Izdevniecībai "Petits'', iespējams, mainīsies īpašnieks • IR.lv

Izdevniecībai "Petits'', iespējams, mainīsies īpašnieks

22
Elmārs Rudzītis, F64

Kā potenciālo izdevniecības nama pārņēmēju min lietuviešu "Snoras Bank"

Izdevniecības nams "Petits" varētu nonākt AS "Latvijas Krājbanka" (LK) vai tās lielākā kapitāldaļu turētāja – Lietuvas "Snoras Bank" – īpašumā, vēsta biznesa portāls Nozare.lv. Šo iespēju nav noliedzis "Petits" izpilddirektors Jurijs Jansons, norādot, ka darījums ar LK nav noticis, taču nekomentējot iespējamo nonākšanu "Snoras".

LK pārstāve Kristīne Ozolniece uzsvērusi, ka bankas plānos nav kļūt par izdevniecības nama īpašnieci. Savukārt "Snoras Bank" preses pārstāvis Dominiks Mertins atturējās komentēt bankas interesi par izdevniecību, norādot, ka banka tiek kotēta "Nasdaq OMX Vilnius" biržā, tāpēc, lai aizsargātu tās investoru intereses, jebkādi paziņojumi tiks sniegti tikai caur biržu. Vēlāk Mertins sacīja, ka "Snoras" neplāno pirkt "Petits" izdevniecības namu.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Izdevniecības nams "Petits"" reģistrēta 1996.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 100 000 latu. 100% kapitāldaļu īpašnieks ir Aleksejs Šeiņins, kurš darbojas partiju apvienības "Par labu Latviju" (PLL) valdē un 10.Saeimas vēlēšanās kandidēs tās Rīgas sarakstā ar otro numuru.

"Petits" izdod laikrakstus "Čas", "Subota", "Teleprogramma s djadjej Miši", "Ekspress gazeta v Baltii", kā arī "TaVa Programma", "Rīgas Santīms", un "Reklama.lv". Tiek izdoti arī žurnāli "Ļubļu", "Arhitektura i dizain Baltii" un "VIP Lounge", kā arī reklāmas katalogi "AutoFoto", "DOMfoto", "The Best Realty" un "Podarki".

Savukārt "Snoras Bank" akcijas pieder Krievijas "Konvers Grup" prezidentam Vladimiram Antonovam – 67,28%, kā arī Raimondam Baranauskam – 25,01%. LK lietuviešu bankai pieder 85,07% akciju. "Snoras" grupas uzņēmumam "Snoras Media" Lietuvā pieder dienas laikraksts "Lietuvos Rytas", ziņu portāls "lrytas.lt" un televīzija "Lietuvos rytas TV".

Komentāri (22)

Janis 07.08.2010. 15.12

Nekas jau nemainīsies, visi gali tāpat Krievijā..

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu