''Lido'' glābšanai piekrituši Krievijas, ne Latvijas kreditori • IR.lv

''Lido'' glābšanai piekrituši Krievijas, ne Latvijas kreditori

34
Gunārs Ķirsons. Foto: Aigars Eglīte, F64

Ķirsons ar personisko maksātnespēju cerot saglābt ēdināšanas un pārtikas biznesu

Viena no nacionālā biznesa zīmolu zvaigznēm – Gunāra Ķirsona ''Lido'' – tiesiskās aizsardzības procesu uzņēmuma glābšanai saņēma tikai tāpēc, ka tam piekrita lielākie kreditori no Krievijas, bet ne Latvijā strādājošā ''DnB Nord'' banka un citi vietējie aizdevēji, liecina informācija žurnāla Ir publikācijā par iepriekš veiksmīgiem, bet tagad grūtībās nonākušiem Latvijas uzņēmējiem.

Ķirsons personisko maksātnespēju, visticamāk, pieprasījis, lai nepazaudētu ''Lido'' kapitāldaļas, ko plānojusi pārņemt ''DnB Nord'' banka, liecina Ir rīcībā esošā informācija. Uzņēmējs no paša veidotā zīmola negrasās atteikties, taču samazinās darbības virzienus – mēģināšot saglabāt ēdināšanu un pārtikas ražošanu, bet varētu pārdot Vestienas slēpošanas kalna atpūtas bāzi un māju būves rūpnīcu ''Dizaina projekti''. Pēdējā arī kļuvusi par viņa galveno klupšanas akmeni, jo ekonomikas lejupslīdes sākumā tās attīstībai paņemts astoņu miljonu latu kredīts.

Līdz ar Ķirsonu žurnālā ceturtdien aprakstītas arī ''Kolonnas'' dibinātājas Ievas Plaudes-Rēlingeres un ''Stendera'' uzņēmumu maksātnespēja, kā arī nekustamo īpašumu attīstītāja Māra Gaiļa biznesa ''Ģipša fabrikas'' un citu īpašumu izpārdošana, lai glābtos no maksātnespējas.

Komentāri (34)

disassociative 09.12.2010. 09.58

Gan Ķirsona, gan Plaudes bankrots patiesībā ir prasta kreditoru uzmešana. Tas nav neveiksmīgs bizness krīzes dēļ vai vēl kaut kas tamlīdzīgs. Nav liela mākslas Latvijā pēc pazīšanās dabūt lielus kredītus. Ir māksla kredītu ieguldīt tā, lai tas nestu atdevi. Un šīs mākslas abām šīm personām ir bijis par maz. Protams, ir slikti, ja šie uzņēmumi bankrotēs, tur ir ļoti daudz darba vietu. Bet, no otras puses – abos šajos lielajos uzņēmumos darbinieks ir galīgā muļķīša lomā.

+14
0
Atbildēt

0

raimondsb_mail_lv 09.12.2010. 10.18

Pasīstu šo kungu no tiem laikiem, kad vēl viņš nevalkāja parūku. Labs vadītājs ēdināšanas biznesā un viss. Pārējās jomās profāns, avantūrists ar lieluma māniju. Tumša personība. Ar veiksmīgajiem bistro vajadzēja arī apstāties. Tumsā tīts ir pirmais lielais projekts Krasta Lido, kur tika dabūts 5 milj. liels kredīts. Kas deva, kas garantēja to pie 90 gadu īpašumu cenām? Faktiski viss Lido turpmākais bizness ir parasta finansu piramīda, kur tiek ņemts kredīts uz kredīta un no katra nākamā objekta kredīta tiek nobēdzināta zināma summa pa taisno kabatā. Ja Lido parāds 50 milj.$, tad var iedomāties, cik ir aizgājis pa kreisi. Ja tiks atdzīta maksātnespēja un vēl pašr. tiesiskā neaizskaramība, Ķirsons varēs 5 gadus visus ienākumus bāzt kabatā un Lido laist uz grunti. Nekādi ekonomiski brīnumi nevar izvilkt 50 milj.$ lielo parādu. Viss Lido Krasta kompleks ir ekonomiski neizdevīga lieliska Lido vizītkarte, ai kuras varēja taisīt finansiālas afēras.

+12
-1
Atbildēt

0

bonbon68 09.12.2010. 09.15

Ja aizklapēs LIDO-kur savus rautus taisīs PLL banda? Tāpēc jau krievi nevar pieļaut ka viņu atbalstītāju pūzni aizklopē ciet.

+13
-3
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu