"Oligarhu kapusvētku" dalībnieki: sabiedrībai ir jāmainās • IR.lv

“Oligarhu kapusvētku” dalībnieki: sabiedrībai ir jāmainās

29
Ekrāna attēls no "Oligarhu kapusvētki" video materāliem "youtube.com"
Gundega Šķēla

Kā tautas akciju vērtē video materiālos redzamās personas?

Aicinot sabiedrību kļūt spēcīgākai un aktīvākai, trešdien, pulksten 19.00, Rīgā uz AB dambja notiks Intelektuālās attīstības fonda valdes priekšsēdētāja Viestura Dūles un mediju aģentūras “Inspired” darbinieka Jāņa Erta rīkotā akcija “Oligarhu kapusvētki – Izvadi savu oligarhu silti!”. Akcija rīkota, lai ietekmētu politiskos procesus valstī un lai nākamajās vēlēšanās neuzvarētu un Saeimā netiktu ievēlēti oligarhi, bet gan tiktu pārstāvētas tautas intereses.

Virtuālajā vidē izplatītie akcijas informatīvie video materiāli guvuši lielu atsaucību, un dalībai pasākumā piesakās tūkstošiem cilvēku. Publiskotajos video materiālos savu dalību akcijā apstiprinājuši arī sabiedrībā zināmi cilvēki, kuri Ir.lv pamato savu piedalīšanos akcijā.

Vestards Šimkuss, pianists
Manuprāt, ir amorāli, ja tautas doto varu var iedomāties izmantot savu mērķu īstenošanai. Sabiedrībai ir nepieciešams aizdomāties par to, jo vairums no tautas patiesībā vēlas līdzināties politiķiem, kuriem dzīvē ļoti paveicies un kuriem ir bagātība. Viņi ir mūsu superzvaigznes, un to parāda arī vēlēšanas. Cilvēku domāšanai ir jāmainās, un šāda veida akcijas ir viena no iespējām, kā to izdarīt.

Baiba Strautmane, žurnāliste
Jebkas, kas spētu vai mēģinātu mobilizēt mūsu sabiedrību domāt drusku skaidrāk, ir pilnīgi atbalstāms pasākums. “Oligarhu kapusvētki” ir prātīga un asprātīga ideja. Katram pašam sākotnēji jātiek galā ar savu komformismu. Bez tam, ir ārkārtīgi svarīgi paust redzamu nepatiku pret tiem, kuri mūsu valstī rada nepatīkamu gaisu.

Jānis Skutelis, improvizators
Katram ir jāsāk ar sevi, nevis jānomelno tikai citi. Man gribas labu sajūtu par padarīto, un šis ir viens no veidiem, kā to veicināt. Manuprāt, katram cilvēkam nepieciešams definēt savu oligarhu, tādējādi labāk iepazīstot sevi.

Dita Lūriņa, aktrise
Ir sajūta, ka mēs, latvieši, visi kopā ejam, bet, kur – īsti nezinām. Piekrītu tam, ka katram ir jāsāk ar sevi, bet nepieciešams just blakus arī savējos. Latvieši ir pieraduši daudz paciest un tādā veidā izdzīvot. Manuprāt, šī latviešu pamatīpašība būtu jāmaina.

Lauris Reiniks, mūziķis
Neesmu noskaņots pret nevienu, vienkārši uzskatu, ka kaut kas ir jāmaina. Tautai ir jānāk kopā un jāatgādina, ka mēs esam. Sabiedrībai ir jāzina patiesība, nevis meli vai solījumi. Ceru, ka nākamajās vēlēšanās cilvēki balsos vairāk pārdomāti.

Baiba Sipeniece-Gavare, TV šovu un pasākumu vadītāja
Mūsu valstī notiek process, kas dara kaunu, tomēr atbildība ir jāuzņemas visiem. Cilvēki pie varas tā vienkārši nenonāk, arī oligarhus kāds ievēlēja. Pēc vēlēšanām, tiekot Saeimā, politiķiem ir jāaizmirst par pašlabumu un jādomā par visiem valsts iedzīvotājiem. Ar akcijas palīdzību tiks modināts ikviens, jo īpaši tie, kuri netic pārmaiņām.Bez tam, ir svarīgi, ka Viesturs Dūle kā galvenais organizators, nav “sasmērējies ar kādām politiskām lietām un nemet ēnu uz pasākumu.” Katram sabiedrības loceklim ir jāparāda sava pilsoniskā stāja.

Ģirts Ķesteris, aktieris
Mani uzrunā Viestura ideja. Pārsteidz tas, ka cilvēki tiešām interesējas par notiekošo. Piemēram, nedēļas nogalē biju Kuldīgā, un cilvēki tur ir zinoši un, lai gan reāli akcijā Rīgā nepiedalīsies, viņi kaut kādā veidā pauž savu nostāju.

 

Komentāri (29)

mary75 08.06.2011. 10.27

Piekrītu, ka pasākumā jānosauc konkrētu oligarhu uzvārdi, jānosauc pa punktiem viņu “labie darbi”, jāpaska, kādu kaitējum tas nodarījis Latvijai un tās tautai, un, galvenais, jānosauc konkrēti oligarhu pakalpiņi Saeimā, ar konkrētu frakciju un uzvārdu.
Tad tas iespiedīsies atmiņā daudziem, un kādam liks padomāt par savu balsojumu.
Jāsaka arī tas, ka balsot jāiet.
Runāšana par oligarhiem “vispār” nekādu lielu efektu nedos, jāsāk runāt konkrēti.

+13
-3
Atbildēt

1

    astra_ozo > mary75 08.06.2011. 22.51

    Tiešān jānosauc – un nevajag aizmirst oligarhus , kas latviešu tautai nodarījuši vislielāko ļaunumu – bijušos parekss šefus. Kad tiesās viņus, kuru dēļ no valsts budžeta izņemti 800 miljoni latu?
    Vēl ir tāds suhorenka, kas no valsts mēģinanelikumīgi izspiest miljonus

    +5
    0
    Atbildēt

    0

Agnese Lûse 08.06.2011. 17.07

Dūle,tu tikai nesaslimsti ar “Mesijas sindromu” sapulcinot tik daudz tautas :) Protams es arī piedalīšos,bet tikai ceru ka šis pasākums tiešām būs brīvs no politikas un vēlāk tā saucamā Latvijas “Neatkarīgā”televīzija šos masu skatus un tautas emocijas neizmantos kādas politiskās partijas jeb grupējumu intresēs.
LNT manu uzticību zaudēja kad rīkoja tā saucamo “tautas diskusiju” , “Latvija ,mēs tevi dzirdam”.kas patiesība bija ašistu politiskā reklāma !
Prātu var zaudēt vairākas reizes,godu tikai vienreiz !

+9
-1
Atbildēt

0

mxblack 08.06.2011. 20.50

Man tāpat kā Šķēlem, kurš nupat tika intervēts TV-1, ir prieks ka beidzot mūsu jaunatne ņem aktīvu dalību valsts sakārtošanā. Organizatori to ir izvēruši par īpatnēju šovu un tā sapulcinājuši ievērojamu skaitu cilvēku, jauki. Ir cerība ka nākošajās vēlēšanās tiešām varētu beidzot uzvarēt veselais saprāts. Man likās ka tā būs tāda tvaika nolaišana un viss, bet tas viss izskatās daudz labāk. Nu redzēsim kā darbosies tas jaunais portāls, kā tas iekļausies mūsu politiskajā dzīvē. Tā ir ļoti apsveicama aktivitāte, žēl ka to nevarēs izmantot jebkurš Latvijas pilsonis, jo ne katram ir piekļuve netam.

+8
0
Atbildēt

1

    Signija Aizpuriete > mxblack 08.06.2011. 22.04

    —-
    Jauni portāli, lai pa virtuālo pasauli vairāk darbotos – un jaunas partijas (Vidzemes partija), lai oligarhu ietekme reālajā pasaulē nemazinātos?
    Katram savs prieciņš….

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu