Miķelsonu izlaidīs pret drošības naudu • IR.lv

Miķelsonu izlaidīs pret drošības naudu

62
Andrejs Terentjevs, F64

Advokāts nezinot, vai apsūdzētā ģimenei ir tiesas pieprasītie 50 tūkstoši latu

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa otrdien nolēma atbrīvot no apcietinājuma par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu apsūdzēto bijušo valsts energokoncerna "Latvenergo" valdes priekšsēdētāju Kārli Miķelsonu, ja mēneša laikā tiks samaksāta 50 000 latu drošības nauda, vēsta aģentūra LETA.

Lūgumu par Miķelsona atbrīvošanu no apcietinājuma tiesā bija iesniedzis viņa advokāts Egons Rusanovs. Kā vēsta aģentūra BNS, Rusanova rīcībā neesot informācijas, vai viņa klientam pieejama šāda naudas summa. Viņš neesot pilnvarots par to runāt, turklāt sava klienta makā nelienot.

Pie tiesas nama bija sapulcējušies Miķelsona atbalstītāji – draugi, paziņas un ģimenes locekļi, novēroja BNS. Viņu skaits gan atpalika no citas tiesas bieži apmeklējošas amatpersonas – Ventspils mēra Aivara Lemberga – līdzjutēju pulka. Pēc tiesas sēdes no zāles Miķelsonu izveda par dienesta izeju.

Savukārt tiesas noteiktā drošības naudas summa – 50 tūkstoši latu – atgādina līdzīgu spriedumu, ar kuru nule no apcietinājuma tika atbrīvots par kukuļošanu aizdomās turamais bijušais Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics.

Kā ziņo Diena.lv, apsūdzētā dzīvesbiedre Laila Miķelsone žurnālistiem pirms sēdes sacīja, ka cer uz likumīgu un kompetentu tiesas lēmumu, jo kriminālprocesu uzskata par priekšvēlēšanu cīņas sastāvdaļu. Par to liekot domāt publiskotā informācija par ''Latvenergo'' peļņu un ekonomikas ministra Arta Kampara (JL) paziņojums, ka Miķelsons amatā nevarēs atgriezties pat tad, ja tiks attaisnots.

Jau vēstīts, ka Miķelsons, "Latvenergo" valdes loceklis Aigars Meļķo un vēl trīs koncerna meitas uzņēmuma "Sadales tīkls" amatpersonas tika aizturētas jūnija vidū aizdomās par pretlikumīgām darbībām laikposmā no 2006.gada līdz 2010.gada jūnijam. Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) šogad sāktajā kriminālprocesā aizturētie apsūdzēti par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, kukuļņemšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, ko izdarījusi organizēta grupa. Kriminālprocesa ietvaros aizturēti arī trīs privātuzņēmumu pārstāvji.

KNAB vaino aizturētos vairāk nekā 1,13 miljonu eiro (794,2 tūkstošu latu) noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā. Miķelsons un Meļko tika atcelti no amatiem "Latvenergo" valdē. Miķelsons par aizturēšanu iesniedzis sūdzību Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

Komentāri (62)

Toms Mincāns 17.08.2010. 18.38

“Advokāts nezinot, vai apsūdzētā ģimenei ir tiesas pieprasītie 50 tūkstoši latu “
===========
Varbūt Rusanovs nezin arī vai Miķelsons varēs honorāru maksāt?
Paļāvīgs gan tas Latvijas ievērojamākais blēžu aizstāvis.

+27
-2
Atbildēt

4

    laura_skeltina > Toms Mincāns 17.08.2010. 21.13

    Rusanovs dabūs savus procentus no Latvijas Valsts, kad tā maksās pēc ECT sprieduma. Divu mēnešu laikā tā arī nav uzrādīta apsūdzība. Uz aizdomu pamata par naudas atmazgāšanu pagaidām neviens nebija apcietināts. Miķelsons tāds kā lokomotīve.
    Rusanovs varētu arī šo lietu izspēlēt bez maksas. Lieta vienkārša, popularitāte liela, bezmaksas reklāma.

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    Toms Mincāns > Toms Mincāns 20.08.2010. 20.21

    `Rusanovs dabūs savus procentus no Latvijas Valsts, kad tā maksās pēc ECT sprieduma. `
    ============
    Tad ta nu nobaidīji…
    Esmu pilnīgi mierīgs.
    Kad pēc nezcik gadiem pienāks kārta Rusanova pieteikuma izskatīšanai būs
    tavējie Labieši ar Urbanovski t.s. Latvijas Valsti Ruslandei “nolaiduši”, tāpēc lai Krievzeme maksā – man vienalga.
    Ja tomēr notiks brīnums un patoloģiskā korupcija un zagšana beigsies, nebūs žēl to kapeiku.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > Toms Mincāns 17.08.2010. 22.35

    to Cody
    Vai Rusanovs jau būs aizmirsis savas sugas brāli, Plataci?

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    ltvpanorama > Toms Mincāns 17.08.2010. 20.50

    gan jau Rusanovs ne mazāku kāpostu noplēsīs..jebšu šim nabaga ģimenīte piesolījusi atdot kādu no Jaguāriem..jāpačolē vai Miķelsoni rīt pie sociālā dienesta nemangos mazturīgo statusu..gan jau Rīgas Dome to vēlīgi piešķirtu..

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

mxblack 17.08.2010. 18.19

Lātvija – zagļu un blēžu paradīze. Citādi šito nenosauksi. Nu kas viņam ir tādi 50 000 LVL? Sīknauda, kad apgrozīti un ievākti tika milijonu milijoni. Šitais vīrelis ar sīknaudu nekrāmējas, to jau sapratām no viņa runām TV. Un ja gribētu, tad prokuratūra ātri vien noskaidrotu visas viņa “šeptes”. Tikai tad būtu pamatīgs skandāls ES līmenī, esmu par to pārliecināts.

+23
-2
Atbildēt

2

    mxblack > mxblack 17.08.2010. 19.54

    Bet Munčuks taču sagramstīja, un tagad sauļojas. Gan jau šito fruktu arī izpirks, citādi kas zin, vēl palaidīs muti.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    Toms Mincāns > mxblack 17.08.2010. 18.51

    “Nu kas viņam ir tādi 50 000 LVL?“
    ==============
    Nauda, protams, nav liela, bet galvenā blēžu problēma ir faktā, ka nevar vienkārši doties uz ābeļdārza stūri, atrakt burku ar lašiem un nākamajā dienā aiznest uz banku lai ieskaita tiesas vai kā tur depozītkontā.

    Beidzot laikam mūsu iestādēm ir pielēcis (vai ārzemju brālīgie dienesti pateikuši priekšā), kur ir mūsu blēžu-pamatskolnieku vājais punkts.

    Tā iet, ja naudiņas saslēpj pa affšārēm.. Miljoni ir, bet sūda piecīti nevar samaksāt mūs` pusjaunbagātnieki un piznesmeņi.

    Un draugiem ar` nepaprasīsi, jo kādi paši – tādi draugi.

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

janazakovica 17.08.2010. 17.57

normalaa valsti drosibas nauda butu vismaz 500000 euro.nemot veraa cik mikelsons sev un savam sefam a.skelem nopelnijis 10 gadu laikaa ari miljons euro bus par maz.un mikelsons vel noteikti meginas ietekmet lieciniekus un sleept parejos tiesos un netiesos pieradijumus.

+21
-2
Atbildēt

3

    laura_skeltina > janazakovica 17.08.2010. 21.21

    Cik nopelnījis? Ciparus studijā!

    Ā, laikam kaimiņiene teica….

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    Agnese > janazakovica 18.08.2010. 17.39

    Ko tad tur par tiem 1,13 milj uz sešiem gadiem varēja citu piespriest?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    janazakovica > janazakovica 17.08.2010. 21.48

    ziepes nopirki lai ielistu skelistiem dibenaa.?

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu