Pirmos varētu pārdot “Parex” aktīvus NVS un Šveicē • IR.lv

Pirmos varētu pārdot “Parex” aktīvus NVS un Šveicē

29
Raitis Plauks, F64
Indra Sprance

Valdība drīzumā varētu lemt par turpmāko rīcību ar AS “Parex banka” un “Citadele”

Ekonomikas ministrija (EM) tuvākajā laikā apspriešanai valdībā virzīs jautājumu par turpmāko rīcību ar AS “Citadele” un “Parex banka”, kas paredzēs vispirms atsevišķi pārdot uzņēmumiem piederošos aktīvus NVS valstīs, kā arī Šveices bankas licenci, Ir.lv sacīja ekonomikas ministrs Artis Kampars (“Vienotība”).

EM saņēmusi Privatizācijas aģentūras (PA) priekšlikumus turpmākajai rīcībai, patlaban šis plāns tiek saskaņots ar citām valsts iestādēm un pagaidām visiem esot “vienots redzējums” par turpmāko rīcību. Ja Latvijas Banka laikus sniegšot atbildi, tad, iespējams, valdība par šo jautājumu lemšot jau nākamnedēļ.

Kampars skaidroja, ka plāns paredz vispirms izsolē piedāvāt Šveices bankas licenci, par kuru ir investoru interese, kā arī NVS aktīvus, bet pēc tam lemt par turpmāko rīcību. Atbilstīgi starptautiskās finanšu konsultanta “Nomura” ekspertu ieteikumam pagaidām netiks noteiktas šo aktīvu pārdošanas cenu robežas, jo tas ierobežotu valsts iespējas iekasēt izdevīgāko cenu.

NVS un nerezidentu aktīvu pārdošanai, visticamāk, netikšot veidota jauna banka, kā tas iepriekš tika  pieļauts, norādīja Kampars.

Jau vēstīts, ka valdības izvēlētais starptautiskais finanšu konsultants “Nomura” izstrādā banku pārdošanas stratēģiju. Šā gada augustā “Paex” bankas restrukturizācijas rezultātā tika izveidoti divi uzņēmumi – uz jauno “Citadele banku” tika pārnesta lielākā daļa “Parex” “labo aktīvu”, savukārt neprofila aktīvi tika atstāti “Parex” jeb risinājuma bankā.

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu