Sākusies balsošana Rojas un Mērsraga vēlēšanās • IR.lv

Sākusies balsošana Rojas un Mērsraga vēlēšanās

21
Foto: Anita Vaivode, F64
Baiba Roga

Aktīvāko balsošanu par novadu atdalīšanu gaida sestdien

Kopš trešdienas, kad sākās iepriekšējā balsošana Rojas un Mērsraga novadu pašvaldību vēlēšanās, iecirkņos savas balsis par atdalāmo novadu domēm atdevuši aptuveni attiecīgi 8,7% un 15,3% balsstiesīgo, liecina vēlēšanu komisiju apkopotie dati.

Vēlēšanu diena ir sestdiena, 18.decembris. Taču pirms tam vēlētāji, kuri nevarēs nobalsot vēlēšanu dienā, iecirkņos savu balsi var nodot jau iepriekš.

Rojas novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Valentīna Renckulberga Ir.lv informēja, ka vēlēšanas noritējušas mierīgi, bez starpgadījumiem. Kopumā Rojā balsstiesīgo skaits ir 3598, Mērsragā – 1498.

Renckulberga vērtē, ka vairākums uz vēlēšanām ieradīsies sestdien: ''Cilvēki ir pieraduši, ka vēlēšanu diena ir sestdiena. Iepriekšējās dienās nāk tikai tie, kuri domā, ka šajā dienā ierasties nevarēs.” Vēlēt šajās divās dienās nākuši dažāda vecuma cilvēki – gan jauni, gan veci. Vēlēšanu dienā iecirkņi būs atvērti no pulksten 7 līdz 22. Rojas pagastā ir četri vēlēšanu iecirkņi, Mērsraga pagastā – viens.

Rojas novada pašvaldības vēlēšanās pieteikti pieci kandidātu saraksti – ''Demokrāti.lv”, Latvijas Zemnieku savienība, ''Par prezidentālu republiku”, ''Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK un ''Par atklātību”.

Mērsraga novada domes vēlēšanās balsot var par trijiem sarakstiem – ''Vienoti Mērsragam”, ''Demokrātiju visiem” un ''Par prezidentālu republiku”.

Abās jaunajās domēs jāievēl 13 deputāti.

Jau ziņots, ka Rojas novada domes un Mērsraga novada domes vēlēšanas Centrālā vēlēšanu komisija izsludināja pēc Saeimas apstiprinājuma iedzīvotāju lēmumam sadalīt pašvaldību reformas laikā izveidoto Rojas novadu.

Komentāri (21)

ieva_firere 17.12.2010. 15.03

Nevaru vien sagaidīt rītdienu, kad varēšu nobalsot, lai beidzot ir miers. Kā teikt, ja nav kopā labi, tad labāk ātrāk izšķirties. :) Cerams, ka tas nesīs tikai labas pārmaiņas gan Rojai, gan Mērsragam.
Rojā vispār bija jautri novērot visas priekšvēlēšanu aktivitātes, kad cits pat gatavs otram taciņu no sniega attīrīt, lai iegūtu “laba cilvēka slavu”, bet katrā ziņā tādās mazās pašvaldības ir labi, ka cilvēki uz vēlēšanām spēj objektīvi nobalsot un izvērtēt kandidātus, jo ikdienā jau ir redzams, cik daudz katrs ko un kā dara. Tādā ziņā varēju visu jauki no malas pavērot un diži neietekmēties no redzētā un dzirdētā, jo kā deputātus saredzu tikai tos cilvēkus, kuri arī līdz šim ir aktīvi strādājuši un pierādījuši savu kompetenci, nevis tikai tagad pamodušies un iedomājušies, ka deputātu krēslos var sēdēt kurš katrs, ja vien jauki pasmaida :)
Par Mērsraga sarakstiem runājot, ceru, ka viņi pamatā iebalsos savienību “Demokrātiju visiem”. Vismaz viņiem pašiem to novēlu. Mazliet smaidu izraisa “PPL” saraksts, kur ir tikai viena persona, bet nu vismaz iztrūkst diskusijas par to, kuram no partijas pienākas sēdēt krēslā, ja nu tiek saņemts pietiekami daudz balsu.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu