Gribi iedzert šņabi, pārdod gredzentiņu • IR.lv

Gribi iedzert šņabi, pārdod gredzentiņu

9
foto: Jānis Saliņš/f64
Dita Krauze

Uzpirkt mantas un tirgot alkoholu var vienuviet

Kāds lasītājs vērsis Ir.lv uzmanību uz iestādījumu Rīgā, Matīsa ielā, kurā vienuviet atrodas gan komisijas veikals, gan arī alkoholisko dzērienu tirgotava. „Uzraksts pie veikala ar latīņu burtiem "SKUPKA 24". Latviski tā būtu „uzpirkšana". Pats interesantākais ir, ka turpat veikalā, lai cilvēkiem nav „jānopūlas", tirgo alkoholu. Respektīvi – nozagu, atnesu, pārdevu un nopirku šņabi," stāsta lasītājs.

Valsts ieņēmumu dienesta Akcīzes preču pārvaldes darbiniece Vineta Pinkovska skaidro, ka likumā aizliegta šāda veida uzņēmējdarbība nav: „Vietas, kur aizliegta alkohola tirdzniecība, noteiktas alkoholisko dzērienu aprites likumā. Komisijas veikali viennozīmīgi nav šajā sarakstā," norāda Pinkovska. Savukārt Rīgas Domē Ir.lv paskaidroja, ka ar tirdzniecības vietu, kas atrodas iekštelpās, uzraudzību, atskaitot intīmpakalpojumu sniegšanas vietas, pašvaldība nenodarbojas.

Komisijas veikala un alkohola tirgotavas īpašnieki, jautāti, kā viņiem radusies ideja par šādu kombinētu biznesu, smaida un saka, ka „nu jā, tādi mēs esam – divi vienā". „Domājām, varbūt, piemēram, cilvēkiem piektdienas vakarā gribēsies iedzert, bet nebūs naudas, un tad viņš pie mums varēs atnest kādu lietu un par iegūto naudu turpat nopirkt dzērienus," stāsta Gatis, viens no veikala īpašniekiem. „Ierīkojām arī leti, lai cilvēki varētu nopirkto tepat izdzert – nu, sanāk, esam arī tāda kā kafejnīca. Pagaidām strādājam līdz pulksten 22, taču nākotnē domājam būt vaļā visu diennakti," skaidro veikala īpašnieki.

Pagaidām pircēju aktivitāte gan neesot tik liela, kā cerēts, – dienā tie esot divi, trīs cilvēki, nedēļas nogalēs gan vairāk. Tā kā galvenais ienākumu avots no apvienotā biznesa īpašniekiem ir komisijas veikals, viņi vairāk koncentrējoties uz to: „Aktīvi meklējam mantu pārdevējus – piemēram, sludinājumos internetā, kuros norādīts, ka pārdevējs grib mantu pārdot steidzami." Jautāti, vai, viņuprāt, nepastāv risks šādā ceļā tikt pie zagtas mantas, abi veikala vadītāji to noraida, sakot, ka pārdevēja personas dati tiekot reģistrēti, un bieži mantu pārdevēji ierodoties ar pirkuma čekiem. „Pie tam, pat ja manta ir zagta, nav jau teikts, ka preces pārdevējs ir tas, kurš zaga. Var jau būt tā, ka kāds cits nozadzis, tad, piemēram, pazaudējis, un cits to mantu atradis uz ielas un atnesis mums," uzskata uzņēmēji.

Veikala īpašnieki skaidro, ka veikals ir atvērts tikai otro nedēļu, un tiek domāts par attīstīšanos: „Tā kā ar alkohola tirdzniecību neiet tik labi, kā cerējām, iespējams, alkohola tirdzniecības stūrīti likvidēsim un tā vietā ierīkosim kādu juveliera darbnīcu vai ko tādu. Negribam, lai par mūsu veikalu garāmgājējiem rastos nenopietns priekšstats tikai tāpēc, ka šeit pārdodam alkoholu," spriež Gatis.

 

Komentāri (9)

girts 05.03.2011. 09.50

“Var jau būt tā, ka kāds cits nozadzis, tad, piemēram, pazaudējis, un cits to mantu atradis uz ielas un atnesis mums.”

Šitas teikums vienkārši iespārda :))

+9
0
Atbildēt

0

ligucim 05.03.2011. 10.49

Kad esi apzagts un saproti ka policija mantas nekad natradīs, sāc tēlot izmeklētāju un dodies uz pāris lombardiem un tikai tad redzi un saproti, kas notie Latvijā…lombardi,tāpat kā spēļu zāles ir gandrīz uz katra stūra, CIRKA kvartāla vismaz 20….pilnīgs BEZPRIĢELS!
Manuprāt valstiska mēroga zagto mantu “legāla” utilizācijas problēma! Nekādas uzskaites, nekādas kontroles…
Piedāvāju – katrs lombards,kas pieņem jebkuru lietu, par to ziņot attiecīgā mājas lapā, ar aprakstu un foto !!! Ar labu loģisku sadarbību ar policiju…kautgan manuprāt tā sadarbība ir…tikai virziens nav īsti pareizais…

+6
-1
Atbildēt

0

raimonds_bossltd 05.03.2011. 11.40

Nekā nosodoša nav pārdot šņabi par gredzenu, tikai mantu drīkstētu pieņemt, ievadot klienta datus un mantas noskanēto attēlu policijai pieejamā datu bāzē. Tas nedaudz atturētu SC un PLL elektorātu no noziegumu pastrādāšanas.

+4
0
Atbildēt

1

    Mārčonkuls > raimonds_bossltd 05.03.2011. 12.36

    man ar šitā štelle ļoti patīk, jo ir progresīva. Ticu, ka ilgi nebūs jāgaida, lai bizness ieskrienas un tad varēs nest Latvijas vārdu pasaulē, ķipa – braucat skatīties jauno Latviju. Un tūristi brauks un skatīsies uz klientu plūsmu, ko varēs rādīt par naudu, a ja tautas tērpos, tad par papildus samaksu.
    Iedomājies vien, – nīciete un krievs zilās biksiņās un sarkaniem zabaciņiem vienā rindā, vot kur arī integrācija būtu pa latviski.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu