Lietuvā jau saskaitīti aptuveni 45% iedzīvotāju • IR.lv

Lietuvā jau saskaitīti aptuveni 45% iedzīvotāju

28

Tautas skaitīšanas anketas internetā aizpildījuši 1,39 miljoni Lietuvas iedzīvotāju

Lietuvas tautas skaitīšanas otrajā posmā, kura laikā tautas skaitītāji apmeklē iedzīvotājus mājās, vienā nedēļā saskaitīti 417 tūkstoši iedzīvotāju un 185 tūkstoši mājsaimniecību.

Šobrīd jau pieskaitīti 19% no iespējamā to iedzīvotāju skaita, kuri nav piedalījušies elektroniskajā skaitīšanā. Savukārt kopā ar tiem, kuri tautskaites anketas aizpildīja internetā, saskaitīti aptuveni 45% Lietuvas iedzīvotāju, liecina Statistikas departamenta sniegtie dati.

Iespējamais kopējais iedzīvotāju skaits aplēsts, balstoties uz Iedzīvotāju reģistra datiem par 2011.gada 1.martu, kas ļauj spriest, ka tobrīd Lietuvā bija 3 235 200 iedzīvotāju.

Pirmajā tautas skaitīšanas posmā anketas internetā tika aizpildītas par 1,39 miljoniem iedzīvotāju.

Tautas skaitītāji apmeklē arī tādus mājokļus, kuru adrese nav ierakstīta Lietuvas Adrešu reģistrā, neatkarīgi no tā, vai attiecīgās mājsaimniecības locekļi ir pieskaitījušies internetā, – tādā gadījumā viņi tikai precizēs, vai anketā ierakstīti visi mājsaimniecības iedzīvotāji. Gan laukos, gan pilsētu jaunajos rajonos šādu mājokļu ir daudz.

Tautas skaitīšanai internetā Lietuvā sākotnēji bija paredzēts atvēlēt divas nedēļas, bet lielās iedzīvotāju aktivitātes dēļ tā tika pagarināta par divām dienām. Otrais posms, kad gandrīz 6000 tautas skaitītāju apmeklē iedzīvotājus mājās, sācies 5.aprīlī un turpināsies līdz 9.maijam.

Pirmos provizoriskos tautskaites datus plānots publiskot septembrī, kad būs apkopotas ziņas par kopējo iedzīvotāju skaitu, vīriešu un sieviešu skaitu, kā arī iedzīvotāju skaitu Lietuvas teritoriāli administratīvajās vienībās.

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu