Hlevicki atbrīvo pirms termiņa • IR.lv

Hlevicki atbrīvo pirms termiņa

6
Agnese Gulbe, LETA

Notiesātais bijušais Jūrmalas mērs Hlevickis par saviem nākotnes plāniem nerunā

<p>Bauskas rajona tiesa ceturtdien nolēmusi pirms termiņa atbrīvot no ieslodzījuma bijušo Jūrmalas mēru Juri Hlevicki, kurš bija notiesāts par kukuļdošanu tā saucamajā Jūrmalgeitas lietā, atsaucoties uz “Latvijas Avīzi”, ziņo BNS.

Tiesa savu lēmumu pamatojusi ar to, ka Hlevickis, atrodoties Vecumnieku cietumā, disciplinārpārkāpumus nav izdarījis un izcietis vairāk nekā divas trešdaļas no piespriestā soda. Tāpat tiesa ņēmusi vērā Valsts probācijas dienesta atzinumu par to, ka Hlevickim ir pastāvīga dzīves un darba vieta un probācijas dienestam nav iebildumu pret bijušā Jūrmalas mēra pirmstermiņa atbrīvošanu.

Hlevickis no sīkākiem komentāriem par tiesas lēmumu un saviem nākotnes nodomiem atteicies. ''Neesmu vairs amatpersona. Mana dzīve ir mana dzīve, un es vairs negribu par to stāstīt publiski. (..) Neko vairāk, izņemot apstiprinājumu tam, ka no ieslodzījuma esmu atbrīvots, neteikšu," viņš uzsvēris.
Jau vēstīts, ka, atrodoties atklāta tipa cietumā Vecumniekos, Hlevickis vienlaikus piestrādāja par ārstu Jūrmalas slimnīcā.

Hlevickim tiesa 2007.gada marta beigās piesprieda piecu gadu cietumsodu un apcietināja tiesas zālē, jo viņš 2005.gada martā kā Jūrmalas mērs bija iesaistīts 20 tūkstošu eiro kukuļdošanā Ilmāram Ančānam ("Mūsu zeme") par Hlevickim labvēlīgu balsojumu Jūrmalas mēra vēlēšanās. Piecus gadus cietumsoda, konfiscējot mantu, tiesa piesprieda arī Jūrmalas miljonāram Germanam Milušam.

Komentāri (6)

Igors Daņiļēvičs 27.08.2010. 09.01

Ņēma un uzmeta. Uz trīs gadiem cietumā. Bet viņš pateica visu?

+4
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 27.08.2010. 19.54

Vecumniekos nav nekaada cietuma , tas ir briivaa režiima , vakaraa jaabuut maajaas tas viss , sveetdienaas brauc uz savu hatu , baņģugaans Klops atradaas pat atvaļinaajumaa , Ausekliiti notiesaaja par naudas izkraapšanu no ļaudiim , vazaajaas pa Vecumniekiem dzeltenu šalli apmetis vecenes aģiteedams … saukt šo iestaadiijumu par cietumu ir liekuļošana, boļševiku laikos kukuļotaajus sodiija ar stingra režiima cietumiem , tagad tas saliidzinot ir kuurorts!

+1
0
Atbildēt

0

iab 27.08.2010. 09.16

Klusēšana – zelts.
Burtiski.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu