Saredz iespēju SC iesaistei koalīcijā • IR.lv

Saredz iespēju SC iesaistei koalīcijā

23
Evija Trifanova, LETA

Kā šķērsli SC dalībai valdībā norāda līdera Urbanoviča agresīvās izpausmes

Apvienības ''Saskaņas centrs'' (SC) iesaistīšanai jaunajā koalīcijā varētu būt lielāki ieguvumi nekā tās atstāšana ārpus valdības, šādu viedokli Latvijas Radio pauda sabiedriskās politikas centra ''Providus'' pētniece Iveta Kažoka.

''Ja SC tiek piesaistīti kā jaunākie partneri lielākā koalīcijā, ieguvumi varētu atsvērt risku. Nav normāla situācija, ka ne reizi valdībā nav bijusi partija, kas pārstāv krieviski runājošos vēlētājus,” uzskata Kažoka, komentējot līdz pusnaktij zināmos Saeimas vēlēšanu rezultātus. Eksperte norāda, ka Latvijā tā ir ļoti nozīmīga problēma – opozīcijā ir tās partijas, kas pārstāv krievvalodīgos vēlētājus.

Savukārt politologs Jānis Ikstens viņai oponēja, atgādinot SC līdera Jāņa Urbanoviča minēto, ka Latvijā varētu būt Biškeka sociālās spriedzes dēļ, ja neizdosies īstenot viņa redzējumu. Partijai, kas draud ar asinsizliešanu, nav vietas valdībā, tādai partijai jāiemācās uzvesties demokrātiskā valstī, un tad tā var pretendēt uz tālāku atzīšanu, uzskata Ikstens.

Savukārt Valsts prezidenta Stratēģiskās analīzes komisijas priekšsēdētājs Roberts Ķīlis aģentūrai LETA paudis – vēlētāju atbalsts SC neļauj automātiski apgalvot, ka turpinās strādāt vecā koalīcija. "Te ir viena nianse, proti, mēs joprojām esam krīzes situācijā, un priekšā vēl ir virkne smagu lēmumu, [..] un te, dabiski, ir svarīgi saprast, cik pareizi vai prātīgi ir pilnīgi ignorēt lielu spēku, kas ir ''Saskaņas centrs'', ar svaigu, leģitīmu mandātu no liela iedzīvotāju skaita," skaidroja Ķīlis.

Politologs Juris Rozenvalds Latvijas televīzijā vērtēja, ka priekšā ir grūta izvēle. Pēc viņa teiktā, ērtāk būtu saglabāt veco koalīciju, bet, ''ja ir krīzes situācija, koalīcijai jābūt plašākai bāzei, ņemot vērā, ka uzticēšanās Saeimai un valdībai ir katastrofālā līmenī”.

Komentāri (23)

gundega_heiberga 03.10.2010. 12.04

Nav jāturpina mīts, ka SC pārstāv etnisku kopienu – tas pārstāv prokremliski orientētos.

+3
-1
Atbildēt

0

Janka, Janic 03.10.2010. 21.14

oligarhi ( partiju iipašnieki , mafija ) nepadosies, viņi dariis visu lai valdiiba ilgi nenotureetos , visvaajaakaa vieta jaunajai , vecajai koaliicijai ir tieši Lembes stipendiaati ZZS , tikliidz pieņems grieziigo budžetu taa teaatris ies vaļaa , Lembem atliek uzmest Dombrovski un saiet kopaa ar Urbi , taa uzreiz mafijai aste gaisaa , pamodisies Šķeele un Šlesers , pirms tam protams taapat kaa ar Maiziiti ,izreeķinaasies ar prezidentu to uzmetot, kas pilniiigi iespeejams ar Lembes paliidziibu , iebiidiis saveejo , taalaak ies kaa smeereets….atcerieties, uzņeemeeji melnaas ekonomikas piekriteeji negrib velti naudu zemee nomest!!!

0
0
Atbildēt

0

ilmisimo 03.10.2010. 16.18

Nav jāturpina mīts, ka SC pārstāv etnisku kopienu – tas pārstāv prokremliski orientētos
——————————————————–
Nav gan
Bet turpina.
Dikti cenšas.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu