Iesniedz premjeram jauna KNAB reglamenta projektu • IR.lv

Iesniedz premjeram jauna KNAB reglamenta projektu

17
Foto; Kristaps Kuhaļskis, F64

Pārmaiņas uzlabošot interešu konfliktu novēršanu un izmeklēšanas darbu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis iesniedzis saskaņošanai Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (''Vienotība'', JL) jauna KNAB reglamenta projektu, kura mērķis ir izveidot likuma prasībām atbilstīgu biroja ruktūru un nodrošināt tā funkciju un uzdevumu pilnvērtīgu īstenošanu, atsaucoties uz KNAB preses pārstāves Ievas Karlsbergas sniegto informāciju, vēsta aģentūra LETA.

Jaunā struktūra paredz izveidot birojā Administratīvo departamentu, Korupcijas novēršanas departamentu un Korupcijas apkarošanas departamentu, kuru vadīs biroja priekšnieka vietnieks un kuram būs pakļauta teritoriālā nodaļa, kas apkaros korupciju reģionos.

Jau ziņots, ka iepriekšējo KNAB struktūras maiņas plānu valdības vadītājs noraidīja, un šo lēmumu par pamatotu atzina prokuratūra. Lietpratēji norādīja, ka Vilnīša iepriekšējās reformas dubulto korupcijas apkarošanas funkcijas un vājina KNAB izmeklēšanas kapacitāti.

Jaunās KNAB plānotās strukturālās izmaiņas netraucēšot lietvedībā esošo kriminālprocesu izmeklēšanu, tiks pastiprinātas pretkorupcijas aktivitātes visā valstī, būtiski uzlabots interešu konfliktu novēršanas, operatīvais un izmeklēšanas darbs, jaunā reglamenta ieguvumus pamato Karlsberga. Jaunais reglaments uzlabošot biroja darbības efektivitāti, nodrošinās kompleksu un sistemātisku korupcijas novēršanu un apkarošanu visā valstī.

Jaunais reglaments paredz funkciju izpildes optimizāciju, kas galvenokārt saistīta ar likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" izpildes kontroli, valsts amatpersonu saukšanu pie administratīvās atbildības un sodīšanu. Ņemot vērā, ka KNAB likums nosaka to kā korupcijas apkarošanas funkciju, tās izpilde paredzēta Korupcijas apkarošanas departamenta kompetencē, skaidroja Karlsberga.

Reglamenta projekts izstrādāts saskaņā ar Ministru kabineta ieteikumiem par valsts pārvaldes iestādes struktūras izveidošanas kartību, Starpinstitucionālās komisijas atbalstīto KNAB struktūras modeli, Nacionālās drošības padomes 2010.gada 27.oktobra lēmumu un Ministru prezidenta 2011.gada 12.janvāra rezolūciju un aicinājumu veikt strukturālās reformas valsts pārvaldē.

KNAB nolikums nosaka, ka KNAB reglamentu izdod KNAB priekšnieks, saskaņojot to ar Ministru prezidentu. Līdz ar jaunā reglamenta apstiprināšanu spēku zaudēs 2009.gada 15.maija reglaments.

Komentāri (17)

kkristaps 18.02.2011. 11.33

Delfos izlasīju Vladimira Vaškeviča aizstāvju atklāto vēstuli, ko esot parakstījuši apmēram 30 cilvēki. Interesanti, vai starp viņiem ir arī Vilnītis?

+7
-1
Atbildēt

1

    maris > kkristaps 18.02.2011. 21.21

    Haritonovam bija 360 aizstāvju vēstule. Iet mazumā atbalsts mafijai. 15 gados 12 reizes.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 18.02.2011. 11.31

kameer šis beedu braalis priekšnieks ar oranžajiem raksta projektus kaa neefektiivaak apkarot korupcijas puuķi , tikmeer paareejie raujaas melllas miesaas

+7
-1
Atbildēt

0

ltvpanorama 18.02.2011. 13.04

šitam tikai iedod rakstāmo un papīru..vairāk neko viņam nevajag..reglamneti, restrukturizācijas, noteikumi, rīkojumi, instrukcijas..kā riebj šitādi plāna galdiņa urbēji..ar tādiem pilnas ir visas valsts pārvaldes mājas..turklāt šajā gadījumā stulbums iet roku rokā ar klaju sabotāžu

+6
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu