Protestēs pret "Jaunā viļņa" slavenību aleju Jūrmalā • IR.lv

Protestēs pret “Jaunā viļņa” slavenību aleju Jūrmalā

34
Jaunā viļņa Zvaigžņu alejai domātas zvaigznes skice.

Iecere: piecstaru bronzas zvaigznēm jāatgādina Holivuda

Partijas TB/LNNK Jūrmalas grupa 21.jūlija rītā organizēs piketu pie Jūrmalas pilsētas domes pret “Jaunā viļņa” zvaigžņu alejas veidošanu Turaidas ielā pie Dzintaru koncertzāles, LETA informēja TB/LNNK valdes loceklis Jānis Tomelis. 

“Tēvzemieši” uzskata, ka ir apkaunojoši pie Dzintaru koncertzāles, kur daudzu gadu garumā uzstājušies dažādi slaveni mākslinieki, zvaigžņu aleja būs “tikai ar apšaubāmu gaumi slavenajam Krievijas organizētajam konkursam “Jaunais vilnis””. 

Turklāt viņus māc bažas, ka zvaigžņu alejā uzstādītās zvaigznes neatbildīs arī Valsts valodas likuma prasībām – tajās esošie uzraksti nebūs latviešu valodā. 

Kā Ir.lv pastāstīja informēti avoti, bronzas zvaigznes Krievijā jau ir izgatavotas. Tās ir metru platas plāksnes, kurās ciļņa veidā iestrādātas zvaigznes. Uzraksti uz tām ir angļu valodā, bet, piemēram, komponists un “Jaunā viļņa” žūrijas līdzpriekšsēdētājs Raimonds Pauls tiek dēvēts izkropļoti “Raimond Pauls”. 

“Kāpēc vajag darīt kaut ko tādu, par ko skaidri zināms, ka tas izraisīs konfliktus,” savu viedokli portālam Tvnet.lv izteicis Raimonds Pauls. Viņš uzskata, ka līdzekļus varētu ieguldīt daudz saprātīgāk. “Nu, piemēram, pie koncertzāles varētu uzbūvēt otru tualeti.”

Jūrmalnieki uzskata, ka šāda veida populārās mūzikas festivālus vajadzētu rīkot Jūrmalas pašvaldībai un Latvijas Kultūras ministrijai, nevis Krievijai. Līdzīga prakse jau ir Palangā Lietuvā un Vitebskā Baltkrievijā. 

Savukārt Tomelis atgādināja, ka šis konkurss ir izcēlies ar bezgaumīgiem jokiem attiecībā pret Latviju, piemēram, uz konkursa skatuves ir parodēta Latvijas valsts himna. 

Jūrmalas domē šis jautājums tika skatīts 8.jūlijā – domes sēdē tika pieņemts lēmums veikt grozījumus 2010.gada 22.jūlija Jūrmalas pilsētas domes lēmumā par Zvaigžņu laukuma izveidi. 8.jūlija domes sēdē pieņemts lēmums “izveidot Slavas aleju, kur par godu radošam darbam un nozīmīgam ieguldījumam Dzintaru koncertzāles un Jūrmalas pilsētas atpazīstamībā un attīstībā tiktu godinātas izcilas personības”, kā arī nolemts, ka “Slavas aleja” atradīsies Turaidas ielas galā pie izejas uz jūru. 

Tāpat nolemts Jūrmalā pie Turaidas ielas 1 izveidot laukumu “Jaunais vilnis”, kas veltīts starptautiskā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursa “Jaunais vilnis” uzvarētājiem un zvaigznēm, informēja Jūrmalas domes pārstāve Elita Cepurīte. 

Zvaigžņu laukuma nolikumu uzdots izstrādāt Jūrmalas pilsētas domes izpilddirektoram Valdim Vītoliņam, kurš to iesniegs apstiprināšanai domē.

Komentāri (34)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu