Uzņēmējs Samulis vairs nefinansēs Poļiščukas teātri • IR.lv

Uzņēmējs Samulis vairs nefinansēs Poļiščukas teātri

13
Lita Krone, LETA

Samulis: kopš jūnija “Teātra observatorija” pati nav nopelnījusi neko

Uzņēmējs Edvīns Samulis nolēmis atkāpties no Gaļinas Poļiščukas "Teātra observatorijas" atbalstītāja statusa, trešdien raksta "Latvijas Avīze". Viņš uzskata, ka ir devis starta kapitālu un turpmāk, tāpat kā līdz šim būs teātra skatītājs.

"Aizvadītajā periodā esmu nodrošinājis teātra saglabāšanos, šim nolūkam ieguldot pietiekami daudz līdzekļu – 70 000 latu kopā ar nesen ieskaitītajiem 25 000. Ar to pietiek jaunās pirmizrādes sagatavošanai," uzskata uzņēmējs un piebilst, ka šie 70 000 latu nav aizgājuši tikai teātra radošajai darbībai, tas ir sava veida dāvinājums Rīgas pilsētai, jo viena liela daļa no šīs summas novirzīta teātra telpu iekārtošanai. Viņaprāt, ir radīti ļoti labi apstākļi – grimētavas, dušas, labierīcības, foajē noformējums.

Labdarības akciju Samulis savulaik sācis ar vēlmi palīdzēt Poļiščukas kolektīvam, uzskatot, ka latviešu skatītājs ir pelnījis vēl vienu teātri ar savdabīgu redzējumu un savdabīgu režiju. "Gaļinas Poļiščukas teātris ir jaunās telpās, ar nopietnu aktieru sastāvu, ar nopietnu režisori – manā skatījumā, viņiem jābūt spējīgiem sniegt to baudījumu, ko, domāju, gan es, gan sabiedrība gaida.”

“Teātrim parādu nav, un uzskatu, ka tagad kolektīvs var pastāvīgi darboties arī bez mana materiālā atbalsta,” skaidro Samulis. Tomēr vienlaikus viņš piebilst: “Kopš mūsu sadarbības sākuma 19.jūnijā “Teātra observatorija” pati diemžēl nav nopelnījusi neko.”

Avīze arī raksta, ka līdz šim Samulis neesot izjutis gaidīto gandarījumu no šīs sadarbības. "Īsti gandarīts varēšu justies, kad uz teātri nāks skatītājs, zāle būs pilna un biļetes izpārdotas mēnešiem uz priekšu," piebilst uzņēmējs.

Komentāri (13)

kkristaps 20.10.2010. 12.52

“Īsti gandarīts varēšu justies, kad uz teātri nāks skatītājs, zāle būs pilna un biļetes izpārdotas mēnešiem uz priekšu,” piebilst uzņēmējs.
Nāk prātā divi teicieni situācijas raksturošanai: “gaidi ar maisu” un “cerība – muļķu mierinājums”.

+9
0
Atbildēt

0

Aivars Krauklis 20.10.2010. 13.07

Kā ta nav teijāteris nopelnījis? Veselas 8 vietas uz izrādi „Kurtizāņu spožums un posts” izpārdotas.

+6
0
Atbildēt

0

snjuu 20.10.2010. 20.30

“Teātra Observatorija piedāvā tādu repertuāru, kas veicina intelektuālo un kritisko domāšanu, kā arī ļauj baudīt mākslu, atšķirīgu no tās, ko piedāvā tradicionālie teātri Latvijā.”
===
Tas ir forši, bet, ja sanāk nopārdoties kādam, kas ir “intelektuāli un kritiski domājošiem” ļautiņiem (mērķauditorija) pilnīgi pretējās pozīcijās, tad šie ļautiņi pasākumu nedaudz boikotē…

+3
0
Atbildēt

1

    kkristaps > snjuu 21.10.2010. 06.30

    Un lielākā ķeza ir tur, ka tie ļautiņi, kuri to teātri nopirkuši, par tādu ērmu kā “intelektuālā domāšana” pat dzirdējuši nav un uz teātri ietu tikai tad, ja par tā apmeklēšanu viņiem maksātu vai turētu pistoli pie pakauša. Nav jau “Ģināmo”. Un tā nu Poļišļuha ir pie tukšas siles.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu