Apkopoti 9.Saeimas lielākie skandāli • IR.lv

Apkopoti 9.Saeimas lielākie skandāli

23
Raitis Plauks, F64
Indra Sprance

Korupcijas skandālu sarakstu ievada Emša (ZZS) portfeļa nozušana un paša aiziešana no politikas

Atsvaidzinot vēlētāju atmiņu par nozīmīgām aktualitātēm politikā 9.Saeimas laikā, biedrība "Sabiedrība par atklātību – Delna" mājaslapā www.kandidatiuzdelnas.lv apkopojusi pašreizējā Saeimas sasaukuma lielākos korupcijas skandālus, sīkās amatpersonu blēdības, aizdomīgas likumdošanas inciatīvas, kā arī cita veida informāciju.

Mājaslapā ievietoto 9.Saeimas lielāko korupcijas skandālu sarakstā ir toreizējā premjera Induļa Emša (ZZS) portfeļa un vēlāk arī paša nozušana no politikas, LSDSP un Ventspils uzņēmēju vienošanās, “Jūrmalgeitas” iztiesāšana, grāmatā “Tiesāšanās kā ķēķis” publiskotā informācija, Dienvidu tilta būvniecība, “Daimler” korupcijas skandāls u.c.

Sīko blēdību topā ir e-lietu ministres Inas Gudeles (ZZS) “zemeņu kūkas” lieta, Satiksmes ministrijas darbinieku svinības atpūtas bāzē “Pūka priedītes”, Eiropas Savienības finansējuma pieprasīšana projektam par lāzeršova iekārtu uzstādīšanu Kombuļos u.c.

Savukārt aizdomīgo likumdošanas iniciatīvu priekšgalā ir drošības iestāžu likuma grozījumi, “antimafijas” likumprojekts, amnestijas likuma grozījumi, bēdīgi slavenie “mutatis mutandis” likuma grozījumi u.c.

Mājaslapā iespējams iepazīties arī ar politiķu spilgtākajiem izteikumiem un citu informāciju, kas var noderēt, analizējot partiju paveikto 9.Saeimas laikā.

Komentāri (23)

mary75 03.08.2010. 15.25

Lielākais skandāls, manuprāt, bija drošības likumu pieņemšanas mēģinājums ar mērķi pakļaut drošības iestādes politiķu kontrolei un Loskutova atstādināšana ar mērķi sagraut KNAB.
Emsis ar to portfeli man uzdzen smieklus un izklausāss pēc anekdotes, visi taču tāpat zināja, kas piebaro ZZS.
Vispār, visa šīs saeimas darbība ir liels hronisks skandāls.

+18
0
Atbildēt

0

austrisv 03.08.2010. 15.19

Tos skandālus labi atceros! Kur tad vēl Bērnu slimnīcas lieta un Miķelsona kukuļošanas skandāls???
Par Emša portfelīti, kurš bija atstāts saeimas kafūzī, labi atceros! tas bija smieklīgi, ka kafejnīcas oberim gribēja piesiet to portelīša naudas izzagšanas lietu, jo skopais Lembis Emsim nebija iedevis konvertā apaļu summu liekas, cik atceros 20 tūkstošus, bet mazāk! Emsis izgāzās, jo nebija pazvanījis Lembim cik tad īsti ir tā nauda ielikta konvertā un pats arī to naudu nebija pārskaitījis! tas tik bija skandāls, jo Emsis locījās, ka prasījis naudu traktora iegādei! Tādus jokus es neaizmirstu un ieskaitu mīnusus ZZS, kam jau tāpat tie deputātu kandidāti ir tālu prom no zemniecības, bet pietuvināti mazajam vīrelim!

+15
0
Atbildēt

1

    ievuliitis > austrisv 03.08.2010. 15.23

    Ir tur gan bērnu slimnīca, gan Latvenergo. Aizej apskaties uz Delnas mājas lapu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

ievuliitis 03.08.2010. 15.20

Man ienāca prātā, ka katram punktam vēl vajadzētu galvenās darbojošās personas pievienot. Cilvēki, kas ikdienas dzīvē nepiešķir lielu nozīmi politiskiem notikumiem, nespēs tās atcerēties.

+14
-1
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu