Autobusa avārijā Salacgrīvas novadā traumas guvuši astoņi bērni • IR.lv

Autobusa avārijā Salacgrīvas novadā traumas guvuši astoņi bērni

36
Ilustratīvs foto: Ieva Čīka, LETA

Šoferis no šosejas nobraucis, lai izvairītos no sadursmes ar neuzmanīgi vadītu vieglo auto

Vakar Salacgrīvas novadā uz Tallinas šosejas notikušajā autobusa avārijā traumas guvuši astoņi no kopumā uz pārbaudēm slimnīcā nogādātajiem 20 bērniem, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes preses pārstāve Sintija Gulbe.

Sākotnējā informācija liecina, ka 1971.gadā dzimušā vīrieša vadītā automašīna “Volvo”, apdzenot kravas automašīnu, iebrauca pretējās kustības joslā. Pa to braucošā autobusa šoferis mēģinājis izvairīties no frontālas sadursmes, transportlīdzeklis saslīdēja, nobrauca no ceļa un apgāzās. Autobusu Rīgas virzienā vadīja 1981.gadā dzimis vīrietis.

Negadījumā brīdī autobusā bija 20 bērni, kas tika nogādāti slimnīcā, lai pārliecinātos, vai viņiem nav traumu. Traumas konstatētas astoņiem pusaudžiem, taču tās nav smagas. Cietušie ir Latvijas iedzīvotāji. Sākotnējā informācija liecina, ka bērni autobusā bija piesprādzējušies. Vērtējot notikušā apstākļus, policija lems, vai ir pamats sākt kriminālprocesu. Noskaidrojies, ka abi šoferi negadījuma brīdī nebija dzēruši.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Daiga Rauba, no 20 uz slimnīcu atvestajiem bērniem 17 šodien devušies mājās, bet trīs bērni ievietoti slimnīcas nodaļās. Bērnu veselības stāvoklis esot stabils, ir sākta viņu ārstēšana. Ārsti pagaidām neprognozē, kad bērni varētu tikt izrakstīti.

Jau ziņots, ka uz negadījumu, kurš notika laikā, kad Latvijā turpinājās intensīva snigšana, devās policija, mediķi un ugunsdzēsēji. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests vakar paziņoja, ka cietušajiem galvenokārt konstatēti sasitumi, nobrāzumi, kā arī stresa reakcija uz notikušo.

Valsts policija aicina autovadītājus būt piesardzīgiem, izvēlēties laika apstākļiem atbilstīgu braukšanas ātrumu, kā arī braukt ar automašīnām, kurām ir ziemas riepas. Ja autovadītājam nav braukšanas prasmju šādos laikapstākļos, labāk pie stūres nesēsties.

Komentāri (36)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu