Iesaka deportēt bezdarbniekus austrumeiropiešus • IR.lv

Iesaka deportēt bezdarbniekus austrumeiropiešus

25
Foto: Nora Krevneva, F64

Nīderlandes ministrs: iebraucēji jāreģistrē un jākontrolē rūpīgāk

Varasiestādēm būtu jāveicina bez darba palikušo austrumeiropiešu atgriešanās dzimtenē, intervijā laikrakstam "Telegraaf" paudis Nīderlandes sociālo lietu un nodarbinātības ministrs Henks Kamps. Ja imigranti to atsakās darīt brīvprātīgi, viņi jādeportē, amatpersonas pausto citē aģentūra LETA.

Ministrs norāda, ka ir grūti kontrolēt, ar ko austrumeiropieši nodarbojas un kur mitinās, tādēļ iebraucēji būtu rūpīgāk jāreģistrē, lai nodrošinātu, ka viņi maksā par "saņemtajiem pakalpojumiem", vēsta tīmekļa izdevums "DutchNews".

Pēc Nīderlandes iestāžu datiem, aptuveni 40% valsts bezpajumtnieku patversmēs mītošo cilvēku ir poļi. "Valdībai tas ir cilvēkiem jānorāda, un, ja viņi neieklausās un turpina atgriezties, viņi ir jādeportē. Pēdējais solis būtu viņu pasludināšana par "nevēlamiem ārzemniekiem"," brīdina Kamps.

Viņš nav vienīgais nīderlandiešu politiķis, kas pēdējā laikā pievērsies šim jautājumam. Aizvadītajā nedēļas nogalē kāds sociālistu likumdevējs lūdza palīdzību cīņā pret austrumeiropiešu imigrantu "cunami" Zundertas pilsētā.

Kopumā Nīderlandē patlaban dzīvo un strādā aptuveni 200 tūkstoši austrumeiropiešu. Vairākums iebraucēju nodarbināti lauksaimniecības un gaļas pārstrādes uzņēmumos. "Es nevaru apstādināt cilvēkus, kuriem ir tiesības šeit ierasties," sacīja ministrs. "Taču, manuprāt, mums pašiem ir pietiekami daudz cilvēku, kas varētu aizpildīt šīs darbavietas."

Komentāri (25)

lebronj2356 18.02.2011. 12.23

Varbūt, tad austrumeiropiešiem derētu uzmanīgāk pārbaudīt dažādus 2. un 3. šķiras produktus ko šurp gāž no Rietumu zemēm, tās pašas Nīderlandes ieskaitot, kā arī izteikti uzstājīgāk protestēt pret ārkārtīgi negodīgo platību maksājumu aprēķinu. Jāsaka, ka teiktais ir galēji cūcisks uz Eiropas kopības fona – izskatās, ka A Eiropa ir tikai noiets, kur nogrūst savu preci, taisīt NĪ burbuļus, bet pēc tam pakratīt ar pirkstiņu – tā gan nedariet un vēl būt pašapmierinātam ! Es ceru, ka atbilde no poļiem nebūs ilgi jāgaida šī ”izlēciena” rezultātā. Starp citu, tā arī nav dzirdēta pateicība no kaut vienas zviedru amatpersonas par Parexa izglābšanu, diez cik pretējā gadījumā viss šis būtu izmaksājis zviedriem pašiem..?

P.S. Gribētos dzirdēt van der Stūla domas par šo, bija tak liels latviešu audzinātājs, ka ievērot ”apspiesto” nepilsoņu cilvēktiesības !

+14
-2
Atbildēt

0

magic2009 18.02.2011. 16.48

Cilvēki šeit nemāk uz sevis skatīties paškritiski – ja būtu tik daudz pārāki par visiem tumšādainiem (kā te komentāros izliekas) tad nebūtu jābēg uz “vecām” ES valstīm tik lielos skaitļos. Var jau tēlot baltus un pūkainus un visu novelt uz “valsti”, bet tas neņem vērā faktu, ka “valsts” nesastāv tikai no politiķiem. Latvijā dzīve ir grūta ne tikai Mūrnieces, Dombrovska, vai Kristovska dēļ. Dzīve šeit ir grūta dēļ katra, kas zog, melo, nepilda solījumus, krāpjas un neiecietīgi izturas pret saviem līdzpilsoņiem (un tādu diemžēl ir ļoti daudz). Nav arī brīnums ja šie netikumi seko cilvēkam kad viņš citur aizbrauc. Kad iemācīsimies kulturālāk uzvesties, nebūs jābēg uz Eiropu, tā atnāks pati par sevi.

+10
-2
Atbildēt

2

    raimonds_bossltd > magic2009 19.02.2011. 12.21

    to Imigrants
    “Nav arī brīnums ja šie netikumi seko cilvēkam kad viņš citur aizbrauc.”
    ————-
    Tiešām, tā kā bez blusām, blaktīm, tarakāniem un citiem parazītiem iebraucēji Latvijā ir ievazājuši arī savus netikumus, tad latvieši spiesti bēgt uz turieni, kur šo netikumu ir nesalīdzināmi mazāk.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Jānis Students > magic2009 19.02.2011. 18.45

    Normāla rīcība, mēs darītu tāpat – ja pietiktu dūšas. Bet mums parasti dūšas nepietiek.

    0
    0
    Atbildēt

    0

janis 18.02.2011. 12.24

Par kādu kopējo eiropu mēs te varam runāt, ja vienas eiropas valsts ministri var paust gatavību citas eiropas savienības valsts pilsoņus deportēt uz dzimteni, nonsens…nē mīlīši, lai visi iet kur grib un dara ko grib, ja reiz jūsu zemnieki saņem subsīdijas 8X lielākā apmērā pie izlīdzinātām tirgus cenām, tad lūdzu, cīnieties par visu eiropas iedīvotāju tiesībām vienādi….. bet ko nu te cepties, skaidrs, ka mēs visi esam viņiem budžeta caurumu lāpīšanai un melnā darba darīšanai.

+6
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu