"Latvenergo" lietā KNAB aizdomās tur 17 cilvēkus • IR.lv

“Latvenergo” lietā KNAB aizdomās tur 17 cilvēkus

12
Foto: Gatis Gierts, F64

KNAB izmeklēšanas darbības veicis 12 ārvalstīs, sešas aizdomās turētās ir amatpersonas

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) tā dēvētās “Latvenergo” amatpersonu lietas izmeklēšanā par aizdomām turētiem atzinis jau 17 personas, otrdien intervijā LNT raidījumā “900 sekundes” atklāja KNAB vadītāja pienākumu pildītāja Juta Strīķe.

Kā vēsta aģentūras LETA un BNS, Strīķe atklājusi, ka sešas no minētajām 17 personām ir amatpersonas.Pēc viņas teiktā, izmeklēšanas laikā notikušas izmeklēšanas darbības 12 ārvalstīs, tostarp bijušas pratināšanas. Strīķe arī uzsvēra, ka šī lieta ir ļoti sarežģīta, tāpēc gada laikā kopš veiktajām kratīšanām un amatpersonu aizturēšanām nevienam nav izdevies uzrādīt apsūdzības.

Jau ziņots, ka tā dēvētajā “Latvenergo” amatpersonu lietā ir aizdomas par 1,13 miljonu eiro (791 000 latu) atmazgāšanu, aizturēto vidū 2010.gada vasarā bija pieci uzņēmumu “Latvenergo” un AS “Sadales tīkls” darbinieki un trīs privātpersonas.

Pēc KNAB domām, valsts uzņēmumu pārstāvji, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli un rīkojoties pretēji dienesta interesēm, ar mērķi prettiesiski gūt sev materiālu labumu nodrošinājuši labvēlīgu lēmumu pieņemšanu dažādu privātu uzņēmumu interesēs saistībā ar publiskajiem iepirkumiem un rekonstrukcijas darbiem vairākos objektos.

Kriminālprocesa ietvaros apcietinājums tika piemērots toreizējam ” Latvenergo” valdes priekšsēdētājam Kārlim Miķelsonam, uzņēmuma viceprezidentam Aigaram Meļko un uzņēmējam Andrejam Livanovičam, taču vēlāk viņi pret drošības naudu no cietuma tika atbrīvoti.

 

Komentāri (12)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu