Pārsūdz Rīgas domes lēmumu liegt pasākumu 16.martā • IR.lv

Pārsūdz Rīgas domes lēmumu liegt pasākumu 16.martā

9

Sūdzība tiesai jāizskata trīs dienu laikā

Biedrība “Pilsoņu un nepilsoņu savienība” iesniegusi tiesā sūdzības pieteikumu par Rīgas pašvaldības aizliegumu rīkot sapulci 16.martā, aģentūrai BNS pavēstīja Administratīvajā rajona tiesā.

Šī biedrība 16.martā skvērā pie Brīvības pieminekļa vēlas rīkot sapulci pret fašisma glorifikāciju Latvijā, paredzot, ka pasākumā varētu piedalīties aptuveni piecdesmit cilvēku. Iesniegtās sūdzības tiesai jāizskata triju dienu laikā.

Pagaidām citi pārsūdzību pieteikumi saistībā ar 16.martā plānotajiem un pašvaldības neatļautajiem pasākumiem tiesā nav saņemti.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītājs Māris Kalve pirmdien nolēma aizliegt rīkot visus 16.martā, Leģionāru atceres dienā, pieteiktos pasākumus. Šāds lēmums pieņemts pēc Valsts policijas un Drošības policijas sniegtajiem atzinumiem, kuros norādīts uz iespējamiem būtiskiem sabiedriskās kārtības un drošības apdraudējumiem plānoto pasākumu laikā.

Aizliegumus rīkot gājienus, sapulces un piketus pie Brīvības pieminekļa un tā tuvumā saņems biedrība „Daugavas vanagi Latvijā”, biedrība „Daugavas vanagi Latvijā Limbažu nodaļa”, biedrība „Pilsoņu un nepilsoņu savienība”, biedrība „Latvijas Antifašistiskā komiteja”, biedrība „Simtgadnieku kustība” un privātpersona Pjotrs Gruca.

Paredzams, ka pasākumu pieteicēji, tāpat kā iepriekšējos gados, vērsīsies Administratīvajā rajona tiesā, lai šo lēmumu pārsūdzētu. Tiesai tos būs jāpagūst izskatīt jau līdz pasākumu norisei – 16.martam.

 

Komentāri (9)

lebronj2356 09.03.2011. 14.53

Sēdiet pie sava falla viņpus upei un protestējiet par savām fantāzijām līdz slikti metas, lielkrievšovinistiem pie Brīvības pieminekļa, kuru par mūsu tautas naudu uzcēla brīvvalsts laikos, nav nekas meklējams !

+13
-2
Atbildēt

0

dro 09.03.2011. 15.12

Šī biedrība 16.martā skvērā pie Brīvības pieminekļa vēlas rīkot sapulci pret fašisma glorifikāciju Latvijā
_____________________________
Nekā jauna šajā pasaulē: zagļi vienmēr bļaus: -Ķeriet zagli-, un lētticīgie latvieši centīsies pielabināties, aicinot šos valdībā:)

+9
-2
Atbildēt

0

austrisv 09.03.2011. 15.38

Neko citu jau no “labā krieva” Ušakova gaidīt nevarēja! Vēlēšanas tālu!
Ceru, ka viņam šis aizliegums neizdosies!

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu