Latviju sasniegs dūmu piesārņotās gaisa masas • IR.lv

Latviju sasniegs dūmu piesārņotās gaisa masas

21
Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs

Noraida bažas par radiācijas izplatīšanos

Sestdien pēcpusdienā vai svētdien mežu ugunsgrēkos Krievijā radušās daļiņas un dūmi ar atmosfēras plūsmām var nonākt arī virs Latvijas teritorijas, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi, ziņo LETA.

"Kā rāda jaunākā satelītu informācija, piesārņotās gaisa masas vispirms tuvosies Baltkrievijas austrumu robežai un tikai pēc tam sasniegs Latvijas dienvidaustrumu un austrumu rajonus. Tas varētu notikt rīt [sestdien – red.] dienas otrajā pusē vai arī tikai svētdien. Tad arī būs iespēja precīzāk analizēt, kā atmosfēras piesārņojums izplatīsies mūsu valsts robežās," skaidro speciālisti.

Izskanējušas bažas, ka Baltijas reģionu varētu sasniegt radiācija no Krievijas mežu ugunsgrēkiem, tomēr Latvijā nevienā no 16 radiācijas novērošanas stacijām, kas galvenokārt izvietotas gar valsts robežu, nav konstatēts paaugstināts radiācijas līmenis.

Radiācijas drošības centra direktora pienākumu izpildītājs Jāzeps Malnačs iepriekš informēja, ka patlaban ir saņemta oficiāla informācija no Starptautiskās Atomenerģijas aģentūras par to, ka Krievijā visi kodolpētniecības centri ir drošībā un visās vietās, kur var būt paaugstināta radiācija, ugunsgrēki ir nodzēsti vai tiek kontrolēti. Radioaktīvās vielas un kodolmateriāli ir novietoti drošās vietās un nerada draudus videi un cilvēkiem. Mežu degšana ziņojumā netiek minēta.

Komentāri (21)

dro 13.08.2010. 17.26

Viss labais nāk no Krievijas:)

+6
-1
Atbildēt

1

    Ziemelnieks > dro 13.08.2010. 18.32

    Varu piekrist :))))))))) VISS LABAIS TIEŠĀM nāk no Krievijas :)

    0
    -3
    Atbildēt

    0

andrejs_kirsis 13.08.2010. 18.28

Sūtīsim Urbi un Pļineru ar lakstu kušķiem sagaidīt!

+5
0
Atbildēt

0

dro 13.08.2010. 18.47

Viss labais nāk no Krievijas: http://tv.delfi.lv/?showvid=TRC544dW
/kautiņs Piemaskavas karasspēka daļā/

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu