Bauskas pamatskolā nedēļas nogalē saslimst 70 skolēni • IR.lv

Bauskas pamatskolā nedēļas nogalē saslimst 70 skolēni

15
Andrejs Strokins, F64

PVD pārkāpumus neatrod; infekcijas cēlonis būs zināms ceturtdien

Nedēļas nogalē PVD saņēma informāciju no Bauskas pamatskolas, kur 70 bērni sūdzējušies par vēdersāpēm un vemšanu, un tāpēc nav ieradušies skolā, vēsta aģentūra LETA.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) Bauskas izglītības iestāžu virtuvēs pārkāpumus nav konstatējis, savukārt saslimšanu cēloņus noskaidros Latvijas Infektoloģijas centra epidemiologi. 

PVD veica pārbaudes Bauskas pamatskolas, Bauskas 2.vidusskolas un Bauskas bērnudārza "Zīlīte" virtuvēs. Nevienā no virtuvēm higiēnas prasību pārkāpumi nav konstatēti. PVD pārbaudēs noskaidrojās, ka saslimšanu nav izraisījušas kāda piegādātāja nekvalitatīvas izejvielas.

Tā kā publiskajā telpā parādījās informācija par saslimšanas gadījumiem arī citās Bauskas izglītības iestādēs – 2.vidusskolā un bērnudārzā "Zīlīte", PVD inspektori veica pārbaudīja arī tās. Vidusskolā un bērnudārzā higiēnas prasību pārkāpumi netika konstatēti. Vienlaikus noskaidrojies, ka bērnudārzu un vidusskolu neapmeklējušo bērnu skaits nav tik liels kā pamatskolas gadījumā, un pagaidām nav zināms, kādēļ bērni tās nav apmeklējuši.

Par saslimšanas gadījumiem PVD informējis Latvijas Infektoloģijas centru, kura speciālisti noskaidro iespējamo saslimšanu cēloņus. Speciālisti sola, ka laboratorisko izmeklējumu rezultāti būs zināmi ceturtdien, 16.septembrī, kad arī varēs konkrēti pateikt, kas izraisījis saslimšanas.

Komentāri (15)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu