Tiesa arestē Lemberga aktīvus • IR.lv

Tiesa arestē Lemberga aktīvus

74
Baiba Rulle

Latvijas tiesa apstiprina Anglijas tiesas noteikto Lemberga īpašumu arestu, tas stājas spēkā nekavējoši

Saskaņā ar Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas 13.jūnija lēmumu Latvijā ir atzīts un tiek izpildīts Apvienotās Karalistes Augstās tiesas lēmums, ar kuru 20.aprīlī tika noteikts arests jebkādiem Aivara Lemberga īpašumiem 135 miljonu ASV dolāru vērtībā.

Tas teikts Latvijas tiesas spriedumā, kuru “Latvijas Kuģniecība” saskaņā ar biržas noteikumiem ir ceturtdien publicējusi Rīgas fondu biržas mājaslapā. 

Lēmums stājas spēkā nekavējoties un tas nozīmē, ka arests tagad attiecas uz Lemberga aktīviem Latvijā, uz kuriem līdz tam Anglijas tiesas jurisdikcija formāli neattiecās.

Aivars Lembergs uzskata, ka šim tiesas lēmumam nav nekādas praktiskas nozīmes, jo viņa aktīvi jau pirms tam bija arestēti, turklāt viņam nemaz nepiederot tik dārgi īpašumi un viņš vispār neesot miljonārs,  ceturtdienas vakarā Lembergs komentējis aģentūrai LETA. “Tas pilnīgi neko nemaina, absolūti nemaz, jo es Anglijas tiesai nosūtīju sarakstu, kas man pieder. Pilnīgi droši, man nepieder ne 135, ne 13,5, ne 1,3 [miljoni],” teica Lembergs.

Anglijas tiesas lēmums par Lemberga aktīvu arestu pieņemts lietā, kurā pret Ventspils mēru vēršas “Ventspils naftas” īpašnieks “Vitol group”, jo uzskata, ka Lembergs un ar viņu saistītas personas ir netaisnīgi piesavinājušās 135 miljonus dolāru no “Ventspils naftai” piederošās “Latvijas Kuģniecības”. Tāpēc par šādu summu tika pieprasīts noteikt arestu jebkādiem Aivara Lemberga aktīviem, lai nodrošinātos, ka uzvaras gadījumā “Vitol group” var atgūt zaudēto naudu.

Šis arests attiecas uz visiem Lemberga aktīviem Lielbritānijā vai ārpus tās, neatkarīgi no tā, vai šie aktīvi ir vai nav reģistrēti uz Lemberga vārda, pieder viņam atsevišķi vai kopīpašumā. Viņam aizliegts jebkādā veidā atbrīvoties no šiem aktīviem, rīkoties vai samazināt to vērtību. 

Komentāri (74)

Ieva 16.06.2011. 19.36

Šodien ir politiskie ziemassvētki!

+50
0
Atbildēt

2

    ievuliitis > Ieva 16.06.2011. 20.34

    Šim bija jābūt pie lamas komentāra.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Ieva 16.06.2011. 19.50

    …un Damokla zobens.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

silvija_vitina 16.06.2011. 19.37

nu re, vienreiz tak Aivaronkuls teica, ka viņam tikai tukšs gaiss pieder. Nebūs melots! ko nu ZZS bez sava papuča naudas pasāks? vēlēšanas tuvojas, kampaņas jārīko, skribeļiem par komentiem ar kāda kapeika jāatmet… tantukiem pa piečukam .. kopā savācas. ai, ai, grūti laiki.. un pie visa tie sorrrrrrroossssīiiiiiiti.

+40
0
Atbildēt

2

    Valdis Liepiņš > silvija_vitina 16.06.2011. 22.41

    Kas to būtu domājis, ka es kādreiz priecāšos par cita cilvēka nelaimi, bet par šo komentāru es ilgi smējos. :D

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > silvija_vitina 16.06.2011. 19.56

    Ventspils budžetā daudz naudas – uztaisīs itkā “Ventpils 726.gadskārtas reklāmu un publicitāti pa visiem medijiem.

    +14
    -1
    Atbildēt

    0

raimondsb_mail_lv 16.06.2011. 22.14

Ja Latvijā ir kāds uzņēmīgs komersants, tad varu iedot ideju – ļoti populāra pašlaik valstī būtu galda spēle lieliem un maziem, ko varētu spēlēt ģimenes lokā un kas sauktos ” Ventspils TRUBAsDŪRA piedzīvojumi”. Kaut kas līdzīgs ” Cirkam “, ko visi ir bērnībā spēlējuši. Uz krāsaina kartona gabala būtu atainots Aivara mūža gājums ar spilgtākajiem notikumiem. Spēle varētu sākties no tā brīža, kad mūsu varonis, parasts KP sekretārs kļūst par ostas pilsētas mēru. Spēles dalībnieks izmet kauliņus, noskaita, teiksim, piecus lauciņus un BINGO – nomirst labākais draugs, atsājot mantojumā miljonu. Ejam tālāk. Nekādi kritumi, tiek pievākta Ventspils nafta. Tad sākas karš ar Šķēli un tiekam atmesti uz pāris lauciņiem atpakaļ. Bet izkrīt sešinieki un nonākam lauciņā, kur tiek noslēgts līgums par vides sakārtošanu. Priekš durakiem, jeb, kā tautā saka ” bļem, bļem “, varu iztulkot – līgumā Aivars saka Andrim ” beigsim karot, turpmāk zagsim kopā “. Tālāk viss iet kā pa sviestu, Aivariņš apaug ar bagātību un nekādi kritieni spēles dalībniekiem nav. Bet tad nonākam uz lauciņa, kad politikā ieiet Jaunais Laiks ar “trako Repši “, kas negrib iet pie siles. No šī brīža spēle paliek jautrāka, ar kāpumiem un kritumiem. Nonākam lauciņā ” grīnberga kodi ” un iegūstam bonusu – papildus gājienu, bet nākošajā jau neraža – cietums un braucam tālu lejā. Pa vidu nokļūstam Ārstu biedrībā un iegūstam “balto biļeti” un kakla korseti. To var rādīt visur, kad nākas iekļūt nepatikšanās. u.t.t. Tur materiāls ir bez gala.
Pēdējā laikā Lembergs ir zaudējis asumu. Varbūt saprot, ka Londona nav pilsēta ar rītdienu. Varēja to uzlauzto seifu labāk izspēlet. Piemēram,paņemt līdz uz Angliju un tur tiesā visiem rādīt – “man nekā nav”. Varbūt uzaicināt tiesnešus uz Ventspili, lai paskatās, kā sakārtota pilsēta. Lemberga piemērs rāda, kādas apslēptas, neatklātas spējas mājo cilvēkos. Ja nebūtu Atmoda, Neatkarība, kas būtu mūsu varonis? Mazs, pelēks KP funkcionārs. Dzīve paietu medībās un partijas saietos. Pa vidu vēl specveikali, iespēja nopirkt pižiku un dienvidslāvu ādas mētelīti. Nu vienreiz gadā uz kādu kūrortu soclāģerī. Vienmuļi. Bet tagad, kādas kaislības, kāds aktiera talants – gan komiķis, gan traģēdiju meistars. Staņislavskis noteikti teiktu – “ticu”. Šitam “cirkam” notiekot, pa vidu stāv, manāmi apjucis, mūsu vienkāršais latviešu zemnieks. Mūsu valsts galvenais zemnieks un agronoms Lembergs ir paziņojis, ka kaut kādi sorosīdi neliekot mierā. Kas tie tādi, laukos neviens nezin. Mazbērni, kas skolās mācās, zin teikt, ka tas nāk no angļu vārda “sorry “, bet daudzi zemnieki vēl joprojām ir pārliecināti, ka sorosīdi, ar kuriem Lembergs liek viņiem cīnīties, ir kaut kāds jauns Kolorado vaboļu paveids, kaut kāda neizprotama kaitēkļu mutācija, kas uzbrukusi viņu laukiem. Zemniekam nav laika domāt, jo visu laiku ir jācīnās ar sorosīdiem. Vienu brīdi, cīņas starplaikā, navais lauku cilvēks sāk tā kā aizdomāties par tām pasakainajām bagātībām, kas pieder valsts galvenajam kaitēkļu apkarotājam, un grib jau uzdot jautājumus. Bet Lembegs nāk ar jaunu paziņojumu – izrādās kaut kādi “āmīši” neļauj mierīgi dzīvot. Atkal jācīnās. Kā lai izskaidro naivajiem ļautiņiem, ka lielākais viņu ienaidnieks ir pats kaitēkļu apkarotājs?

+40
-1
Atbildēt

3

    raimondsb_mail_lv > raimondsb_mail_lv 17.06.2011. 11.20

    to TanteSidra. Paldies par papildinājumu. Kā jau teicu, te materiāla ir tik daudz, ka pietiktu arī labam romānam. No visiem latviešu rakstniekiem, kas ātrumā ienāk prātā, vislabāk tas padotos Anšlāvam Eglītim vai Marģeram Zariņam. Abiem bija lieliska humora izjūta un mūsdienās tas ir svarīgi.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > raimondsb_mail_lv 17.06.2011. 00.47

    Skumjais Bruņinieks
    jauki bija tavu tekstu lasit, paldies par to.
    galda spele noteikti un man shkiet ari kompjuterspele iespejama, ar katru veiksmigu zadzibu negantnieks iegust arvien lielaku kontroli, iegust arvien augstaku aizsardzibu. speletajs var njemt paliga prokuraturu un neierobezhotu skaitu sorosidu bet tapat ar katru jaunu level aizvien grutak ar to vurdalaku sisties.
    varetu nacionala stila ar kautkadiem 3 gajieniem. pirmie tevadeli divi jaj jaj un neuzjaj, bet tad nak treshais tas uzjaj un izdrazh to Lembergu pec pilnas programas.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    oskaar > raimondsb_mail_lv 16.06.2011. 22.21

    >Skumjais Bruņinieks
    Burvīgs teksts. Paldies! Man ļoti patika cirka spēles variācija.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu