiem piekrist – tur ir durvis/pasu kontrole/lidmašīna.

+18
-3
Atbildēt

1

    ilmisimo > andrisskrastins 03.08.2011. 11.06

    …ā nav vēsture, tie ir FUNDAMENTĀLI šīs valsts pastāvēšanas jautājumi. …
    _____________________________
    Nosauksim Satversmi un 4.maija deklarāciju par vēsturi un uzliksim tām moratoriju!

    +6
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu