Rēzekne prasīs kompensēt elektrības piegāžu traucējumus • IR.lv

Rēzekne prasīs kompensēt elektrības piegāžu traucējumus

29

Premjers uzskata, ka ārkārtas stāvokli nevajag izsludināt

Rēzeknes novadā dokumentāli tiks apkopota informācija par zaudējumiem, kas radušies elektroenerģijas padeves traucējumu rezultātā, un "Latvenergo" un valdībai tiks pieprasīta kompensācija, aģentūrai LETA pastāstījis Rēzeknes novada domes izpilddirektors Jānis Troška.

Jau ziņots, ka trešdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Rēzeknes novada domes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs paziņoja, ka saistībā ar elektroenerģijas padeves pārrāvumiem un ar to saistītajām problēmām būtu jāsludina ārkārtas situācija valdības līmenī.

Otrdien pēc tikšanās ar "Latvenergo" vadību un ekonomikas ministru Arti Kamparu (V) Švarcs norādīja, ka lauku rajonos jau ilgāk par nedēļu bez elektrības dzīvojošie cilvēki neredz uzlabojumus energoapgādē un ir tuvu izmisumam. "Tas, ka televizorā rāda un radio stāsta par to, ka notiek energoapgādes atjaunošanas darbi, ka tiek piesaistīti helikopteri, visurgājēji, sniega motocikli un cita tehnika, protams, ir labi, bet lauku cilvēkam tas nepalīdz, jo viņš to visu neredz un nedzird. Viņam pat nestrādā telefonsakari," uzsvēra Švarcs.

Švarcs nepiekrita "Latvenergo" pārstāvju apgalvojumam, ka energoapgādes atjaunošanas kavēšanās ir saistīta pašvaldību netīrītajiem ceļiem. Viņš teica, ka pašvaldības iztīrījušas ne vien savus ceļus, bet tīra arī meža ceļus un ceļus pāri tīrumiem. Rēzeknes novadā, tīrot meža un tīrumu ceļus, ir salauzti divi traktori.

Rēzeknes novadā patlaban nestrādā pirmsskolas izglītības iestādes, šonedēļ mācības neatsākās profesionālajās izglītības iestādēs, nedēļas nogalē, visticamāk, neatsāksies arī mācības vispārizglītojošajās mācību iestādēs.

Savukārt premjers Valdis Dombrovskis vēlāk šai pašā raidījumā oponēja, ka ārkārtas situāciju saistībā ar elektroenerģijas padeves pārrāvumiem un ar to saistītajām problēmām katra pašvaldība var izsludināt pati.

Tāpat premjers nebija pārliecināts, vai saistībā ar elektroenerģijas problēmām Latgalē enerģētiskā krīze būtu jāizsludina visā valstī. Pēc viņa teiktā, ir vairāki kritēriji, pēc kuriem tiek izsludināta enerģētiskās krīzes situācija, viens no tiem – ja bez elektrības ir viena trešdaļa elektroenerģijas patērētāju. "Pašlaik situācija nav ne tuvu tam," sacīja Dombrovskis un piebilda, ka krīzes situācijas izsludināšana neko būtiski nemainīs, – no tā montieru brigādes ātrāk bojājumus nenovērsīs.

Tikmēr energoapgāde trešdienas rītā Latvijā traucēta vai pārtraukta ap 13,5 tūkstošiem energokompānijas "Latvenergo" klientu, tā, atsaucoties uz “Latvenergo” pārstāvja Andra Sikšņa teikto, vēsta aģentūra BNS.
Smagākā situācija ir Rēzeknes novadā, savukārt kaimiņos esošajā Viļānu novadā bez elektrības joprojām ir aptuveni 30% patērētāju.

Komentāri (29)

austrisv 05.01.2011. 15.45

Interesanti, kam piesūtīs to rēķinu? Labāk būtu to piesūtījuši debess un zemes pavēlniekam, jo tas taču to atkalu uzsūtīja tieši Rēžeknei!

+4
0
Atbildēt

0

astra_ozo 05.01.2011. 14.09

kāpēc pašvaldības nesūdzas par netīrītiem ceļiem un neizvestu sniegu. Šodien pa Rīgu vispār vairs nevar pabraukt, dažās ielās no trīs joslām palikusi viena, Ir vietas, kur daži gudrīši vēl noliek auto tā, ka lai to apbrauktu, jāiebrauc pretējā joslā. Kur risinājumi, idejas? Ak jā – par to jau atbild pašas pašvaldības…

+3
0
Atbildēt

1

    piziks > astra_ozo 05.01.2011. 22.25

    Beigu beigās viss atduras pret gala patērētāju arī: vakar Kr. Barona ielā vien ōluhs bija savu auto atstājis tik tuvu tramvaja sliedēm, ka sastājās zibenīgi ķēde no 3 dubultvagonu sastāviem, garām brauca pa to laiku 4 (!) municiPāļu ekipāžas, kas klamburus stellē visur kur, tad nu tie pāļi brauc vien pēc otra garām un brīnās, kas notiek… Tikko otrā tramvaja vadītāja attapās — nevis vecis, kas pirmo vadīja –, tā skaļajos sakros palūdz pasažierus, sanāca 5 — 6 vīri un to dzelzi pacēla nost: tikko sakustējās tramvajs un nekas vairs nebija jāceļ, pirmā Pāļu ekipāža bija klāt, lai uzlīmētu plāksteri… :) Jaunāki un veselāki par tiem cēlājiem gan bija tie pāļi, toties = labi savas dalas menedžeri, ar auto par Rīgas nodokļmaksātāju naudu.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

andrisskrastins 05.01.2011. 12.03

Būšu mīnusu karalis – Valdis šoreiz pareizi pateica. 13.5 tūkstoši mājsaimniecību nav ārkārtas stāvoklis valstī. Taču tā ir un paliek ļoti *nopietna* problēma. Šoreiz pa galvu ir pelnījis gan “eksperts enerģētiķis” Miķelsons, gan valsts pārvaldnieki. Problēma taču nav jauna – tā ir bijusi gadiem. Šķiet, ka valdībai ir jāieraksta Latvenergo noteikumos par obligātu peļņas novirzīšanu valsts stratēģiskā resursa – elektrolīniju – kopšanai un aizsardzībai – ja jau cilvēki to nesaprot paši par sevi.

+6
-4
Atbildēt

5

    andrisskrastins > andrisskrastins 05.01.2011. 17.01

    Ja tu Aleksej drusku iedziļinātos, tad Latvenergo tika traktēts kā izņēmums – joprojām lielākā daļa peļņas paliek viņiem. Turklāt ir runa par iepriekšējiem gadiem, kuru laikā līniju apkopšana tika veikta reti un uz goda vārda. Nebija sistemātiskas pieejas.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    egfoto > andrisskrastins 05.01.2011. 19.22

    Piedod, bet tu esi muļķis. Protams, ka nieka 13.5 tūkstoši iedzīvotāji nav ārkārtas stāvoklis.
    Vienkārši ir jānosaka normāls sadales tarifs, kas arī ļautu uzņēmumam ieguldīt līdzekļus tīklu attīstībā. Nevajag murgot par kaut kādu peļņas novirzīšanu.
    Lūdzu pierādījumus saviem vārdiem, ka iepriekšējos gados līniju kopšana tika veikta reti un uz goda vārda?!? Savādāk rodas sajūta, ka tu esi standarta d****, kam tikai doma piekviekt ēteru.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Marija > andrisskrastins 05.01.2011. 13.15

    >Optiskais
    Cik tad ilgi Vītols bija Latvenergo padomē? Tu tiešām domā, ka viņš ir atbildīgs par to, ka Miķelsons un co neiepirka atbilstošu transporta tehniku remontiem ziemas apstākļos?
    Brīžiem man liekas, ka ikviens no JL Tev ir kā vērsim sarkana lupata…

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    piziks > andrisskrastins 05.01.2011. 12.57

    Pecisk, kas tad nu?! JL taču “Latvenergo” uzmanīšanai pie lielā galda Vili Vītolu ietamponēja! Kādu iemeslu dēļ šis gan sliktā atmiņā palicis tiem struktūrvienību vadītājiem inženieriem, kuru konstruktīvās programmas tika apcirptas ar sī politiebāzeņa iedomīgo augstprātību.

    (Iepriekšteiktais nenozīmē, ka nav zināmi Viļa Vītola vairāki labie darbi, tik tiem ar “Latvenergo” nekāda sakara, diemžēl.)

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Linguistical, SIA > andrisskrastins 05.01.2011. 15.54

    Pag, pag, Pēteri. Vai tad Tevis slavētā valdība nesen parakstīja, ka cik tur tos % no valsts uzņēmumu peļņas jāizmaksās dividendēs, praktiski neko neatstājot uzņēmumu izgausmēm. Vai Tavi vārdi nav pretrunā ar Tavu elku Dombrovska un Vilka nostāju?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu