Sāk krimināllietu par baļķvedēja un vilciena avāriju Ķegumā • IR.lv

Sāk krimināllietu par baļķvedēja un vilciena avāriju Ķegumā

38
Raitis Plauks, F64

Kriminālprocess sākts, lai veiktu pamatīgu izmeklēšanu un sauktu pie atbildības vainīgos

Valsts policija šonedēļ sākusi kriminālprocesu par nesen Ķegumā notikušo baļķvedēja un elektriskā vilciena sadursmi, vēsta aģentūra BNS.

Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis pastāstīja, ka policijā administratīvā lietvedība ir izbeigta un ir sākts kriminālprocess par noziegumiem pret satiksmes drošību. Kriminālprocess sākts, lai varētu veikt pilnvērtīgu šī negadījuma izmeklēšanu un nepieciešamības gadījumā pie atbildības saukt vainīgās amatpersonas.

Tikmēr uzņēmuma “Stiga M”, kam piederēja negadījumu izraisījušais baļķvedējs, pārstāvis Aldis Gobzemsaģentūrai LETA skaidroja, ka Valsts policijas Rīgas reģiona un Kārtības policijas pārvaldes Satiksmes administratīvo pārkāpumu izskatīšanas birojs ir atzinis – “Stiga RM” piederošā kravas transportlīdzekļa vadītājs nav vainojams ceļa satiksmes negadījuma izraisīšanā šī gada 29.martā uz Ķeguma pārbrauktuves. Vadītājs bija ievērojis ceļa satiksmes noteikumus un saskaņā ar tiem brīdinājis vilciena mašīnistu par salūzušo transportlīdzekli uz pārbrauktuves.

Jau vēstīts, ka 29.marta rītā Ķegumā uz dzelzceļa pārbrauktuves elektrovilciens sadūrās ar kravas auto. Dzelzceļa satiksme negadījuma dēļ līnijā Rīga-Lielvārde uz laiku tika slēgta, bet bojāgājušo un nopietni cietušo nebija.

Līdz šim publiskajā telpā notikusi viedokļu apmaiņa starp uzņēmumu “Pasažieru vilciens” un baļķvedēja īpašnieku “Stiga RM”. Kravas automašīnas īpašnieks apgalvo, ka uzņēmumam “Pasažieru vilciens” bija iespējams novērst elektrovilciena un kravas automašīnas sadursmi.

Komentāri (38)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu