Meļko atbrīvos pret 25 000 drošības naudu • IR.lv

Meļko atbrīvos pret 25 000 drošības naudu

33
Andrejs Terentjevs, F64

Bijušajam ''Latvenergo'' viceprezidentam naudu nākšoties savākt, saka advokāts

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa piektdien nolēma pret 25 000 latu drošības naudu atbrīvot "Latvenergo" amatpersonu lietā aizturēto bijušo valsts energokoncerna viceprezidentu Aigaru Meļko, vēsta aģentūra LETA.

Jau ziņots, ka šajā lietā iepriekš apcietinātais uzņēmējs Andrejs Livanovičs, kuram bijuši darījumi ar bijušo koncerna vadītāju Kārli Miķelsonu un viņa vietnieku Meļko, piektdien pameta Rīgas Centrālcietumu. Ceturtdien pēc 50 tūkstošu drošības naudas iemaksas no Centrālcietuma tika izlaists Miķelsons.

Meļko advokāts Agris Bitāns uz žurnālistu jautājumu, cik ātri šādu naudas summu varētu savākt, atbildējis: "Tā ir jāsavāc, jo tādu brīvu naudas līdzekļu ģimenei nav." No plašākiem komentāriem Meļko aizstāvis atturējies.

Jau ziņots, ka Livanovičs rīta pusē kopā ar advokātu cietumu pameta sudrabotā "Mercedes". Ar žurnālistiem atbrīvotais runāt nav vēlējies. Iznākot no cietuma, viņam līdzi bijusi soma un divi maisiņi, novēroja BNS. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Livanovičam noteicis citus drošības līdzekļus – aizliegumu tuvoties noteiktām personām un ierobežojumu izbraukt no valsts.

Livanoviča advokāts Ziedonis Ūdris BNS apgalvojis, ka viņa aizstāvamajam neesot skaidrības, ko viņš izdarījis pretlikumīgi, jo lēmumā, ar kuru Livanovičs atzīts par aizdomās turamo, minēti darījumi ar nekustamajiem īpašumiem, ar kapitālsabiedrību daļām, bet ''nekā konkrēta nav''. Kā skaidroja Ūdris, apsūdzībā ir pieminēti četri lieli "Latvenergo" projekti – Rīgas otrās termoelektrocentrāles (TEC-2) pirmās un otrā kārtas rekonstrukcija un divi iepirkumi Pļaviņu hidroelektrostacijas (HES) hidroagregātu rekonstrukcijai. "Tie visi ir ļoti apjomīgi. Protams, ir aizdomas, ka tur ir bijušas kaut kādas nelikumības, bet visām iesaistītajām personām būtu tiesības zināt, kāda tieši ir bijusi viņu izdarītā nelikumība," uzsvēra Livanoviča advokāts.

Kā ziņots, ceturtdien Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa nolēma Livanoviču, kas apcietināts saistībā ar KNAB sākto kriminālprocesu tā dēvētajā "Latvenergo" lietā, paturēt apcietinājumā līdz brīdim, kad tiek iemaksāta 15 tūkstošu latu drošības nauda. Piektdienas rītā tiesa saņēmusi kvītis, kas apstiprina, ka noteiktā summa ir samaksāta, tāpēc tika pieņemts lēmums par Livanoviča atbrīvošanu.

Saistībā ar "Latvenergo" amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām laika posmā no 2006.gada līdz 2010.gada jūnijam KNAB šogad 14.jūnijā sāka kriminālprocesu par noziedzīgajiem nodarījumiem, kas saistīti ar dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, kukuļņemšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, ko izdarījusi organizēta grupa. Kriminālprocesa ietvaros tika aizturētas astoņas personas, no tām piecas vadošas amatpersonas no "Latvenergo" un tā meitas uzņēmuma "Sadales tīkls".

KNAB vaino "Latvenergo" amatpersonas un privātuzņēmumu pārstāvjus vairāk nekā 1,13 miljonu eiro (794,2 tūkstošu latu) noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā.

Komentāri (33)

laura_skeltina 20.08.2010. 20.42

Dīvaini. Miķelsons un Meļko piederēja pie 20. kategorijas (LE kvalifikācija) darbiniekiem, bet drošības nauda atšķiras divas reizes. Reāli Meļko vārds ir tik pat stiprs kā Miķelsonam.

+1
0
Atbildēt

0

austrisv 20.08.2010. 16.00

Katram korumpantam sava cena!Nožēlojami!

+1
0
Atbildēt

0

Ziemelnieks 20.08.2010. 12.54

Tagad man atkal ir jāpērk ir.lv, lai izlasītu detalizētāku notikumu aprakstu un iemeslu!

Saistībā ar “Latvenergo” amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām laika posmā no 2006.gada līdz 2010.gada jūnijam KNAB šogad 14.jūnijā sāka kriminālprocesu par noziedzīgajiem nodarījumiem, kas saistīti ar dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, kukuļņemšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, ko izdarījusi organizēta grupa. Kriminālprocesa ietvaros tika aizturētas astoņas personas, no tām piecas vadošas amatpersonas no “Latvenergo” un tā meitas uzņēmuma “Sadales tīkls”.

+2
-4
Atbildēt

4

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu