Solārais lidaparāts devies pirmajā starpvalstu lidojumā • IR.lv

Solārais lidaparāts devies pirmajā starpvalstu lidojumā

25

Ar saules enerģiju vadāmā lidmašīna no Šveices lido uz Beļģiju

Ar saules enerģiju darbināmā lidmašīna “Solar Impulse” piektdien no Šveices rietumu daļas devās savā pirmajā starptautiskajā lidojumā uz Beļģiju, vēsta aģentūras LETA un AFP.

Pilota Andrē Boršberga vadītais lidaparāts pulksten 9.40 pēc Latvijas laika pacēlās no Šveices rietumu daļas, un Briseles lidostu cer sasniegt pēc 12 stundām.

Pērnajā jūlijā Boršbergs ar “Solar Impulse” veica vēsturisku lidojumu, vairāk nekā diennakti izmantojot tikai saules enerģiju. Tas bija ne tikai ilgākais cilvēka pilotētais lidojums ar saules enerģiju darbināmā lidmašīnā, kas ilga 26 stundas desmit minūtes un 19 sekundes, bet tika sasniegts arī jauns augstuma rekords – 9235 metri.

Lai gan iepriekš jau veikti vairāki lidojumi starp Ženēvas un Cīrihes lidostām, nokļūšana Briseles lidostā būs jauns izaicinājums. “Tāda lidaparāta kā “Solar Impulse” vadīšana Eiropas gaisa telpā un nosēšanās starptautiskā lidostā ir neticams izaicinājums mums visiem, un panākumi būs atkarīgi no atbalsta, ko mēs saņemsim no visām iesaistītajām institūcijām,” spriež Boršbergs.

Iecerēts, ka “Solar Impulse” būs apskatāms Briseles lidostā līdz 29.maijam, bet pēc tam tas dosies uz Parīzi.

Tikmēr “Solar Impulse” komanda jau kaldina plānus transatlantiskam lidojumam un pat braucienam apkārt pasaulei, kas varētu notikt 2013. vai 2014.gadā, izmantojot nedaudz lielāku ar saules enerģiju darbināmu lidaparātu.

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu