Janukovičs: Ukraina ir tilts starp Eiropu, Krieviju un ASV • IR.lv

Janukovičs: Ukraina ir tilts starp Eiropu, Krieviju un ASV

17
Latvijas prezidents Valdis Zatlers (K) un Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs (L). Autors: Ilmārs Znotiņš, LETA

Ukrainas prezidents uzsver, ka ekonomikas krīze ir mainījusi starpvalstu attiecības

Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs, trešdien uzturoties oficiālajā vizītē Rīgā, norādījis uz Ukrainas interesi būt kā uzticamam tiltam starp Eiropu, Krieviju un ASV, vēsta aģentūra BNS.

"Ukraina ir ieinteresēta būt uzticams tilts starp tik spēcīgiem un ekonomiski attīstītiem centriem kā Eiropa, Krievija un ASV. Ukrainas loma ir apvienot šos globālos centrus un, protams, arī atrast savas nacionālās intereses," pavēstīja Ukrainas līderis pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru.

Janukovičs arī uzsvēra, ka ekonomikas krīze ir ļoti izmainījusi starpvalstu attiecības, tostarp ar Krieviju. "Krievija ir spēcīgs spēlētājs pasaules arēnā kā valsts ar lielu ekonomisko potenciālu," sacīja Janukovičs, minot, ka Ukraina ir ieinteresēta, lai attiecības ar Krieviju gan Ukrainai, gan Eiropas Savienībai būtu sabalansētas.

Savukārt Zatlers pastāstīja, ka enerģētiskā drošība bijis viens no jautājumiem, kuru abi prezidenti pārrunājuši. "Enerģētikas politikā Ukrainai ir liela loma," teica Latvijas prezidents. Viņš ir pārliecināts, ka Janukoviča vizīte Latvijā būs liels ieguldījums abu valstu attiecību veicināšanā.

Jāpiebilst, ka trešdien Janukoviča vizīte Latvijā divu dienu vietā tika saīsināta uz vienu dienu. Tika mainīts arī vizītes statuss, un tas pazemināts no valsts vizītes uz oficiālu vizīti.

Komentāri (17)

kristaps_drone 15.12.2010. 16.16

Uz tilta lomu gan ir milzu konkurence šajā Eiropas malā! Visi šeit ir “tilts”! Bet par vislabāko tiltu, protams, varam būt mēs, jo pratām uzcelt visdārgāko tiltu pasaulē! Bail iedomāties, cik daudz varētu nozagt, ja patiešām kļūtu par tiltu starp austrumiem un rietumiem!

+6
0
Atbildēt

0

Ieva 15.12.2010. 15.39

Kaut kur dzirdēts stāsts par tiltu no Austrumiem un Rietumiem. Tikai nez vai ceļš no vieniem tiltiem var sastāvēt.

+6
0
Atbildēt

1

    mary75 > Ieva 15.12.2010. 15.46

    Poļi tikko ka pateica, ka vairs nebūs barjera, bet gan tilts starp Eiropu un Krieviju, viņš tikai atkārto poļu teikto.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

austrisv 15.12.2010. 15.45

Absint!
tiesa: tilts arī esot Latvija tikai starp Rietumiem un Krieviju! Tātad mūsu tilts ir īsāks, bet baisi dārgi izmaksā, jo šo tiltu reizi pa reizei Krievija nojauc un bliež pa taisno caur Baltijas jūru!

+5
0
Atbildēt

1

    Ieva > austrisv 15.12.2010. 15.58

    Bet Austrumeiropieši būvē tiltus, kur Šrēders ar Merkeli pie rokas varēs aizmaršēt pie Putina.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu