Bērziņš Igaunijā runājis par Rail Baltica un Visaginas AES • IR.lv

Bērziņš Igaunijā runājis par Rail Baltica un Visaginas AES

36
Prezidents Andris Bērziņš. Foto: Edijs Pālens, LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš otrdien bija pirmajā vizītē Igaunijā.

Tiekoties ar Igaunijas Republikas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu, Valsts prezidents uzsvēra prieku par intensīvo sadarbību starp abām valstīm, atzīmējot, ka ir īpaši nozīmīgi arī nākotnē turpināt veiksmīgo dialogu un attīstīt savstarpējās attiecības, ziņo Prezidenta kanceleja.

Tika apspriesti reģionam īpaši nozīmīgie transporta projekti, piemēram, „Rail Baltica”, norādot ka to virzībā būtiska ir tieši valstu spēja vienoties par kopīgiem mērķiem. Pārrunājot Visaginas AES projekta attīstību, A.Bērziņš uzsvēra, ka projektu Lietuvā nepieciešams īstenot, taču pirms galīgo lēmumu pieņemšanas par finansējuma modeli nepieciešams izvērtēt visus aspektus, lai tas būtu izdevīgākais risinājums gan no enerģijas piegāžu drošības viedokļa, gan arī no ekonomiskā izdevīguma un izmaksu viedokļa.

Komentāri (36)

jessdrthomas 13.07.2011. 19.08

Rail Baltic storijs atgādina sižetu no padomjlaika Fitiļ kinožurnāla – strādnieki gatavojas rakt tuneli cauri kalniem. Būvdarbu vadītājs saka, lai vieni rok no vienas puses, otri – no otras, pa vidu satiksies. Kad prasa, a kas būs, ja nesatiksies, atbild: nu togda u nas buget dva toneļa.

Vienu laiku neviens vispār neinterešjās, kur tās RB sliedes būs. Galvenais ka būs, ka par eiro naudu un pa taisno uz Berlīni.

Pirms pāris nedēļām redzēju iekš LA kartes, sastādītas tā, it kā mēs dzīvotu kaut kādā kartogrāfijas pašā rītausmā. Konkrētības, precizitātes – nekādas. Atbilstoši diviem variantiem jaunās sliedes vispār būs Rīgai apkārt. Pasažieri varēs to ātrvilcienu gaidīt kaut kur ap Stopiņiem.

Vai arī tie alternatīvie varieanti – izmantojot vecos uzbērumus vai būvējot kaut ko pilnīgi jaunu, un kādas būs cenu atšķirības?

Who cares?!? Turpinam tikai cepties, Sūnu ciems!

http://www.youtube.com/watch?v=Vv6Y-Y65oWg

0
0
Atbildēt

0

marisgrinbergs 13.07.2011. 14.55

Tviterī lasīju, ka Igaunijas prezidents esot izteicies, ka Igaunijas un Latvijas draudzība ir tik cieša, ka to neietekmēs, kas atrodas pie Latvijas stūres. Vai kāds nezin avotu šai informācijai?

0
0
Atbildēt

1

    Tane-Dane > marisgrinbergs 13.07.2011. 15.00

    Ilvess jau nu gan teica, ka nav svarīgi vai pie Igaunijas stūres būs viņš (Tomass Hendriks Ilvess) vai kāds cits.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu