"Telegraf" galvenais redaktors turpmāk būs Švedovs • IR.lv

"Telegraf" galvenais redaktors turpmāk būs Švedovs

25
Ieva Čīka, LETA

Līdzšinējais avīzes pielikuma galvenais redaktors izvēlēts pieredzes un reputācijas dēļ

Laikraksta "Telegraf" līdzšinējais galvenā redaktora pienākumu izpildītājs Andrejs Švedovs iecelts par avīzes galveno redaktoru, aģentūru BNS informēja a/s "News Media group" valde.

Kā apstiprināja laikraksta mārketinga direktors Ernests Martiņuks, Švedovs izvēlēts pieredzes, labās reputācijas žurnālistu vidū un ar valdi kopīgo "Telegraf" nākotnes pozīciju dēļ.

Švedovs laikrakstā strādā no tā dibināšanas brīža, ir bijis arī pielikuma "Delovoj Telegraf" galvenais redaktors un laikraksta "Telegraf" redaktora vietnieks. Viņa vietā pielikuma "Delovoj Telegraf" redaktora pienākumus turpmāk pildīs Andrejs Hotejevs.

Iepriekš Švedovs bijis Baltijas avīzes un laikraksta "Čas" korespondents, strādājis laikrakstos "СМ-Sevodna" un "Biznes&Baltija", kā arī ir ieņēmis Kirgizstānas žurnāla "Biznes&Biškek" galvenā redaktora amatu.

Hotejevs laikrakstā "Telegraf" strādā kopš 2002. gada. Līdz 2009.gadam viņš bijis avīzes Eiropas dzīves nodaļas vadītājs, kā arī pildījis laikraksta izpildredaktora pienākumus.

Iepriekšējais avīzes galvenais redaktors amatu pameta 30.novembrī pēc abpusējas vienošanās ar izdevēju. Aiziešanas iemesls esot domstarpības, proti, izdevējs vēlas redzēt "Telegraf" kā respektablu laikrakstu, kas orientēts uz ekonomikas attīstību, savukārt Krasņitskis uzskata, ka masu mediju loma ir būt "sargsuņiem", kuri sabiedrības interesēs seko līdzi notiekošajam varā.

Tomēr portāls “Pietiek” rakstīja, ka Krasņitskis, iespējams, bijis spiests atkāpties cenzūras dēļ. Izdevēji bijuši neapmierināti ar laikrakstā publicēto kāda skolnieka negatīvo vērtējumu par Rīgas mēru Nilu Ušakovu (SC), kurš nosaukts par "duraku" (muļķis – kriev.).

Komentāri (25)

janazakovica 13.12.2010. 22.18

pats nosaukums jau sevi ietver lietu kuras sen vairs nav-telegrafu…sarakstu kuraa jau firmas vai pakalpojuma nosaukumaa ir meli var turpinat piem.rietumu banka-nekads sakars ar rietumiem aizkraukles banka tas pats emila gustava sokolade -meli.neatkariga rita avize-totali meli..jo tiesi vina ir loti atkariga.kopejaa sarakstaa ietilpst ap 300 nosaukumu.

+2
0
Atbildēt

0

mary75 13.12.2010. 19.27

Būs ļoti respektabls laikraksts, Ušakovu kritizēt neatļausies.
Viņš mums te kā Putins Krievijā, vai?
Kaut arī tur ir daži laikraksti, ( Novaja gazeta un vēl pāris), kas atļaujas kritizēt pat viņu, un nekas, dzīvo.
Izskatās, Latvijas krievu prese pārspēs pat Krievijas presi bet, vēl ir kur iet un kam līdzināties – Krievijas TV.

+3
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu