Līvānos otro reizi šogad nav elektrības • IR.lv

Līvānos otro reizi šogad nav elektrības

16
Gatis Gierts, F64

Siltumapgāde tiek nodrošināta ar ģeneratoriem; slimnīca funkcionē

Līvāni jaunajā gadā jau otro reizi palikuši bez elektroapgādes, bet siltums un ūdensapgāde ir nodrošināti, aģentūrai BNS pastāstīja Līvānu novada domes priekšsēdētāja vietniece Aija Usāne.

Elektrības piegāde Līvānu novadā pirmdienas rītā pārtrūkusi ap plksten 4.30, līdz pusdienlaikam to nav izdevies atjaunot. Atbildīgie dienesti cenšas atrast elektrības pārrāvuma cēloni.

Siltumapgāde iedzīvotājiem Līvānos un novada teritorijā esošajos pagastos ir nodrošināta, izmantojot ģeneratorus.
Pilsētā un tās apkaimē ļoti traucēti arī fiksētā telefona sakari, ir grūtības sazināties pa mobilajiem tālruņiem, ņemot vērā nepilnīgo tīkla pārklājumu, norādīja Usāne.

Līvānu domes izpilddirektors Uldis Skreivers intervijā Latvijas Radio paziņojis, ka Līvānu slimnīcas darbība nav traucēta. Kaut arī elektroenerģijas tur nav jau diennakti, ar siltumu un ēdienu slimnieki tiekot nodrošināti.

“Līvānu novadā no rīta 6.10 atslēdzās elektrības padeve. (..) Pēc mūsu informācijas ir pārrautas abas 110 kilovoltu līnijas, kas nodrošina pilsētu ar elektroenerģiju,” pastāstīja Skreivers.

Jau vēstīts, ka Līvānu pilsēta un lauku pagasti 1.janvāra vakarā palikuši bez elektroenerģijas un siltuma. Elektrība pilsētā tika atjaunota tikai 2. janvāra pusdienlaikā. Enerģijas pārrāvuma dēļ 1. janvāra vakarā pulksten 19.00 pārstāja darboties arī Līvānu centralizētā siltumapgādes sistēma, kas nodrošina apkuri iedzīvotāju mājokļos.

Līvānu novada pašvaldības vadība 2. janvāra naktī sadarbībā ar Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD) no "Arēnas Rīga" uz Līvāniem atgādāja ģeneratoru un jau no rīta izdevies atjaunot siltuma padevi pilsētai.

Ūdensapgāde patērētājiem pilsētā pārtraukta netika, jo sistēmas darbību nodrošināja strāvas ģenerators. Otru ģeneratoru piegādāja no Līvānu kūdras farbikas, lai nodrošinātu notekūdeņu attīrīšanas iekārtu darbību.

Problēmu pastiprinājis arī telefonu sakaru trūkums, jo glābējiem praktiski nebija iespēju sazināties ar mobilo telefonu palīdzību. Pilsētā elektrības pārrāvumu dēļ nestrādāja arī degvielas uzpildes stacijas, kas apdraudēja glābēju darbu, jo degvielas resursus nācās piegādātu no kaimiņu pilsētām.

Komentāri (16)

Austras koks 25.09.2015. 12.18

Medņa kungam, kā vienmēr, labas pārdomas, kurās vērts ieklausīties.

+3
0
Atbildēt

0

o_ja3_14 24.09.2015. 17.41

“…ES ar savu malēniešu politiku, uzspiežot Austrumeiropai “solidaritāti” ir iesākusi de facto Eiropas sašķelšanu. Kā reiz Rietumroma un Austrumroma…”

un raksts International Spiegel Online:

Mother Angela: Merkel’s Refugee Policy Divides Europe (Māte Angela: Merķeles bēgļu politika sašķeļ Eiropu) http://www.spiegel.de/international/germany/refugee-policy-of-chancellor-merkel-divides-europe-a-1053603.html

+2
0
Atbildēt

0

hinanska 03.01.2011. 12.20

Demogrāfiskās situācijas uzlabošanas programmas 1.sadaļa. Atraujot ļaudis no TV kastes un interneta, radīt apstākļus citām nodarbēm.

+4
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu