Domburu varētu atstāt ārpus “Milžu cīņu” vadīšanas • IR.lv

Domburu varētu atstāt ārpus “Milžu cīņu” vadīšanas

45
Māris Bišofs

Kots: ideāls raidījuma vadītājs būtu tāds, kas medijos nav pozicionējies

Latvijas Televīzija (LTV) varētu rīkot konkursu par labāko priekšvēlēšanu diskusiju koncepciju un piemērotāko raidījuma vadītāju, trešdien raksta “Diena”, informējot, ka otrdien Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) un Saeimas deputātu tikšanās laikā panākta vienošanās, ka priekšvēlēšanu debates jeb “Milžu cīņas” būs, tikai jāvienas par finansējuma apjomu un un avotiem, kā arī jāsagaida koncepcija no televīzijas vadības.

Kots laikrakstam nav izslēdzis iespēju raidījumu veidot vairākiem pašreizējiem LTV žurnālistiem, tomēr viņa ideāls būtu raidījuma vadītājs, kas līdz šim nav sevi pozicionējis mediju telpā un par kura politiskajām simpātijām skatītājiem nav priekšstatu un aizspriedumu. Tam piekritis arī NRTP loceklis Sergejs Kārītis: “Tas būtu ideālākais variants. Piemēram, Kārlim Streipam un Jānim Domburam jau karina birkas par viņu politiskajām simpātijām, Egilam Zariņam – citas birkas. Cits jautājums, kur ņemt pilnīgi neitrālu cilvēku. Garantiju, ka šādu cilvēku atradīs, nav nekādu."

Žurnālists Jānis Domburs, kurš ir izstrādājis vairāku debašu koncepcijas variantus, “Dienai” norādījis, ka viņu vairāk par iespējamo raidījuma vadītāju satrauc tas, ka LTV vadība nav spējīga formulēt, ko raidījumos vēlas redzēt: “Vai nu LTV vadība klīniski nespēj aptvert satura kategorijas, vai visus pārējos grib padarīt par muļķiem. Neviens LTV vadībā nav pacenties noskaidrot, kā šāda debates veido citās valstīs – viņi vienkārši vālē.”

.

Komentāri (45)

edgars rezebergs 07.07.2010. 00.14

Asociacija – issavienojums. Lieliski izdevies Bisofam zeitgeist nokert!

+1
0
Atbildēt

0

andrisskrastins 06.07.2010. 20.59

Jā, tā saulīte ir tik nikna kā attēlota :)

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu