Roze atsakās no amata SPRK • IR.lv

Roze atsakās no amata SPRK

26
Mārtiņš Roze. Foto: Andrejs Strokins, F64
Indra Sprance

Bijušais zemkopības ministrs noliedz, ka no amata atteicies “Vienotības” iebildumu dēļ

Lai arī bijušais zemkopības ministrs Mārtiņš Roze (ZZS) sīvā konkurencē uzvarēja Ekonomikas ministrijas (EM) organizētā konkursā par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes locekļa amatu, viņš uzrakstījis iesniegumu, atsakoties no tā, Ir.lv apstiprināja Roze.

“Apsvēru visas iespējas un saistības, secināju, ka tas nav gluži tas, kas mani saistītu,” skaidroja Roze, norādot – šādā amatā “ir stipri ierobežotas iespējas darboties citās sfērās, un pārkāpt likumu man, nudien, negribētos”.

Viņš atzina, ja amatu būtu dabūjis uzreiz, kad uzvarēja konkursā, varbūt viss būtu citādi, taču šobrīd viņš nolēmis atteikties no tā.

Roze noliedza, ka atteikšanās varētu būt saistīta ar ekonomikas ministra Arta Kampara (JL, “Vienotība”) nevēlēšanos apstiprināt viņu šajā amatā politiskās piederības dēļ. Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvis uzsvēra, ka konkursa komisija savu lēmumu pieņēmusi pēc stingriem kritērijiem un amati nav dalīti pēc politiskās piederības.

Iepriekš EM Rozes kandidatūru atzina par piemērotāko 16 cilvēku konkurencē, bet Kampars to nevēlējās apstiprināt.

Ir.lv rīcībā neoficiālā informācija liecina, ka nākamā gada sākumā varētu tikt izsludināts konkurss ne tikai vienam vakantajam SPRK padomes locekļa amatam, bet gan vairākiem padomes locekļu amatiem, tajā skaitā tiem, kuru pašreizējiem pienākumu veicējiem pilnvaru termiņš beidzas vasarā.

SPRK padome pašlaik strādā triju, nevis piecu cilvēku sastāvā, jo padomes locekle Daiga Rezevska, kurai 2.jūnijā beidzās pilnvaru termiņš, jau kopš pagājušā gada beigām ir bērna kopšanas atvaļinājumā. SPRK vadītājai Valentīnai Andrejevai pilnvaru termiņš beidzās 5.decembrī, bet jauns SPRK vadītājs nav apstiprināts. Ekonomikas ministrs Artis Kampars šim amatam plāno virzīt virzīt "Lursoft" vadītāju Ilutu Riekstiņu, taču izskatīšanai Saeimā šis jautājums vēl nav iesniegts. SPRK padomes priekšsēdētāja pienākumus šobrīd pilda padomes loceklis Ivars Zariņš.

SPRK ir neatkarīga valsts iestāde, kas izveidota un darbojas, lai valsts regulējamajās nozarēs – enerģētikā, telekomunikācijās, pastā, dzelzceļa transportā – aizstāvētu sabiedrisko pakalpojumu lietotāju intereses un veicinātu sabiedrisko pakalpojumu attīstību.

Komentāri (26)

ievuliitis 27.12.2010. 11.35

Es gan teiktu – pat ne politiskās piederības, bet sava “mīkstuma” un bezierunu paklausības dēļ Roze nav piemērots šim amatam. Kā ZM amatātā, tā arī regulatora krēslā akli pakļautos katram spiedienam. ZM krēslā – Briseles, regulatora – monopolistu – Latvenergo, Lattelekom, Latvijas gāzes, Rīgas satiksmes, Latvijas Dzelzceļa.

+9
-3
Atbildēt

2

    ievuliitis > ievuliitis 28.12.2010. 03.36

    Un kāpēc jūs domājat, ka es klusēju?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    janazakovica > ievuliitis 27.12.2010. 18.15

    kapec jus klusejat kad regulatora sedeja pretigaa cekistu ieliktene andrejeva.?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Elita Ļabe 27.12.2010. 11.44

Kā Roze vispār varēja uzvarēt konkursā starp 16 pretendentiem. Tas jau visu izsaka.

+8
-3
Atbildēt

2

    mary75 > Elita Ļabe 27.12.2010. 11.45

    Varbūt, gribi teikt, ka mums konkursi nenotiek godīgi?
    Nu kā tu vari tā domāt!

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    Elita Ļabe > Elita Ļabe 27.12.2010. 11.51

    Protams, ka pelnīta uzvara, zinot viņa “pašaizliedzīgo” darbu 6 gadu garumā Zemkopības ministra amatā. Spilgti atceros kā viņš ar “stingru” mugurkaulu devās uz Briseli aizstāvēt mūsu zemnieku intereses. Tāpēc negribu pat iedomāties, kā viņš aizstāvēs iedzīvotāju intereses attiecībā uz tarifiem.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

kkristaps 27.12.2010. 11.55

Vai tad Hodorkovskis arī pretendēja uz sadzīves pakalpojumu regulatora amatu Latvijā????

+5
0
Atbildēt

1

    mary75 > kkristaps 27.12.2010. 12.03

    Nē, nepretendēja, brīnos, ka Ir par tik zīmīgu notikumu nav neviena komentāra.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu