Dombrovskim balva no “The Economist” • IR.lv

Dombrovskim balva no “The Economist”

42
AFP/LETA

Latvijas premjers saņēmis balvu par brīnumaināko politisko izdzīvošanu

Britu biznesa žurnāla "The Economist" Austrumeiropas apskatnieks Edvards Lūkass Latvijas premjerministram Valdim Dombrovskim ("Vienotība") iedalījis gada balvu par brīnumaināko politisko izdzīvošanu, vēsta LETA.

Lūkass žurnāla vietnes Austrumeiropai veltītajā bloga sadaļā novērtējis reģiona valstu gada labākos sasniegumus un dīvainākās izgāšanās. "Houdini [pēc amerikāņu burvju triku mākslinieka Harija Houdini] balva par politisko izdzīvošanu tiek piešķirta Latvijas premjerministram Valdim Dombrovskim, kurš ieviesa pēdējās desmitgadēs Eiropā skarbākos taupības pasākumus un tika ievēlēts atkārtoti. Ja viņam apniks Latvijas politika, viņu sirsnīgi sagaidīs Īrijā," raksta Lūkass.

Savukārt Igaunija atzīta par gada valsti, piešķirot tai Paraugbērna titulu. "Valstij, kas pirms 20 gadiem satriekta iznira no padomju okupācijas, kļūt par vienīgo valsti, kas atbilst kontinenta galvenajiem noteikumiem, ir īsts triumfs!"

Turpretī Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite komentārā izcelta par virkni diplomātisku kļūdu.

"Pēc priekšzīmīgas darbības ES budžeta komisāres amatā viņa ar savu uzvedību valsts vadītājas amatā mulsināja novērotājus. Viņa atteicās ierasties uz pusdienām ar Baraku Obamu un pēc tam nosodīja [Krievijas un ASV kodolatbruņošanās līgumu] START, vēl vairāk nokaitinot ASV administrāciju. Viņa arī netieši slavēja Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko pirms valsts krietni negodīgajām vēlēšanām. Kā izteicās kāda ASV Nacionālās drošības padomes amatpersona, "Baltajā namā viņa varēs ierasties tikai kā tūriste"," teikts blogā.

Bet ASV administrācijas panākumi, panākot NATO apstiprinājumu Baltijas valstu un Polijas aizsardzības plāniem, novērtēti ar "Burvju nūjiņas" apbalvojumu.

Komentāri (42)

ivetao2007 18.12.2010. 16.45

Man ari ir apbalvojums Valdim Dombrovskism – miniaturs zeltā darināts Latvijas karodziņš piespraužams pie žaketes atloka. Pie pirmās izdevības pasniegšu. Par drošsirdību esot vienā valdībā ar Lemberga sulaiņiem, pret kremļa sargsuņiem opozīcijā. Tamlīdzīgu Latvijas karodziņu esmu redzējie tikai pie Alekseja Loskutova žaketes atloka.

+29
-3
Atbildēt

2

    Kristaps > ivetao2007 18.12.2010. 19.31

    Domās pievienošos Jūsu sveicienam! :)

    +14
    0
    Atbildēt

    0

    anita_meistere > ivetao2007 18.12.2010. 18.38

    man aŗi tāds ir…un es VIEMĒR to spraužu klāt pie krūts, ka brauc komandējumos vai ārpus valsts. ja pašiem sevi noniecināt un izsmiet, tad neviens mūs necienīs!

    +19
    0
    Atbildēt

    0

mary75 18.12.2010. 16.44

Tā balva būtu jāpiešķir Latvijas tautai, kura ar sapratni uztvēra visu griešanu, netaisīja nekārtības, bet, cīnijās par izdzīvosanu, kā tikai varēja.
un nākamreiz par Dombrovski nobalsoja.
Tā ka , no viens puses, tautas daļa mums ir pietiekami gudra , izglītota, un sajēdz, ka cita ceļa nebija.
Ko nevar teikt par to daļu, kas balsoja par PLL un ZZS – par tiem, kas valstī radīja šo korumptīvi – kleptokratisko sistēmu, un tie, kas negāja vēlēt, tie arī, faktiski, nobalsoja par PLL un SC, jo ļava oligarhiem ar SC palīdzību saglabāt kontroli par Saeimu.
Reizēm šķiet, ka Latvijas tauta ir pārāk pacietīga, un ļauj “eletei” sevi izmantot, ko tā arī veiksmīgi dara, sev, mīļajiem, neatņemot praktiski neko.

+30
-5
Atbildēt

9

    varbūt ka tā > mary75 18.12.2010. 20.18

    nu un kā Mūrnieces treknā dzīve krīzes llaikā, pērkot močus un mašīnas, un kā tev patīk biodegvielai atvēlēto līdzekļu sadale LEMBERGAM UN VIENOTĪBAS partijas sponsoram un Titava darbavietas firmai. Es teiktu ka šite nelietības notiek vēl augstākā līmenī.

    +2
    -13
    Atbildēt

    0

    egfoto > mary75 19.12.2010. 11.32

    Dēls tie, kas balsoja par PLL briesmīgi netic Dombrovska “diršanai”, ka viņš būs tas, kas mūs izvedīs no krīzes. Labi, ka ir tāds SVF un EK, kas saķērusi Dombrovski aiz viņa mazajām olām lēnām mūs virza ārpus šī vājprāta.
    Tie, kas balsoja par PLL ir pret brūnā stumdītāju glorificēšanu un celšanu kā vienlīdzīgus (slimi cilvēki ir jāizolizē – tvaika ielā daudz vietas), nevis mistisko Sorosu.

    0
    -7
    Atbildēt

    0

    egfoto > mary75 19.12.2010. 14.30

    Dzeri, diemžēl Dombrovskis mani nav pārliecinājis ar savu darbību.
    Man nezin kāpēc ir aizdomas, ka citi to pašu būtu paveikuši daudz labāk.

    Zin kā uz tautu spēlēt teātri, ka viss kārtībā, nav tas pats, kas izdarīt, lai viss būtu kārtībā.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    gundega_heiberga > mary75 18.12.2010. 19.38

    ŽETONS!!!
    P.S. Vai “theeconomist” ir kāds DELFI komentētājs ?

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > mary75 18.12.2010. 20.52

    Ir tāds teiciens : ”Bīsties no miermīlīga cilvēka dusmām !” To vienā barikāžu atceres pasākumā teica viesis no vienas bijušās PēeSeReSijas zemes, žēl tikai, ka neatceros no kuras. Bet domāja to par latviešiem…Krievu cari, Baltijas muižnieki un pēc tam sarkanie valdnieki, par to varējuši pārliecināties liku likām ! Bet + Tev ieliku, jo piekrītu pilnībā – kaut ko tādu laikam tik no kara laikiem kāds atcerējies. Gribētos ticēt, ka mums viss būs beigās labi un lietas virzās uz pareizo pusi !

    Faktiski zviedriem un viņu valstij ir jānoliec galva jo zemu mūsu priekšā un jāpasaka liels paldies, nevis vēl jāpamāca kam atņemt jau n-to reizi !

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    armn > mary75 19.12.2010. 11.24

    Kartejo reizi tev japiekrit.
    Lielos vilcienos peec veeleehanaam tagad galvenais ir censties palielinaat so “gudraas” un ari paspaarliecinaataas tautas dalu. Mums jaakljuust pozitiiviem par sevi un notikumi pat ja biezi tie ir saapiigi jaaizmanto sev par labu.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    oskaar > mary75 19.12.2010. 03.57

    Nevajag “nolikt” tos, kuri balsoja pat PLL un ZZS. Viņi droši vien patiesi tic, ka visļaunākais, kas Latviju var piemeklēt- ir briesmīgā Sorosa nauda, un vienīgais ceļš, kā ar šo briesmoni cīnīties- ir Lemberga godaprāts.
    Pamēģiniet paanalizēt Latvijas vēlētāju izvēli, un Jūs sapratīsiet, ka tā nebūt nav tāda, kādu Jums (un arī man) gribētos ieraudzīt.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    payddaz > mary75 19.12.2010. 16.59

    donst13 Nu redzi, ja tev šķiet, ka “stumdītāju glorificēšana” tiešām ir Latvijas lielākā problēma, tad nav grūti saprast, kāpēc tu balso par “mācītāju” partiju. Lielākajai daļai latviešu gan šobrīd ir mazliet citas rūpes, tāpēc arī cita izvēle vēlēšanās.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 19.12.2010. 14.18

    donst13 – neidealizējot Dombrovski,jo idāls nav neviens, Dombrovska valdība jau izvedusi Latviju no dziļākā krīzes punkta, un par to liecina gan Latvijas kredītreitinga celšana, gan daudz kas cits, tas nav ticības vai neticības jautājums, bet, objektīvā realitāte.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

anita_meistere 18.12.2010. 18.35

man liekas, ka visas šis te neticības pamatā ir fakts, ka latvieši tā pa īstam pat nebija iedomājušies, kādas ziepes varēju būt (nesenais wikileaks raksts par zviedru viedokli sakarā ar 2x izkulšanops no valsts defolta)..un nesaprot, kāpēc visas eiropa mūs apbrīno. varbūt pēc kāda laika mēs to sapratīsim. teju visas valstis ir gājušas cauri šādiem pārbaudījumiem…lai pirmkārt pašiem sev pierādītu savu varēšanu. un arī Latvieši to ir teju paveikuši.
Es ticu Latvijas zelšanai un plaukšanai..un palikšu te!!! nesen tikos ar saviem draugiem no beļģijas.
Latvieši tur ja ir ieguvuši tāda kā lēģendāru auru. tur vienmēr ja kāds kaut ko nevar izdarīt…baidās, saka ka nav iespējams…mūs piesauc. Be like Latvian..just do it:D

+20
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu