Polijas tiesa atbrīvo čečenu līderi Zakajevu • IR.lv

Polijas tiesa atbrīvo čečenu līderi Zakajevu

11
Čečenu trimdas valdības vadītājs Ahmeds Zakajevs. Autors: Martin Hayhow, AFP/LETA

Tiesnesis lēmumu pamato ar Lielbritānijas 2003.gadā piešķirto politisko patvērumu

Polijas varasiestādes piektdienas vakarā atbrīvoja čečenu trimdas līderi Ahmedu Zakajevu, kurš iepriekš tika aizturēts, pamatojoties uz Krievijas izdoto aresta orderi, vēsta aģentūras LETA-AFP. Lēmums pamatots ar Lielbritānijas piešķirto politisko patvērumu.

Savā rakstiskajā spriedumā tiesnesis Pjotrs Šabs norādījis, ka tiesa ņēmusi vērā 2003.gadā Zakajevam piešķirto politisko patvērumu Lielbritānijā, kur pašlaik ir viņa pastāvīgā dzīvesvieta. "Ir skaidrs, ka jebkuras dalībvalsts lēmums ir spēkā visā Eiropas Savienībā," Šaba teikto citē poļu aģentūra PAP.

"Polija ciena demokrātiskās vērtības," iznākot no Varšavas tiesu nama, televīzijas kanālam TVN24 sacīja smaidošais Zakajevs. Viņš piebilda, ka gatavojas sestdien piedalīties Varšavas pievārtē notiekošajā Čečenu kongresā.

"Zakajeva kungs ir brīvs. Viņš var doties, kurp viņam labpatīkas," sarunā ar aģentūru AFP savukārt paziņoja tiesas pārstāvis Voicehs Meleks. "Tiesa viņam nav uzlikusi nekādus ierobežojumus."

Prokuratūrai ir septiņas dienas tiesas lēmuma pārsūdzēšanai, taču, ņemot vērā Zakajeva tiesības brīvi pārvietoties, jautājumam par viņa izdošanu Krievijai ir vairs tikai teorētiska nozīme.

Komentāri (11)

raimonds_bossltd 17.09.2010. 17.26

ES valstiim nepiecieshama vienota aarpolitika. Jaa kaada ir pieshiirusi politisko patveerumu politiskam beeglim, cita nedriiksteetu to aiztureet.

+8
0
Atbildēt

1

    Tad nepaies ne mirklis, kā Latvija ar AŠ^2 priekšgalā, te saskatīšot biznesa iespējas un līdzīgi kā ar uzturēšanās atļaujām, izsniegs par `investīciju naudu` arī politiskos patvērumus :-)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 18.09.2010. 15.55

“Polija ciena demokrātiskās vērtības,”

Tieši šādi arī cerēju, ka Polija rīkosies ar čečenu līderi! ja jau Lielbritānija piešķīra politisko patvērumu šim kungam, tad kāpēc, lai Polija to neievērotu!
paši zinām, cik viegli krievi visus nodēvē par fašistiem un tagad modē ir teroristi. Pie tam, ne jau Zakājevam jāatbild par neizdarītiem grēkiem!
Polija, super laba atbilde no tiesas puses! Putin, ko nu!?

+7
0
Atbildēt

0

ivetao2007 18.09.2010. 15.25

Starp citu, tas ir tādēļ, ka Krievijai pa šis milzīgās valsts perimetru NAV NEVIENAS DRAUDZĪFAS VALSTS! Iskaitot Ukrainu un Baltkriviju. Krievi taisa tikai sūdus un paši tos ēd.

+5
0
Atbildēt

1

    Edmunds Zālīte > ivetao2007 18.09.2010. 18.19

    Tev protams taisnība, diemžēl. tā gan nav vienīgā lielvara, kas netiek īpaši mīlēta, tas atkarīgs no ietekmju zonām. kāpēc gan ielaisties kompromisos, ja vari uzspiest savu nostāju, iznākums ir tikai loģisks.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu