“Kino Citadele” šaušanā apsūdzēto patur apcietinājumā • IR.lv

“Kino Citadele” šaušanā apsūdzēto patur apcietinājumā

12
Apsūdzētais Nikolajs Zikovs. Foto: Kaspars Krafts, F64

Zikova tiesas prāva notiks ne ātrāk kā pēc gada

Rīgas apgabaltiesa ceturtdien nolēma atstāt negrozītu Latgales priekšpilsētas tiesas lēmumu, ar kuru tika apcietināts par kinoteātrī “Forum Cinemas” izdarīto slepkavību aizdomās turamais 1983.gadā dzimušais Nikolajs Zikovs, vēsta aģentūra LETA.

Sūdzību par 21.februāra tiesas lēmumu iesniedza Zikova advokāts Vilis Sruoģis. Viņš uzskata, ka, pieņemot lēmumu par apcietinājuma piemērošanu, tiesa nav ņēmusi vērā aizdomās turamā personību un lietas apstākļus, bet gan tikai sabiedrībā izraisīto ažiotāžu. Plašākus komentārus par sūdzības saturu advokāts nevēlējās sniegt.

Pēc tiesas sēdes Sruoģis paziņoja, ka nedrīkstot izpaust sīkāku informāciju par izmeklēšanas gaitu, tāpēc advokāts neatklāja, vai Zikovs ir sācis liecināt par notikušo. Ceturtdienas tiesas lēmums nozīmē, ka Zikovam būs jāpaliek apcietinājumā vēl ilgāk nekā mēnesi jeb divus mēnešus kopš viņa apcietināšanas, skaidroja Sruoģis.

Aizstāvis žurnālistiem prognozēja, ka lietas izskatīšana pēc būtības tiesā varētu sākties ne ātrāk kā pēc gada.

Jau vēstīts, ka 19.februārī “Kino Citadele” kādas filmas seansa laikā nesaskaņu dēļ tika nogalināts kāds seansa apmeklētājs. Nogalinātais Aigars Egle bija augsta līmeņa darbinieks bankā “Citadele”, četru bērnu tēvs. Viņš tika nošauts nepilngadīgās meitas acu priekšā pēc tam, kad netālu sēdošajam Zikovam aizrādīja par nepiedienīgi skaļu uzvešanos filmas laikā.

Policija sākusi kriminālprocesu par slepkavību pastiprinošos apstākļos. Slepkavība izdarīta mērķtiecīgi – upura virzienā raidīti četri šāvieni, uzskata izmeklētāji.

Komentāri (12)

austrisv 10.03.2011. 15.10

“tiesa nav ņēmusi vērā aizdomās turamā personību un lietas apstākļus, bet gan tikai sabiedrībā izraisīto ažiotāžu. Plašākus komentārus par sūdzības saturu advokāts nevēlējās sniegt.””

Kāds gan šis cilvēks ir personība, ja par čipsa pakas izsišanu no rokas, vienkārši iešauj, pie tam četras reizes otram cilvēkam krūtīs!
Tas Zikovs ir nelietīgs slepkava, atstājot četrus mazus bērnus bez apgādnieka. Viņu vajadzētu likt pie darba kūdras purvos rakt kūdru un visu nopelnīto ieskaitīt noslepkavotā cilvēka bērniem. Maz gan tas ir, ko šis nelietis Zikovs , var darīt nelaimīgo bērnu labā.
Augstasinīgu slepkavu nosaukt par personību ir pilnīgi nepieņemami pat no viņa advokātu puses.

+9
-1
Atbildēt

1

    wrvinovskis > austrisv 10.03.2011. 15.17

    Mazgadīgajiem bērniem ir 16, 14 gadi, un tikai tad 4 gadi.
    Zikovam visdrošākā vieta ir cietumā. Par to viņa realitātes sajūtai nevajadzētu kļūdīties.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

raimonds_bossltd 10.03.2011. 16.56

to Edmunds Zālīte
Savas sugas brāļus nešauj.

+4
0
Atbildēt

0

archoftriumph 10.03.2011. 16.31

echhh.. ja buutu slesi, skeeli vai lembergu nosaavis tad es balsotu par athbriivosanu no apcietinaajuma :)

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu