Vilnītis pieļauj, ka var tikt “notirgots” • IR.lv

Vilnītis pieļauj, ka var tikt “notirgots”

25
KNAB priekšnieks Normuds Vilnītis. Foto: Kristaps Kuhalskis, f64
Indra Sprance

KNAB vadītājs uzskata, ka dažu jautājumu risināšana nav vēlama KNAB telpās

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis uzskata, ka atsevišķu viņa darba jautājumu risināšana “nav vēlama biroja telpās”, kā arī pieļauj, ka politiskā situācija varētu mainīties un viņš varētu tikt “notirgots”. 

Vilnītis intervijā laikrakstam “Diena” norāda, ka KNAB darbinieku vēstulē minētais gadījums, kad viņš tika pieķerts ar bijušo Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK)  vadītāju Dzintaru Jaundžeikaru (PLL) tiekoties kādā kafejnīcā, bijis darba darīšanu dēļ. “Pirmām kārtām tas bija darba jautājumos . Uz to brīdi šo jautājumu risināšana nebija vēlama biroja telpās, “ skaidroja Vilnītis. 

Viņš norāda, ka varbūt vēl ar kādu ir ticies kafejnīcās, bet ne ar politiķiem. “Manā skatījumā, ja es tiekos publiskās vietās, tad man nekā slēpjama nav, “ sacīja Vilnītis. 

Vilnītis intervijā atturīgi izsakās par savām izredzēm palikt amatā. “Drīzāk valdība var nogāzt mani nekā es valdību. Es pieļauju, ka pavisam ātri var pienākt brīdis, kad es vienkārši tieku notirgots. Tās personas, kas tagad mani aizstāv, var sākt runāt pretējo. Teikt, ka es esmu nekompetents , ka es neklausīju premjeru un ka mani ir jāsoda. Es par to nebrīnīšos, “ sacījis Vilnītis. 

Jau vēstīts, ka premjers Valdis Dombrovskis (“Vienotība”) atcēlis Vilnīša rīkojumu par biroja reorganizāciju un aicinājis KNAB vadītāju atkāpties no amata. Vilnītis atkāpties negrasās, norādot, ka tik pat labi viņš varētu prasīt premjera demisiju. 

Premjera birojā Ir.lv informēja, ka šobrīd tiek gaidīti prokuratūras izmeklēšanas rezultāti par KNAB darbinieku vēstulē norādītajiem pārkāpumiem, ko varētu būt veicis Vilnītis. Pēc to saņemšanas Dombrovskis lemšot par turpmāko rīcību.

 

Komentāri (25)

silvija_vitina 17.01.2011. 14.09

Ja kāds tiek nopirkts, tad viņam jārēķinās arī ar to, ka tiek pārdots/notirgots/utilizēts. Tāds ir pērkamo dvēseļu liktenis.

+17
0
Atbildēt

0

ltvpanorama 17.01.2011. 13.11

2 vīru slepeni intīmais randiņš kafejnīcā..ak vai cik romantiski ..darba darīšānās – njevinovataja ja, on sam prishol:D sūdīgi konspiratori ja jau šos pamanija..vajadzēja centrāltirgū..tur gaļas paviljona tumšjā stūrī pie čeburekiem..pie reizes pa sotakam paņemt..lai neizceltos ar savām kapijas glāzītēm uz sūrās publikas fona…

+15
0
Atbildēt

0

mary75 17.01.2011. 12.41

“pieķerts ar bijušo Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) vadītāju Dzintaru Jaundžeikaru (PLL) tiekoties kādā kafejnīcā…”.
—————————————————–
Pilnīgi kā Štirlica tikšanās ar sievu tajos 17 pavasara mirkļos.
Bet, ja nopietni, arvien lielāka pārliecība, ka Vilnītis nav īsti adekvāts.
Ko viņš gribēja teikt ar to, ka biroja telpas ir nepiemērotas priek;š tādas tikšanās?
Es tā saprotu, ka viņi darīja ko nelikumīgu, ko neviens nedrīkstēja uzzināt.
Vai arī Vilnītim sākusies paranoja un vajāšanas mānija?
katrā ziņā, ja tādas lietas arī dara, tad publiski par to nerunā.

+13
-2
Atbildēt

2

    arturskaja > mary75 17.01.2011. 15.45

    Lietot jēdzienu “pieķerts” pēc definīcijas nozīmē tikt atmaskotam darot pārkāpumu.
    Ak, ja mēs visi lietotu vārdus pēc definīcijām…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Marija > mary75 17.01.2011. 13.39

    Dzeris49
    Pilnībā pievienojos, Vilnītis nefiltrē savu tekstu. Lietot jēdzienu “pieķerts” pēc definīcijas nozīmē tikt atmaskotam darot pārkāpumu.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu