"Lattelecom" un LMT daļu pārdošanā piesaistīs konsultantu • IR.lv

“Lattelecom” un LMT daļu pārdošanā piesaistīs konsultantu

21
Matīss Skrebelis, F64

Darba grupa lemj par rīcības plānu valsts daļu pārdošanā

SIA “Lattelecom” un SIA “Latvijas Mobilais telefons” (LMT) valsts akciju pārdošanā valdībai būs jāpiesaista kompetents un pieredzējis konsultants, kas tiks izraudzīts sabiedrībai izprotamā, atklātā veidā, norāda ekonomikas ministrs Artis Kampars (“Vienotība”).

Kampara preses sekretāre Elīna Bīviņa biznesa portālam “Nozare.lv” pastāstīja, ka

Trešdien uz kārtējo sēdi sanāca darba grupa, kuras uzdevums ir sagatavot valdībai priekšlikumus un rīcības plānu valsts kapitāldaļu pārdošanai uzņēmumos “Lattelecom” un LMT. Tika panākta vienošanās par akciju pārdošanas galvenajiem mērķiem un konsultanta piesaisti.

“Valstij piederošās kapitāldaļas uzņēmumos “Lattelecom” un LMT ir jāpārdod, jo atbilstoši likumam valsts līdzdalību komercuzņēmumos var saglabāt izņēmuma gadījumos, taču telekomunikāciju nozarē, kur valda sīva konkurence, tas nav nepieciešams,” skaidroja Kampars. Ministrs norādīja, ka naudas apjoms, kas potenciāli tiks iegūts no valsts akciju pārdošanas, būtu jānovirza uzņēmējdarbības stimulēšanai un jaunu darba vietu radīšanai.

Ministru darba grupas uzdevums turpmākajos mēnešos būs izvērtēt valsts kapitāldaļu pārdošanas scenārijus un iespējamo laika grafiku, apkopot un analizēt viedokļus no visām kompetentajām institūcijām, to vidū Konkurences padomes, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas u.c. Darba grupā darbojas ekonomikas ministrs, finanšu ministrs Andris Vilks (JL, “Vienotība”) un satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Jau ziņots, ka tiešā veidā potenciālie pretendenti uz valstij piederošajām LMT un “Lattelecom” daļām nevēršas, bet dažādas pasaulē zināmas finanšu institūcijas ir gatavas būt valdības partneri šādā projektā, intervijā biznesa portālam “Nozare.lv” teica Kampars. Pēc viņa vārdiem, šīs institūcijas var uzskatīt par konsultantiem. Ministrs arī teica, ka abu uzņēmumu līdzīpašniekam Skandināvijas koncernam “TeliaSonera” ir pirmpirkuma tiesības, bet – par augstāko cenu. Viņš gan uzreiz nevarēja atbildēt, vai “TeliaSonera” neiegūtu LMT un “Lattelecom” kapitāldaļas, ja nepiedāvātu augstāko cenu. Par konkrētu naudas summu gan pagaidām nevarot runāt.

Komentāri (21)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu