Kampars sev veltītajā kritikā saskata "Gazprom" intereses • IR.lv

Kampars sev veltītajā kritikā saskata "Gazprom" intereses

19
Foto: Andrejs Terentjevs, F64
Indra Sprance

Ministram aizdomas par organizētu nomelnošanas kampaņu

Ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL, "Vienotība") uzskata, ka pēdējo dienu laikā pret viņu tiek īstenota plānota nomelnošanas kampaņa, un tas saistāms ar viņa aktivitātēm centienos panākt atbalstu sašķidrinātās gāzes termināļa būvniecībai Latvijai.

Kampars Ir.lv pauda viedokli, ka tie, kam esot izdevīga gāzes piegādes monopola uzturēšana, organizēti nomelnojot ministru ar mērķi panākt, lai viņš vairs neatrastos amatā. Pēc Kampara domām, par šādu kampaņu liecinot vairāki fakti, viņam neizprotama esot arī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja Ivara Zariņa reakcija uz dažādiem ministrijas un valdības lēmumiem.

"Tā ir normāla prakse, ja valdība prasa izvērtēt kādas iespējamās likumdošanas izmaiņas. Šādi uzdevumi tiek doti dažādām iestādēm, " sacīja Kampars, noraidot pārmetumus par politisku spiedienu uz SPRK. Kampars uzsvēra, ka viņš arī neuzskatot, ka būtu jāgroza Civillikums, neatgūstamos komunālos parādus iekļaujot siltumenerģijas tarifos. "Tas ir viņu uzdevums – izvērtēt, vai to vajadzētu vai nevajadzētu darīt," sacīja Kampars norādot, ka šīs idejas autori meklējami pašvaldībās, envis EM.

Tāpat Kampars noraidīja kritiku par atbalstu jaunajiem elektroenerģijas tarifiem, kā arī to, ka "Latvenergo" šo tarifu izkaidrošanai noslēguši līgumu ar "Vienotības" tēla veidotāju saistītu uzņēmumu. "Viņu – SPRK – kompetencē ir izvērtēt, vai šie tarifi ir pamatoti. Es nevaru būt tāds populists, lai uzreiz pateiktu, ka tie būtu jānoraida, " sacīja Kampars, norādot uz elektroenerģijas sadales tīklu bēdīgo stāvokli . Tāpat viņš sacīja, ka neesot neko zinājis par "Latvenergo" un Ščipčinska uzņēmuma līgumu.

Kampars norādīja, ka līdz šim neviens SPRK darbinieks nav nācis klajā ar šādiem paziņojumiem, kā arī atgādināja, ka pašreizējais SPRK vadītāja pienākumu izpildītājs savulaik bijis padomnieks pašreizējam Saeimas deputātam Aināram Šleseram (PLL). "Man nav nekādu pierādījumu, bet, redzot to kas notiek, tas rada iespaidu par organizētu kampaņu,. " pauda ministrs.

Kā uzsvēra Kampars, Valsts prezidenta vizītē Lietuvā un premjera vizītē Igaunijā ir panākta būtiska sašķidrinātās gāzes termināļa projekta virzība. Visu trīs Baltijas valstu augstākās amatpersonas ir panākušas vienotu izpratni par to, ka īstenojams viens visu valstu kopīgs projekts sašķidrinātās gāzes termināļa izveidei. Ministrs arī noraidīja pieņēmumus, ka termināli varētu būvēt "Itera".

  Jau vēstīts, ka SPRK šonedēļ nosūtījis vēstuli premjeram Valdim Dombrovskim (JL, "Vienotība") ar aicinājumu izvērtēt Kampara darbību tiesisko pamatotību un kompetenci.

Regulatora paziņojumā teikts, ka Kampara rīcība skar sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu un ilgtermiņā var būtiski kaitēt sabiedrības interesēm un radīt reālu apdraudējumu Latvijas energoapgādes neatkarībai un drošībai, jo var ietekmēt SPRK spējas veikt nacionālajos un Eiropas Savienības (ES) tiesību aktos noteiktās funkcijas.

"Uzdevumu došana regulatoram ar tās funkciju izpildi saistītos jautājumos ir klajš SPRK neatkarības pārkāpums, un šādas ekonomikas ministra iniciatīvas kategoriski nav pieļaujamas, jo SPRK ir neatkarīga likumā par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem noteikto funkciju pildīšanā, kā arī savu funkciju pildīšanā nav padota valsts vai pašvaldību institūcijām," teikts SPRK paziņojumā presei, uzsverot, ka šāda Kampara rīcība liecina vai nu par klaju ministra nekompetenci, vai arī kādu interešu lobēšanu, nerēķinoties ar sabiedrības interesēm.

 

 

Komentāri (19)

anrijs 11.02.2011. 23.43

Pie tam Elektrībai PVN 22%, bet gāzei 12 !!!

+8
-1
Atbildēt

0

lebronj2356 11.02.2011. 20.34

Kampars ar Brigmani konkurēt muļķību runāšanā grib?! Nevajag piedāvāt idiotiskus projektus, kad par nemaksātājiem maksā visi pārējie un tad arī par nomelnošanas kampaņām jāgaužās nebūs !

+10
-5
Atbildēt

0

astra_ozo 11.02.2011. 22.25

visu laiku nevarēja saprast no kurienes Kampers tik brūns kā pleijbojs – tagad skaidrs – nomelnots

+9
-5
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu