Skolu absolventiem sākušies eksāmeni • IR.lv

Skolu absolventiem sākušies eksāmeni

31
Foto: Andrius Ufartas, F64
Karīna Vītiņa

Ir.lv aptaujātie skolēni atzīst, ka eksāmens bijis viegls

Šonedēļ pamatskolu un vidusskolu absolventiem sākušies noslēguma eksāmeni. Ir.lv aptaujātie pamatskolēni atzina, ka pirmais eksāmens bijis viegls.

Pirmdien divpadsmito klašu skolēni aizvadīja eksāmenu angļu valodā, bet otrdien devīto klašu skolēni pārbaudīja prasmes latviešu valodā, vēsta aģentūra LETA.

Latviešu valodas eksāmens šogad ir bijis vieglāks nekā iepriekšējā gadā, tā atzīst gan Rīgas Centra humanitārās vidusskolas, gan Rīgas 6.vidusskolas devīto klašu skolnieces. Abu skolu devīto klašu audzēkņi atzīst, ka pirms eksāmena bijušas īpašas konsultācijas, kurās tika pildīti iepriekšējo gadu eksāmeni. Attiecīgi gatavība eksāmenam bijusi pietiekama un eksāmenā esošie uzdevumi nav sagādājuši problēmas.

Rīgas Centrālās humanitārās vidusskolas, Latviešu valodas un literatūras skolotāja, Ineta Dzene, apgalvoja, ka „šogad eksāmens ir bijis atbilstošs attiecīgajai izglītības sistēmai un, ja skolēns ir mācījies un gatavojies eksāmeniem, tad nevajadzētu būt sarežģījumiem, lai tiktu galā ar eksāmenā esošajiem uzdevumiem, jo eksāmenā neesot negaidītu uzdevumu, kuriem skolēni nebūtu sagatavoti”.

Kopumā eksāmens neesot bijis grūts, taču kā min Rīgas Centrālās humanitārās vidusskolas devītās klases skolnieces, Liene Ausekle un Kristīne Štekere valodas teorijas daļa esot bijusi grūtākā nekā iepriekšējā gadā, taču lasāma daļa esot bijusi visvieglākā. „Eksāmens bija viegls, taču ir uztraukums par to, ka tas bija pārāk viegls, bet ir pārliecība, ka uzdevumi ir paveikti labi, jo nesagādāja grūtības. Veiksmei un iedvesmai meitenes esot kurpē ielikušas piecu santīmu monētu, lai „domraksti labāk rakstītos”, un šo padomu viņām esot devusi matemātikas skolotāja.

Rīgas 6.vidusskolas skolnieces atzīst, ka eksāmens esot bijis ļoti viegls, un, kā minēja devītās klases skolniece Alīna Burkēviča priekš viņas tas esot bijis pārāk viegls. Taču skolasbiedrene Alise Sņegireva atzīst, ka „tomēr bija āķīši, kuros kļūdījos, bet to nebija pārāk daudz”. Arī apspriežoties ar citiem klasesbiedriem, lielākā daļa esot bijuši priecīgi par to, ka eksāmens esot bijis viegls. Meitenes nav īpaši gatavojušās, tikai atkārtojušas dažus uzdevumus un apēdušas kādu šokolādes tāfelīti. Kā minēja arī skolas direktors Haralds Bārzdiņš, viņa skolēni esot gudri un uzcītīgi, tāpēc, visticamāk, tie veiksmīgi ir tikuši galā ar eksāmenu.

Komentāri (31)

Apelziino, Šmuuu, Nikucis 25.05.2011. 14.36

Brendu smaržas par VISZEMĀKAJĀM cenām Latvijā
Tavs Smaržu Veikals – http://www.TavasSmarzas.lv

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu