Jauno valdību plāno atbalstīt tikai VL-TB/LNNK • IR.lv

Jauno valdību plāno atbalstīt tikai VL-TB/LNNK

20
Nora Krevneva, F64

Opozīcijā palikušie nekomentē ministru kandidatūras

No jaunā Saeimas sasaukuma opozicionāriem vienīgi Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-TB/LNNK pieļauj iespēju balsot par jaunās valdības apstiprināšanu. Vienlaikus opozicionāri atsakās komentēt jau izskanējušās ministru kandidatūras, liecina aģentūras BNS veiktā aptauja.

Apvienības "Saskaņas centrs" (SC) līderis Jānis Urbanovičs sarunā vien stingri norādīja, ka SC jauno Ministru kabinetu (MK) neatbalstīs. "Šīs valdības kvalitāti varēs vērtēt tikai pēc tam, kad redzēsim darbus – šī valdība var saņemt atbalstu tikai avansā, bet mēs to nevaram dot," sacīja Urbanovičs. SC 10.Saeimā ieguvusi 29 mandātus.

Arī Tautas partijas (TP) un partijas LPP/LC veidotās apvienības "Par labu Latviju" pārstāvis Māris Kučinskis, pieļāva, ka, visticamāk, balsos pret jauno MK sastāvu. Viņaprāt, vēl pārāk maz zināms par šo cilvēku iecerēm un plāniem jaunajos amatos. Politiķis gan minēja, ka "pilnīgi nepazīstams ir tikai viens – [finanšu ministra amata kandidāts Andris] Vilks".

Arī Nacionālās apvienības frakcijas vadītājs Einārs Cilinskis ("Visu Latvijai!") no komentāriem par atsevišķām kandidatūrām atturējās, taču norādīja, ka apvienības biedri vēl lems par atbalstu jaunajai valdībai. Tas lielā mērā būs atkarīgs no valdības deklarācijā iestrādātā.

"Esam mazliet atrunājuši šo jautājumu.. Mēs rēķināmies ar to lielo uzticību, ko vēlētāji ir izteikuši [premjeram Valdim] Dombrovskim," sacīja Cilinskis, piebilstot, ka arī "tēvzemiešiem" sadarbībā ar Dombrovski bijusi laba pieredze. Taču viņš atkārtoti uzsvēra, ka iespējamais atbalsts ir cieši saistīts ar deklarācijā iestrādātajiem uzdevumiem.

Pašreizējo valdību vadošās un jauno valdību veidojošās partiju apvienības "Vienotība" valde ceturtdien oficiāli izvirzīja savus ministru amatu kandidātus.

"Vienotības" vadītājs Ģirts Valdis Kristovskis ("Pilsoniskā savienība, PS) izvirzīts ārlietu ministra amatam, Artis Pabriks ("Sabiedrība citai politikai", SCP) – aizsardzības un premjera biedra amatam, Aigars Štokenbergs (SCP) – tieslietu, Artis Kampars ("Jaunais laiks", JL) – ekonomikas, Sarmīte Ēlerte (PS) – kultūras, Linda Mūrniece (JL) – iekšlietu ministres amatam, bet premjera padomnieks un ekonomists Andris Vilks (PS) būs finanšu ministra amata kandidāts.

Otrs jaunās koalīcijas partneris – Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) – pagaidām vēl nav nosaucis savas kandidatūras, solot šādu lēmumu pieņemt vien pirmdien valdes sēdē.

Komentāri (20)

buchamona 30.10.2010. 15.22

Ja VL/TB/LNNK atbalstiis Dombrovska valdiibu, kas nebuutu vinjiem jaadara, shitie ~zaljknaabji un eebreeju niideeji~ paraadiis, kas ir valsiska domaashana un goda praats vienam otram ~ nobriedusham politkjim~ un veselai rindai zhurnaalistu, kuri pildiija sho politikju pasuutijumu, sarakstot visaadas cuuciibas par VL, tachu tas ir bezceriigi. Muusu ~ nobriedushajiem politikjiem~ taadi sauklji kaa godiigums, vaarda tureeshana utt – tukshi vaardi. Iznjeemums shajaa beedu staastaa ir Dombrovskis, protams. Vinjsh VL/LNNK ~ kanti~ tureeja liidz peedeejam:) Un svariigaakais te pat nav VL/LNNK buushana, jeb nebuushana koaliicijaa, svariigaaka shoreiz ir moraale, ja mees esam izslaapushi peec godiigas politikas

+15
-1
Atbildēt

0

Lee 30.10.2010. 15.41

Izrādās – ne tikai vēlētājiem ir īsa atmiņa, arī ievēlētajiem deputātiem. Tikai pateicoties Dombrovskim vesels bars ambiciozu muldētāju iekļuva Saeimā, lai gan viens otrs no turienes būtu jātur šāviena attālumā.

+11
-1
Atbildēt

0

lebronj2356 30.10.2010. 18.34

Cerams, ka VL! izdosies šo sasaukuma laiku noturēt savu pozīciju par principiem pirms varas. SCPieši jau tāpat manāmi pietuvojušies politiskai miskastei, Lembergs ar domīgs par štokiju..

+7
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu