Turpmākajās dienās Latvijā snigšana nemitēsies • IR.lv

Turpmākajās dienās Latvijā snigšana nemitēsies

39
Svētdien notika Ziemassvētku vecīšu skrējiens. Autors: Kaspars Krafts, F64

Ziemassvētku vecīši pa Rīgas centru skrien tradicionālo labdarības distanci

Turpmākajās dienās uz Baltiju pārvietosies cikloni, kas Latvijā praktiski katru dienu atnesīs sniegu, prognozē sinoptiķi. Patlaban visbiezākā sniega sega izveidojusies Rīgā – 32 centimetri, aģentūru LETA informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Daudzviet pa lielajām šosejām svētdien braukšanas apstākļi ir apgrūtināti, liecina Latvijas valsts ceļu informācija.

Dziļā sniega dēļ pagājušajā diennaktī mediķi pie pacientiem devušies kājām pat divus kilometrus. Vislielākās problēmas nokļūt pie pacientiem mediķiem ir Vidzemē un Latgalē. Slideno un pieputināto ceļu dēļ mediķi pacientiem ir jāgaida ilgāk, taču neviens izsaukums neesot palicis neapkalpots. Sestdien ātrās palīdzības brigādes devušās uz 1300 izsaukumiem, kas ir par 100 izsaukumiem vairāk nekā piektdien.

Aizvadītās diennakts laikā mediķi snieguši palīdzību arī sešiem cilvēkiem, kuri traumas guvuši, pakrītot uz slidenajām ielām. Pieci nelaimes gadījumi notikuši Rīgā. Pagājušajā diennaktī Rīgas reģionā konstatēti četri ķermeņa atdzišanas gadījumi. Visi viņi bijuši alkohola reibumā un nogādāti slimnīcā.

Bet sestdien Cēsīs, Līgatnes ielā, glābēji palīdzējuši stirnai, kura bija iebāzusi galvu dārza vārtos un iesprūdusi, vēsta Nozare.lv.

Svētdien Vecrīgā, Doma laukumā, tika dots starts Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējienam, kurā piedalījās vairāki simti sarkanos kostīmos tērpušos vecīšu. Labdarības skrējiena ziedojumus saņems sabiedriskā organizācija "Ronald McDonald House Charities Latvija" mobilā veselības centra iekārtošanai.

Tuvākajās septiņās dienās no dienvidiem viens pēc otra uz Baltiju pārvietosies cikloni, līdz ar to Latvijā praktiski katru dienu gaidāmas sniegs, dažreiz piekrastē arī slapjš sniegs, liecina sinoptiķu prognozes nākamajai nedēļai.

Nedēļas vidū vējš iegriezīsies no austrumiem, ziemeļaustrumiem un būs mērens. Katru dienu atsevišķos rajonos snigs, bet gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā pazemināsies par 3-4 grādiem un pieturēsies sals, kas naktī uz pirmdienu austrumu rajonos sasniegs pat -16…-18 grādus.

Komentāri (39)

piziks 12.12.2010. 15.14

Heisa, paprasi nodokļu izdomātājiem, kādēļ par budžeta ielāpiem pataisīti arī vecu auto, arī pavecu džipu īpašnieki, — par nodokļa palielināšans iemeslu nosaucot svaru. Autonodoklis Latvijas variantā ir greizs, — Lietuvas variants, ieliekot nodokļa daļu degvielas cenā, netika izskatīts. Latvijā pieaug vienīgi autolietotāju neapmierinātība, jo par vienīgo nodokļa mērķi kalpo Vilka teiktais Domburšovā: “Bet mums to naudu vajag!” Arī EK nenosauks to par ilgtspējīgu politiku, — palielinās vienīgi netaisnīguma izjūtas iedzīvotājos, jo nodoklis tiek izmantots ar varas apziņu, ka autolietotājiem nav iespēju izvairīties, bet nodokli neizmantos autotransporta un ceļu problēmas risinājumos. Vismaz ne atbilstoši nodokļa palielinājumam.
Heisa, ziema ir vienīgais laiks, ka mazauto lietotāji mazliet ciena 4×4 braucējus, jo tie var palīdzēt un palīdz citiem braucējiem. Pārējā laikā mediju lietotāji lumpeniski visus 4×4 braucējus sauc par zagļiem, biezajiem utml., nešķirot un neanalizējot, kam un kādēļ kāds auto vajadzīgs.

+3
-2
Atbildēt

0

rozaa11 12.12.2010. 16.20

Piekrītu jums abiem par 4×4.un nodoklu sistēma tiešām ir pakaļā loģiski kas vairāk brauc tas vairāk maksā

+1
0
Atbildēt

0

Krix 02.02.2015. 13.49

Neoliberāļu siseņi jau sakomentējuši…..

Raksts varbūt ir pagarš, bet doma ir skaidra – LV lielākoties nevērtē cilvēka darbu, kā tas ir normālās zemēs, vērtēta tiek tikai nauda un līdz ar to pats cilvēks arī tikai priekšmets no kura vairāk izspiest naudu – vai nu apčakarējot un maz/nelaikā maksājot (algu maksāšana daudzās firmelēs par iepriekšējo mēnesi nākamā mēneša beigās vien ir ko vērts), vai arī par tiem pašiem citu darbinieku saražotiem pakalpojumiem un precēm plēšot neadekvātu samaksu, jo redz tirgus mazs, deficīts un vēl 100 un 1 iemesls ! Tas nav nekāds kapitālisms, bet gan kleptokrātija, kur katrs, lai labāk dzīvotu krāpj kādu citu – jo labāk apkrāpj, jo labāk dzīvo…šādai dzīvnieciskai sistēmai, tieši tāpat kā komunismam, nav nākotnes un tas neizbēgami sabruks, jo vienkārši aptrūkstas slaucamā materiāla, kas tieši tagad arī LV notiek !

+2
-1
Atbildēt

4

    edge_indran > Krix 02.02.2015. 18.46

    ——–

    “Slaucamo” materiālu drīzumā sāks ražot masveidā kā mobilos telefonus – ,tikai jāuzmanās, lai tas mākslīgais intelekts nesāk paš-ražoties.

    http://media.comicbook.com/uploads1/ugc/243/20100204104618-terminator-104075.jpg

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Normunds > Krix 04.02.2015. 18.24

    Un kā tu balso par nodokļiem? Arī ar kājām?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Unabomberz > Krix 03.02.2015. 18.41

    Kriks, kāpēc Tu domā, ka sakomentējuši ” neoliberāļi”? Es piemēram arī esmu darba ņēmējs. Bet darbu uztveru kā vietu, kur man maksā par manām zināšanām. Es nemūžam neiedomāšos ņerkstēt, ka kādai mistiskai personai “jānovērtē darbs kā kāda abstrakta vērtība”. Tas cik man samaksā par manu darbu ir mana un darba devēja vienošanās. Ja man nepatīk tas, cik man maksā – es balsoju ar kājām un dodos prom. Tā pavisam vienkārši.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Krix 03.02.2015. 22.49

    Uz kurieni tu dodies prom?Uz citu pilsētu?Pārdod māju,kurā varbūt esi dzīvojis visu mūžu,tā arī nesagaidot pirmo ražu no paša stādītās ābeles?Pārkvalificējies un sāc strādāt citu darbu,kur maksā labāk,bet kurš tevi neinteresē?Pārcelies prom no visiem draugiem,radiem un paziņām uz citu valsti? Uz ko vēl esi gatavs?

    Esmu apkārtstaigulis

    Reizes, rūpes nīstu,

    Šodien mītu tēvijā,

    Rītu tālāk klīstu,

    Esmu pirmais bruņinieks:

    Nepazīstu briesmas,

    Mani zirgi – zābaki,

    Manas bruņas – dziesmas.

    Viegls prāts un jautra sirds,

    Beigts ir beigts un šķirts ir šķirts. Aiziet!

    Tikko nāku pilsētā,

    Pirmā krogā eju!

    Viesnīcnieka meiča smīn

    Pietvīkušu seju.

    Kaktā smaida mūzikants,

    Uzrauj valsi retu,

    Un es viņa cepurē

    Pēd`jo grasi metu.

    Aši, aši, krogus pap`,

    Mucu steķos kraujiet!

    Knaši, knaši, krogus māt`,

    Tauku zosi kaujiet!

    Ja ko maksāt nespētu,

    Otrreiz samaksātu;

    Ņemiet krītu, pierakstiet,

    Domājiet vēl klātu.

    Ļauji, meitiņ, actiņāmi

    Atkal priekā zvīļot!

    Zini, apkārtstaigulis

    Nedrīkst ilgi mīlot;

    Viņa mīlestību var

    Klaidēt citi vēji…

    Neizraudi actiņas,

    Maz tu pazaudēji.

    Ja reiz astes zvaigzne nāk,

    Zemi postīt ēdas,

    Varat brēkt vai vaimanāt,

    Manim maz tur bēdas!

    Ja jau lielais ugunsgrēks

    Kalnus, mežus rītu,

    Zustu arī viesnīcas

    Līdz ar sienām krītu.

    Vārdu autors:

    R.Blumenbach, atdz. Zvārgulis

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu