„Latvenergo” vadīs Žīgurs • IR.lv

„Latvenergo” vadīs Žīgurs

15
Mārtiņš Zilgalvis, F64

Žīgura atalgojums būs līdzīgs kā "Rīgas siltumā" – 2826 lati pirms nodokļiem

Jaunais „Latvenergo” vadītājs būs "Rīgas Siltuma" valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs, vēsta ziņu aģentūras. "Latvenergo" vadītāja amats kļuva vakants pēc Kārļa Miķelsona atbrīvošanas no amata. Viņu un vēl sešus cilvēkus Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) tur aizdomās par naudas atmazgāšanu.

Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce teica, ka Žīgurs izvēlēts, jo viņš ir pieredzējis vadītājs, kurš sekmīgi strādājis enerģētikas jomā, kā arī viņam bijis skaidrs redzējums par "Latvenergo" turpmāko attīstību. Pēc Pūces teiktā, Žīgura atalgojums "Latvenergo" valdes priekšsēdētāja amatā būs līdzvērtīgs viņa pašreizējam atalgojumam "Rīgas siltumā", un pirms nodokļiem alga būs 2826 lati, vēsta BNS.

Darbu "Latvenergo" Žīgurs varētu sākt pēc mēneša.

Iepriekš medijos minēts, ka konkursa komisija intervēja arī pašreizējo "Latvenergo" valdes priekšsēdētāju Uldi Barisu, kā arī "Eko Baltija", "Latvijas zaļais punkts" un "Eko investors" vadītāju Māri Simanoviču. Uz "Latvenergo" šefa amatu kopumā pieteicās 19 cilvēki, savukārt uz valdes locekļa amatu – 46 pretendenti.

Par labāko pretendentu uz vakanto valdes locekļa amatu komisija vēl nav izšķīrusies, vēsta LETA. Barisam vieta"Latvenergo" vadībā saglabāsies, jo viņš vienlaikus turpināja pildīt valdes locekļa pienākumus.

Konkursa komisijā bija Pūce, viņa vietnieks Gatis Ābele, arodbiedrības "Enerģija" vadītāja Jevgenija Stalidzāne, EM Enerģētikas departamenta vadītājs Dins Merirands un EM Juridiskā departamenta vadītāja Māra Līdumniece.

Saistībā ar "Latvenergo" amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām KNAB jūnijā kopumā aizturēja septiņus cilvēkus – piecus uzņēmuma vadošus darbiniekus un divas privātpersonas. Iespējamie noziegumi varētu būt saistīti ar Rīgas otrās termoelektrocentrāles rekonstrukciju. KNAB ir aizdomas par 1,13 miljoni eiro (791 tūkstoša latu) atmazgāšanu. Miķelsons un viņa vietnieks Aigars Meļķo ir atbrīvoti no apcietinājuma pret drošības naudu.

Komentāri (15)

raimonds_bossltd 05.10.2010. 15.18

Nebūs brīnums, ka Žīgurs turpinās Miķelsona iesāktās rebes. Latvenergo vadītāju vajadzēja izvēlēties jaunās saeimas laikā.

+7
0
Atbildēt

0

Agija Jansone 05.10.2010. 15.23

Dīvans jau bija tas paziņojums – iecels pēc Saeimas vēlēšanām. Izklausās jau kruta, bet reāli vairāk izskatās pēc vēlēšanu rezultātu sagaidīšanas un “pareizā” cilvēka iecelšanas.

+5
0
Atbildēt

0

astra_ozo 05.10.2010. 15.49

Vai Kampars (it kā no JL) nezina, ka Staļidzane ir Šlesera aktīviste?
Un kāpēc Žīgurs ir gatavs saņemt divas reizes mazāku algu?

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu