Krištopans: latvieši ir boļševiki pēc definīcijas • IR.lv

Krištopans: latvieši ir boļševiki pēc definīcijas

33
Rūta Kalmuka, F64
Indra Sprance

Ekspremjers uzskata, ka Šķēles un Ulmaņa atgriešanās saistīta ar lielo valsts uzņēmumu privatizāciju

Atceraties to manu tekstu par muļķu zemi? Gudri cilvēki par to neapvainojas, bet nezin kāpēc daudzi apvainojās. Tad man rodas jautājums: cik Latvijā ir gudru cilvēku? Es uzskatu, ka tas, ko izteicu vārdos, ir lāsts. Tā intervijā žurnāla “Klubs” augusta numurā saka no politikas aizgājušais ekspremjers Vilis Krištopans.

Krištopans norāda, ka nesaprot, ko lai tagad pasaka, lai lāstu noņemtu. “Lai nav vairs tas muļķu zemes lāsts. Jo tagad jau daudzi saka: jā, bet tev toreiz bija taisnība. Saprotiet, latvieši ir boļševiki pēc definīcijas. Tādi sociāldemokrāti boļševiki. Noņemt. Pārdalīt. Nodedzināt kādu pili,” pārliecināts Krištopans.

Intervijā viņš arī stāsta, ka, viņaprāt, Andra Šķēles (TP) un Gunta Ulmaņa (PLL) atgriešanās politikā ir saistīta ar vēl neprivatizētajiem lielajiem valsts uzņēmumiem.

“Es nezinu, kāda ir viņu motivācija. Es negribu neko teikt par Šķēli, Šleseru vai Ulmani. Bet atcerieties vienu: ja nemaldos, no 20 lielākajiem uzņēmumiem Latvijā kādi 15 vai pat 16 ir valsts uzņēmumi jeb ar valsts kapitālu. “Latvenergo”, “Lattelecom”, “Latvijas valsts meži”, “Latvijas dzelzceļš”, lidosta “Rīga”, “Gaisa satiksme”. Ir ļoti vilinoši atnākt un pasēdēt uz tām naudas plūsmām. Tā privatizācija  ir ļoti primitīva. Ieliek savus cilvēkus. Tas ir ļoti vilinoši, īpaši tiem, kas saprot, kas ir finanses un bizness, “ saka Krištopans.

Krištopans bija ilggadējs partijas “Latvijas ceļš” (LC) līderis, vadīja valdību laikā no 1998.gada novembra līdz 1999.gada jūlijam, no LC bij ievēlēts 5., 6. un 7.Saeimā. 2002.gadā viņš izstājās no LC un 8.Saeimas vēlēšanās startēja no Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) saraksta, tika ievēlēts, taču drīz vien pēc vēlēšanām paziņoja, ka pamet politiku.

Komentāri (33)

Juris Liepins 22.07.2010. 17.55

“Krištopans norāda, ka nesaprot, ko lai tagad pasaka, lai lāstu noņemtu”

—————
Nozīmīgu devumu lāsta noņemšanā varētu veikt,dodoties uz prokuratūru,un tur jau zinošāki speciālisti pakonsultētu kas ir jāsaka.

+28
-2
Atbildēt

0

varrvara 22.07.2010. 18.45

Latvieši nav boļševiki! Latvieši ir naivi, ka vadīt Latviju ir uzticējuši partijām, kuras pēc definīcijas ir organizējuši un izveidojuši bandīti pēc būtības. Mani visas līdzšinējās partijas kā Latvijas pilsoni ir totāli apzagušas un ja tas tā, tad nevajag apvainoties, ka lielai daļai latviešu ir stipra vēlme pielaist uguni visiem miljonāriem, kuri nav neko nopelnījuši, bet tikai zogot Latvijas valsts (arī manus) īpašumus tikuši pie turības. Šie pseido miljonāri ir nodarījuši vēl lielāku ļaunumu Latvijai – izaudzinājuši paaudzi, kura nesaprot, ka valsts var augt strādājot, bet neviss zogot. Latvijas Ceļš bija arī viens no tiem.
Var piekrist Krištopānam, ka AŠ kvadrātā ar Ulmani priekšgalā nāk, lai paņemtu pēdējo!

+21
-1
Atbildēt

3

    mxblack > varrvara 23.07.2010. 12.16

    Tās ir arī manas domas un mana pārliecība. Arī es esmu piedzīvojis gan tos patriotisma un lielās ticības brīžus, kad kā brīnumu atguvām savas Valsts neatkarību un bijām pārliecināti, ka uzcelsim lielisku mājvitu savai Tautai. Vai kāds varēja iedomāties, kas mūs nākotnē sagaida? Jau Godmanis sāka vest valsti pilnīgā purvā, tad visi tie krištopāni, gaiļi un pārējie blēži to cītigi turpināja, kamēr Šķēles banda to iedzina pēdējā akacī. Un te nu mēs esam, apsmiekls un nicinājums visai pasaulei. Ne jau tie blēži tagad ir spiesti dzīvot no niecīgām algām, bet mēs. Katram blēdim ir jāatbild par saviem nodarījumiem, jāatbild ir arī šiem.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > varrvara 22.07.2010. 23.46

    ..lielai daļai latviešu ir stipra vēlme ../
    wishful thinking

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ineglite > varrvara 23.07.2010. 10.03

    Es jums pilnībā piekrītu. Es ar nevaru saprast vai tiešām esam tik lieli tumsoņas lai to nesaprastu. Viņi izmanto tik lētu manipulāciju kad pat bērnam ir skaidrs kad onkulis melo. Bet pieaugušie to nesaprot, tāpēc visu laiku muļļājamies , tai vietā lai iznīdētu korupciju un sāktu pa īstam attīstīt valsti.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

iuzhux 22.07.2010. 17.24

Latvieši nez’ vai ir gatavi nodedzināt kādu pili. Lemberga augstie reitingi u.t.t.
Latvieši ir konfliktus nemīloši un mazliet kūtri (varbūt kautrīgi). Tāpat šeit- Krištopans nevēlas runāt par pārējiem puišiem… Astes, tomēr, cieši savijušās kopā pārāk daudziem.
Lielo uzņēmumu naudas sūkņi nav nekāds jaunums.
Latvieši grib pārdalīt-, pārdalīt nodokļu nastas slogus, un to solīs visi- bez izņēmuma. Kuram ticēt? IR varētu papētīt, kurš jau šajā virzienā ir darbu ieguldījis, startējis ar reāliem priekšlikumiem u.t.t. Tas būtu nozīmīgi :)

+13
-2
Atbildēt

2

    ievuliitis > iuzhux 23.07.2010. 10.50

    “IR varētu papētīt, kurš jau šajā virzienā ir darbu ieguldījis” Tu domā – kurš savus cilvēkus interesējošo uzņēmumu galvgalī jau salicis?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    iuzhux > iuzhux 23.07.2010. 12.56

    nē, es labprāt uzzinātu, kādus reālus darbiņus nodokļu sistēmas pārveidošanā kāds ir padarījis, un kur šie darbiņi iesprūduši.
    Visi, kopš Zīles programmas runā, ka jāveic nodokļu reformas, bet kaut kā nekust. Kā tā?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu