Sudraba apmierināta par tiesvedību ar Šleseru • IR.lv

Sudraba apmierināta par tiesvedību ar Šleseru

21
Saeimas deputāts Ainārs Šlesers (PLL). Foto: Lita Krone, LETA

Tiesa uzliek Šleseram atvainoties valsts kontrolierei par goda un cieņas aizskārumu

Tiesvedība ar kādreizējo satiksmes ministru, tagadējo Saeimas deputātu Aināru Šleseru (PLL) savu mērķi ir sasniegusi un viņam būs jāatsauc nepatiesā informācija, aģentūrai LETA sacīja valsts kontroliere Inguna Sudraba.

Viņasprāt, pierādāmais – ka Šlesers izplata nepatiesu informāciju, ir izdarīts un par šādu tiesas lēmumu viņa varot paust tikai gandarījumu, un tagad gaidīt, kad Šlesers publiski atvainosies. Savukārt tiesas piespriestais naudassods esot tik liels, lai segtu Sudrabas līdzšinējos tiesvedības izdevumus.

Jau vēstīts, ka toreizējam satiksmes ministram un pašreizējam Saeimas deputātam Aināram Šleseram (PLL) būs jāatvainojas Sudrabai par goda un cieņas aizskaršanu un jāsamaksā viņai 5000 latu morālā kaitējuma kompensācija.

Saeimas deputāts Ainārs Šlesers paziņoja, ka tiesas spriedumu pildīs. Deputātam Sudrabai jāatvainojas par izteikumiem, kurus Šlesers pauda 2007.gada 10.oktobrī Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā “Panorāma”. Komentējot Augstākās tiesas (AT) Senāta lēmumu neierosināt kasācijas tiesvedību Sudrabas prasībā pret Šleseru, “Latvijas Neatkarīgo televīziju” un LTV, Šlesers joprojām uzskata, ka viņa viedoklis par pierobežas zemēm bijis pamatots, jo Sudraba savulaik strādājusi “Parex bankā” un ar šo banku saistītiem cilvēkiem ir piederējušas zemes pierobežā. Vienlaikus viņa pārstāvis Dripe paziņojis, ka Šlesers lēmumu neapstrīdēs.

Jau vēstīts, ka līdz ar AT Senāta lēmumu stājies spēkā Rīgas apgabaltiesas pērnā gada 29.aprīļa spriedums, kas paredz Sudrabas prasību apmierināt daļēji. Apgabaltiesa uzlika Šleseram par pienākumu atsaukt LTV1 raidījumā “Panorāma” 2007.gada 10.oktobrī teikto: “..Sudrabas kundze šajā gadījumā izmanto valsts resursus kādām privātām vajadzībām, jo likumā skaidri pateikts, ar ko jānodarbojas Valsts kontrolei. Un šeit mēs redzam to, ka šī informācija netiek vākta tam, lai tiktu pildīts likums. Šī informācija tiek vākta pavisam citiem mērķiem. Un īpašnieki, kam pieder zeme pierobežā, ir ļoti labi Sudrabas kundzes draugi..” Tiesa arī lika Šleseram atvainoties Sudrabai par viņas goda un cieņas aizskārumu, kas pārraidāms LTV raidījumā “Panorāma”.

LTV tika uzdots izplatīt Šlesera sniegto nepatieso ziņu atsaukumu un atvainošanos raidījumā “Panorāma”.

Komentāri (21)

austrisv 29.03.2011. 14.02

Es nu gan neticu, ka Sudraba šinī jautājumā ir nevainīga, kā bērna asara!
Kaut kas no ši Šlesera teiktā droši vien ka ir pamatots par tiem abiem Krā un Kar! Sudraba nekad nav nostājusies tiesiski pret savu drauģeļu interesēm. Piemērs, nelikumības uz Latvijas un Krievijas robežkontroles punktiem. Bija taču pat pārbaudes no Krievijas un atklāja tur nelikumības, bet ko Sudraba? Vai kaut ko viņa ir atklājusi toreiz Dāboliņa vadītajā robežsardzē! Neko, tāpat, kā pret Parekss nelikumīgu pārpirkšanu, kur arī Sudraba piekrita klusējot!
Svētā nevainība- Sudraba. Jāsmejas.

+9
-4
Atbildēt

3

    austrisv > austrisv 29.03.2011. 14.28

    Trāpīts desmitniekā.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > austrisv 29.03.2011. 14.23

    to Bet
    Uz Šlesera fona šķīsta kā eņģeļa asara.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    Tane-Dane > austrisv 30.03.2011. 02.48

    Komjaunietes asara ir vēl dzidrāka.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

anita_meistere 29.03.2011. 14.02

wooow…pirmā tiesa, kurā Sudraba ir novinnējusi. izskatās, ka paliks arī vienīgā. ja VK bosiene ar tādu pašu degsmi bīdītu uz tiesas pusi savu auditu rezultātus, mēs dzīvotu pārtikuša valstī. bet diemžēl…

jā, un likumi, kas neļauj VK to darīt, ir nudien akmenī cirsti..nav aju kaut kāda satversme, drošības likums vai kas taml.

+5
-2
Atbildēt

0

Jānis Blumbergs 29.03.2011. 23.45

vai no siem 5000 ir jāmaksā I nodoklis? Atceros kā Azerbaidžānas naftas magnāte samaksāja miljonu (Bondiāde), itkā to zaudējot spēlē. Šeit tāpat, itkā apvainojums, bet puses gūst popularitāti un nauda legāli skaisti staigā

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu