Auto ielūst ūdensvada avārijā izskalotā bedrē • IR.lv

Auto ielūst ūdensvada avārijā izskalotā bedrē

34
Ieva Čīka, LETA

Mašīnu no ''ezeriņa'', kas negaidot izveidojies pie Rīgas nama, izceļ ar glābēju tehniku

Ceturtdienas rītā pie daudzdzīvokļu mājas Nīcgales ielā 21, Rīgā, ielūzis asfalts un bedrē iegāzusies kāda vieglā automašīna, vēsta aģentūra LETA. Cilvēki negadījumā nav cietuši. Speciālisti atzīst, ka Rīgas grunti var izskalot ūdensvada avārijā izplūdis ūdens, izraisot ielu seguma iegruvumus.

Auto no bedres, kuru izskalojis ūdensvada avārijā izplūdušais ūdens, izcelts ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) smagās tehnikas palīdzību. Iegruvumā bija iegāzies arī apgaismes stabs.

Izskalojumu radījis Nīcgales ielā plīsušais 30 centimetru diametra ūdensvads, informē SIA "Rīgas ūdens". Tā remontdarbu laikā apkārtējām daudzdzīvokļu mājām ūdens apgāde traucēta.

Kā skaidro uzņēmuma speciālisti, zem Rīgas ielām grunts esot kustīga, tādēļ ūdensvada plīsuma radītā spiediena dēļ dažreiz izveidojas ievērojami izskalojumi, izraisot ielu seguma iegruvumus. Jau vēstīts, ka Rīgas ūdensvada sistēma ir visai sliktā stāvoklī, tajā avārijas nav retums. Vēl pērnajā ziemā avārijas situācija vairākas dienas tika novērsta pie Brasas tilta, kur plīsuma dēļ izveidojās autosatiksmei nepārvarams apledojums.

Komentāri (34)

marta1313 30.07.2010. 00.21

Domāju, ka gan apdrošinātājam, gan auto īpašniekam vajadzētu kopīgi pacīnīties un regresa kārtībā piedzīt visus izdevumus no vainīgā – Rīgas ūdens. Apdrošinātājs – savus izdevumus, auto īpašnieks – pašriska tiesu.
Vai gadījumā šobrīd Purvciemā nenotiek ūdensvadu drošības pārbaude ar krietni paaugstinātu ūdens spiedienu?

0
0
Atbildēt

0

marta1313 30.07.2010. 00.13

Domāju, ka to mašīnu var uzskatīt, kā bojāgājušu.

Tai stipri apskādēta virsbūve (jumts, sāni, priekšējā daļa). Kā noprotams priekšējais bamperis palicis bedres dziļumos.
Bet pats galvenais – visas rotējošās daļas ir pilnas ar smiltīm, domāju, ka arī motors.
Kaut arī apdrošinātājs (If Latvija) segs šobrīd redzamos bojājumus, patiesais posts atklāsies ļoti īsā laikā pēc atsākšanas braukt.

0
0
Atbildēt

0

baiba_kacena 29.07.2010. 22.53

Klausoties šorīt Radio 101 nodomāju, ka tas ir kāds joks vai tamlīdzīgi, bet nupat pārliecinājos par pilnīgi pretējo. Nu jā, štrunts par to bedri, bet žēl jau, protams, vairāk tās nelaimīgās Hondas īpašnieka… interesanti, cik lielu atlīdzību šādā gadījumā var no apdrošinātājiem piedzīt?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu