Jēkabpils laupītāju Koņuhovu atlaiž no darba • IR.lv

Jēkabpils laupītāju Koņuhovu atlaiž no darba

40
Divi aizturētie Jēkabpils laupītāji pirms tiesas par drošības līdzekļa piemērošanu. Foto: Edijs Pālens, LETA

Otra “Alfas” darbinieka Žagara un policistu Hristoforidi dicilinārlietas turpina izmeklēt

No dienesta nolemts atbrīvot vienu no Jēkabpils traģēdijā apcietinātajiem speciālo uzdevumu bataljona "Alfa" darbiniekiem, savukārt pret pārējiem šajā lietā apcietinātajiem disciplinārlietu izmeklēšana turpinās, vēsta aģentūra BNS.

Valsts policijas priekšnieka palīdze Beāte Labinska apstiprinājusi, ka pēc disciplinārlietas izmeklēšanas pabeigšanas no dienesta nolemts atbrīvot "Alfa" darbinieku Leonīdu Koņuhovu. Savukārt apcietinātajam vienības darbiniekam Arvo Žagaram un Tukuma policistiem brāļiem Pāvelu un Denisu Hristoforidi pagarināti disciplinārlietu izmeklēšanas termiņi.

Dienesta pārbaude joprojām turpinās arī par Jēkabpils policistu rīcību, kuri bija iesaistīti noziedznieku aizturēšanā, kā arī vienības "Alfa" vadības disciplinārlietu izmeklēšana.

Iekšlietu ministrijas izveidotā disciplinārlietas izmeklēšanas komisija šonedēļ uz mēnesi pagarinājusi Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka Inta Ķuža disciplinārlietas izmeklēšanas termiņu.

Jau vēstīts ka Jēkabpilī 25.janvārī notika spēļu zāles aplaupīšana. Pēc tās notikušās apšaudes laikā tika nogalināts policijas kapteinis Andris Znotiņš. Tika ievainoti vēl seši cilvēki, no tiem divi tiesībsargi, viens no viņiem smagi. 

Tika atklāts, ka četri no uzbrucējiem ir policijas darbinieki – divi no specvienības "Alfa" Leonīds Koņuhovs un Arvo Žagars, bet divi savulaik strādājuši Tukuma policijā, un tie ir brāļi Hristoforidi. Piektais ir civilpersona Staņislavs Babelis.

Komentāri (40)

kkristaps 25.02.2011. 17.31

Vai Agris Sūna nav publiski izteicis sašutumu par šī policista atbrīvošanu no darba??? Kā tad tā?

+3
0
Atbildēt

0

kaufmans, zufmans 24.03.2011. 16.04

Nopērt ar žagariem un palaist vaļā … :))

0
0
Atbildēt

0

mxblack 25.02.2011. 16.14

Kāds brīnums. Varbūt arī cituma viņam vajadzēja turpināt maksāt policista algu. Te jau visādas ačgārnības ir notikušas.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu