Sponsors: Poļiščuka nevar apvienot teātri un Saeimu • IR.lv

Sponsors: Poļiščuka nevar apvienot teātri un Saeimu

18
Aigars Eglīte, F64

PLL deputāta kandidāte grasās darboties gan politikā, gan skatuves mākslā

Apvienības ''Par labu Latviju'' deputāta kandidātei režisorei Gaļinai Poliščukai būs jāizvēlas – strādāt teātrī vai Saeimā, intervijā ''Latvijas Avīzei'' paziņojis Teātra observatorijas sponsors miljonārs Edvīns Samulis. Savukārt Poļiščuka Diena.lv sacījusi – iegūstot deputāta mandātu, viņa darbosies gan politikā, gan teātrī.

«Tas būs režisores Gaļinas Poļiščukas nopietns izvēles brīdis – strādāt teātrī vai Saeimā. Apvienot to nevar,»  uzskata Samulis. Viņš intervijā stāsta, ka nekad neesot sponsorējis nevienu politisko partiju. Lēmums atbalstīt Poļiščukas teātri pieņemts cilvēciska žēluma dēļ un tāpēc, ka viņam patīk teātris. «Teātrim jābūt neatkarīgam no biznesa struktūrām, politiski neangažētam, un tas jāvada režisorei, un nevis politiķei Gaļinai Poļiščukai,» uzsver skatuves mākslas atbalstītājs.

Režisore gan saka, ka pildīs deputātes pienākumus, ja tāda iespēja tiks dota. Vienlaikus viņa plāno turpināt arī režisores darbu. Uzņēmēja teiktais viņu nesatraucot, tā esot katra paša izvēle – sponsorēt vai ne.

Jau vēstīts, ka pavasarī Teātra observatorija internetā izplatīja lūgumu ziedot teātra tālākai darbībai, jo valsts finansējums liegts. Pēc Poliščukas toreiz stāstītā, Samulis 100 000 latu teātrim ziedojis pēc tam, kad pēdējā koncertā redzējis, kā aktieri raud.

Tikmēr Poliščuka bija iestājusies Tautas partijā, ko publiski neatklāja, un tagad kandidē 10.Saeimas vēlēšanās no PLL saraksta ar 4.numuru Rīgas vēlēšanu apgabalā. Nesen telpas viņas teātrim ar Rīgas vicemēra Aināra Šlesera (PLL) gādību piešķīra galvaspilsētas domei piederošajā Kongresu namā, tās iekārtos par pašvaldības līdzekļiem.

Samulis avīzei stāsta, ka apņēmies nodrošināt visu teātra sezonu. Poļiščukas teātrim atvērts bankas konts, iekārtots foajē, izbūvētas aktieru grimētavas, zālē ieklāta skatuves grīda, samaksāti parādi par telpu īri Tērbatas ielā, kā arī aktieriem par darbu. Teātrī uzņēmējs esot «padomdevējs un atbalstītājs». No režisores piedāvātajiem amatiem un daļām tajā viņš esot atteicies. Savukārt teātra direktora amatam ieteicis Guntaru Felsbergu, kurš absolvējis Mūzikas akadēmiju, ir mūzikas instrumentu veikalu līdzīpašnieks, dibinājis vairākus korus un simfoniskos orķestrus.

Samulis savulaik minēts miljonāru sarakstā, bijis viens no lielākajiem AS ''Lode'' akcionāriem un padomes priekšsēdētājs, sponsors un mecenāts Banku augstskolā un Latvijas Bērnu fondā.

Komentāri (18)

ivetina 23.09.2010. 13.18

Es ceru, ka PLL Saeimā neiekļūs vai arī iekļūs ar tik mazu balsu skaitu, ka Poļiščukai 4. vieta Rīgas sarakstā ļaus turpmāk 100% pievērsties teātrim..

+12
0
Atbildēt

0

ﮎandijs Be1t1kﮎ 23.09.2010. 14.56

lno 12:27
Šo režisori Latvijas teātra pasaule nedrīkst zaudēt! N. Saksam jāuzraksta jauna luga Cieti, kuras galvenais varonis būs Vadonis – A. Šlesera prototips. Jauniestudējumam jābūt gatavam tuvākajā laikā! Sižetā noteikti jābūt atspoguļotam epizodēm kā Vadonis padzen SVF emisārus, arestē Sorosu un kad NATO karaspēks desantējas noraktajā kāpā, Šlesers izsauc Pleskavas desantdivīziju. Pēdējās minūtēs pirms krīt priekškars mātes ar zīdaiņiem uz rokas skūpsta tankus, Ļedjajeva draudze dedzina grāmatas, bet Pujāts ar Vanagu izrīko geju un lezbiešu pēršanu. Demostranti sauc: Dod mums Einār Repš un Sarmīt Ēlert, mēs ar vinem izrēkināsimīs!:)

+12
0
Atbildēt

1

andrejs_kirsis 23.09.2010. 15.12

Viņai ta vienalga, kurā vietā to teātri spēlēt…

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu