IUB atceļ daļu policijas autonomas konkursa prasību • IR.lv

IUB atceļ daļu policijas autonomas konkursa prasību

82
Kaspars Krafts, F64

Atceltas prasības par ogļskābās gāzes izmešu apjomu vienai automašīnai

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) pēc SIA “Mūsa motors” sūdzības par autonomas iepirkumu Valsts policijas vajadzībām atcēlis daļu no šī konkursa nolikuma prasībām, kā arī aizliedzis slēgt līgumu minētajā konkursā, vēsta aģentūra LETA.

Kā teikts IUB interneta mājaslapā publicētajā lēmumā, IUB aizliedzis Nodrošinājuma valsts aģentūrai (NVA) slēgt iepirkuma līgumu konkursā “Transportlīdzekļu noma uz 5 gadiem Valsts policijas vajadzībām” un atcēlis konkursa nolikuma tehniskajā specifikācijā noteiktās prasības attiecībā uz CO2 izmešu apjomu vienai no specifikācijā norādītajām vieglajām automašīnām. Policijas vajadzībām plānots nomāt 681 līdz 952 automašīnas.

“Mūsa Motors Rīga”, kuri izplata “Volvo”, “Renault” un “Dacia”, ar sūdzību vērsās IUB. Pēc viņu domām, Iekšlietu ministrija sašaurinājusi pretendentu loku un konkursa tehniskās specifikācijas noteikumos ierobežojusi konkurenci, iepriekš vēstīja “TV3” raidījums “Nekā personīga”.

Auto eksperts Aldis Zelmenis raidījumam stāstīja, ka konkursa nolikums ir sarežģīts un necaurspīdīgs, kādam tam nevajadzētu jābūt. Auto tehniskie nosacījumi ir nesaprotami, piemēram, kādēļ jānosaka minimālais motora tilpums, ja mūsdienās autobūve strauji attīstījusies un to, ko savulaik varēja panākt ar 1,6 litru dzinēja tilpumu, tagad izdara 1,2 litru motors ar turbīnu.

Iekšlietu ministrija atzina, ka neatkarīgs eksperts no auto tirgotāju vidus, rakstot tehnisko specifikāciju, patiešām neesot pieaicināts. Ministrija apgalvoja, ka par auto nomu valsts nepārmaksāšot un spēles noteikumi visiem auto piegādātājiem esot vienādi. Primārais konkursā esot policistu intereses un tikai pēc tam – auto tirgotāju intereses.

Komentāri (82)

Anonymous 180mg MDMA 26.09.2022. 22.57

Anonymous 180mg MDMA

[…]usually posts some quite interesting stuff like this. If you are new to this site[…]

0
0
Atbildēt

0

ruski reklama 01.07.2022. 02.07

ruski reklama

[…]very few internet sites that occur to become in depth below, from our point of view are undoubtedly properly really worth checking out[…]

0
0
Atbildēt

0

Weight Loss Tips 24.06.2022. 02.14

Weight Loss Tips

[…]The details mentioned in the article are a number of the top offered […]

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu