No PLL saraksta svītro mēslus metušo Dzelmi • IR.lv

No PLL saraksta svītro mēslus metušo Dzelmi

55
Kaspars Krafts, F64
Indra Sprance

Dzelme: ja man būtu tik daudz naudas kā Šķēlem vai Šleseram, man vispār nebūtu sodāmības

Lai arī savulaik par mēslu mešanu “Praida” dalībniekiem tiesātā draudzes “Jaunā paaudze” locekļa, partijas “LPP/LC” biedra Jāņa Dzelmes kandidatūra sākotnēji apstiprināta apvienības “Par labu Latviju” (PLL) deputātu kandidātu sarakstam, pēdējā brīdī viņa vārds no saraksta svītrots.

Dzelme Ir.lv stāstīja, ka viņa kandidatūra PLL sarakstam bija apstiprināta, viņš jau bija aizpildījis visus nepieciešamos dokumentus startam vēlēšanās, taču pēdējā brīdī PLL vadītājs Guntis Ulmanis, atsaucoties uz viņa iepriekšējo sodāmību, licis svītrot viņa vārdu no saraksta.

No saraksta svītrotais Dzelme uzsver, ka šāda rīcība neesot taisnīga, jo, pirmkārt, viņa sodāmība jau gadu ir dzēsta un, otrkārt, viņš uzskata, ka šī lieta bija safabricēta un ir iesniedzis prasību Eiropas Cilvēktiesību tiesā. “Tas ir tik absurdi un nepamatoti. Ja man būtu tik daudz naudas kā Šķēlem vai Šleseram, man vispār nebūtu tās sodāmības, jo visi tie, kam ir tik daudz naudas, atpērkas,” paziņoja Dzelme.

Dzelme sacīja, ka nezina, vai paliks partijā, norādot – ja vien būtu kāda cita partija, kas viņu pieņemtu, viņš noteikti startētu vēlēšanās. “Man bija mērķis piedalīties Saeimas vēlēšanās. Zinu, ka es būtu vinnējis, jo man bija liels atbalstītāju loks, “ pauda Dzelme.

Apvienības “Par labu Latviju” preses sekretārs Edgars Vaikulis Ir.lv noliedza, ka Dzelmes kandidatūra no saraksta svītrota saskaņā ar Ulmaņa norādēm. “Vairākos apgabalos uz vienu deputāta kandidāta vietu pretendē vairāki cilvēki. Sarakstā tika apstiprināti tie, kas var dot vislielāko pienesumu partijai. Tika vērtēts nevis tas, kurš drīkstētu būt sarakstā, bet kuram vajadzētu būt. Acīmredzot, pēc šādiem kritērijiem minētās personas vietā sarakstā ir kāds cits,” sacīja Vaikulis.

Vaikulis norādīja, ka bijuši vēl arī citi cilvēki, kas izpildījuši visas formalitātes, lai startētu, bet beigās tomēr nestartēs. Viņu vidū esot motosportists Kristers Serģis, kurš pēdējā brīdī pārdomājis un nestartēs vēlēšanās.

Par mēslu mešanu “Rīgas Praida” laikā 2006.gadā Dzelmem tiesa piespieda 100 stundu ilgu sabiedrisko darbu, ko viņš arī esot atstrādājis.

Komentāri (55)

ievuliitis 22.07.2010. 13.43

Tas ir skaisti! Tas ir debešķīgi! – “Ja man būtu tik daudz naudas kā Šķēlem vai Šleseram, man vispār nebūtu tās sodāmības, jo visi tie, kam ir tik daudz naudas, atpērkas,” paziņoja Dzelme.”!!! Ak svētā vientiesība no ierindas partijas biedra mutes! Viņš uzskata, ka tas ir vienīgais arguments – kam vairāk naudas, tam – taisnība!
Un ko vēlētāji, atkal piekrītīs?

+33
-3
Atbildēt

2

    ivetao2007 > ievuliitis 22.07.2010. 18.32

    Betijs, vai nav klase – mēsli met mēslus!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > ievuliitis 22.07.2010. 16.18

    Un viņš arī savā vientiesībā netieši paziņoja, ka Šķēle un Šlesers vēl nav notiesāti, jo veiksmīgi atpirkušies!

    +6
    0
    Atbildēt

    0

Una Grinberga 22.07.2010. 14.07

Normālā politiskā spēkā šāds “frukts” pat par biedru nebūtu, kur nu vēl par deputāta kandidātu! Bet tāds ir Latvijas politiskās attīstības līmenis!

+23
-4
Atbildēt

0

oktanvis 22.07.2010. 14.24

Šis arī jauks: “ja vien būtu kāda cita partija, kas viņu pieņemtu, viņš noteikti startētu vēlēšanās”. Ideāli, mērķi, principi, u.c. viss pie muguras lejasdaļas, ka tik pie siles.

+21
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu