Vilnītis Strīķei aizliedz sniegt interviju • IR.lv

Vilnītis Strīķei aizliedz sniegt interviju

65
Nora Krevneva, F64

Jaundžeikars: Vilnītis ir saņēmis norādījumus, viņš to zina, un viņš tos pilda

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Normunds Vilnītis aizliedzis savai vietniecei Jutai Strīķei sniegt interviju žurnālam „SestDiena”, žurnālam to apstiprināja pati Strīķe.

„Neko vairāk viņš nepaskaidroja. Tāpēc man nav skaidrs, ko darīt, ja, piemēram, Saeimā, iznākot no komisijas sēdes, mani „noķers” kāds žurnālists. KNAB oficiālo viedokli drīkst paust  tikai ar priekšnieka atļauju, taču es jau varu runāt par kontrabandu un citām lietām, varu paust nevis biroja viedokli, bet savu,” vēlāk žurnālam skaidrojusi Strīķe.

„Melns uz balta tas nekur nav reglamentēts… Taču mūsu uzdevums ir nodrošināt informācijas pieejamību, tātad saturu. Tagad mēs runājam par interviju, tātad formu. Šobrīd birojam nav sakāms nekas būtisks, iespējams, kaut kas mainīsies pēc 1.septembra, kad būs skaidrība par reorganizāciju,” žurnālam biroja atteikumu intervēt Strīķi skaidrojis KNAB sabiedrisko attiecību speciālists Andris Vitenbrugs, piebilstos, ka Strīķe, ja vēlas, var stāstīt par saviem hobijiem, privāto dzīvi, hokeju, asins nodošanu vai futbola čempionātu.

Vēlāk Vitenburgs gan skaidrojis, ka aizliegums nav vērsts pret kādu konkrētu darbinieku, KNAB pozīcija esot „biroja vadībai atturēties no intervijām, lai neļautu amatpersonu izteikumus raut ārā no konteksta.”

Vilnītis nav reaģējis ne uz telefona zvaniem, ne īsziņām. Vitenburgs vēlāk norādījis, ka interviju „SestDienai” nesniegs arī Vilnītis.

Nacionālās drošības padomes loceklis Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC) sacījis, ka KNAB nav nepieciešama publicitāte un jebkurā iestādē visus jautājumus izlemj priekšnieks. „Vilnītis ir saņēmis norādījumus, viņš to zina, un viņš tos pilda,” sacīja Jaundžeikars, gan atsakoties atbildēt, kādus norādījumus Vilnītis saņēmis un kurš viņam tos devis. Jaundžeikars gan licis saprast, ka, iespējams, tie doti Nacionālās drošības padomes sēdes laikā.

.

Komentāri (65)

mary75 03.07.2010. 13.52

Viss notiek pēc plāna un pēc norādījumiem, ko Vilnītis saņēmis, šī ir viena no nedaudzām reizēm, kad Jaundžeikars nemelo.
Mērķis ir viens – iztīrīt KNAB no godīgiem darbiniekiem, pirmām kārtām, no Striķes, un pārvērst to par iestādi, kas pilnībā pakļauta “labiešu” kontrolei, kā arī iestādi, ar kuras palīdzību varētu iznīcināt konkurentus biznesā un politikā.
Nav jau nekas jāizgudro, tepat austrumu kaimiņam, labiešu draugiem un skolotājiem, drošības iestādes sen kalpo tikai tādiem mērķiem.
Pie kam Latvenergo lieta bija tas pēdējais piliens, kas lika atmest jebkādu pieklājību.
Patreiz Vilnītis ir atjēdzies no br;āziena, ko dabūjis no saimniekiem, un, kā prot, mēginās Striķu izprovocēt vai nu uz atllūgumu, vai uz viņa rīkojumu pārkāpšanu, pēc kā var sekot atlaišana, likumīga vai nelikumīga, nav nozīme, tiesas ilgst gadiem, bet, galvenais traucēklis būs neitralizēts.
īstenībā, tiek realizēts plāns Nr2 drošības iestāžu pakļaušanai politiskai kopntrolei, tikai slīpētakā veidā.

+39
0
Atbildēt

1

    Uģis > mary75 03.07.2010. 21.00

    Spriežot pēc diezgan konvulsīvajām politiķu izrīcībām, plāns Nr2 ir steidzams un, iespējams, saistīts ar nepieciešamību piebremzēt “Latvenergo” lietu.

    Pretējā gadījumā būs spiesti ķerties pie ļoti nepatīkamāka plāna Nr3 — lapseņu iedarbināšanas pret pieķertajiem, kas varētu nejauši nodot shēmas augstākā ranga dalībniekus

    +7
    0
    Atbildēt

    0

reksa 03.07.2010. 13.19

Es saprastu, ja priekšnieks aizliegtu padotajiem runāt KNABa vārdā (sniegt oficiālo viedokli). Bet kā var aizliegt sniegt savu personīgo viedokli? Ja darbinieks nepārkāpj likumu (piemēram, neizpauž slepenās ziņas), tad viņš var runāt visu, ko grib.

Kad visus tos džeikarus un vilnīšus iesēdinās cietumā?

+39
-2
Atbildēt

6

    raimonds02 > reksa 04.07.2010. 11.27

    ja KŅĀB’im nav ko teikt, lai tura muti.

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    zane_caune > reksa 04.07.2010. 12.27

    Jautājums tikai par ko ir šis personiskais viedoklis. Ja par futbolu, tad nav problēmu, bet ja KNAAB izmeklētāji sāk izmeklēšanas gaitā sniegt komentārus par kādiem aizdomās turētajiem, kādiem lietas materiāliem vai politiskām partijām, tad tas personiskais viedoklis jau pārvēršas politiskā ierocī.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Brīvdomātājkaķis > reksa 04.07.2010. 12.05

    dzeris49: Es domaaju ka kaut kas aizies tikai tad kad JL patreiks no valdiibas au su…nu mietu un tad iestaasies miers valdiibas ekaa. ( Bet ja runajam par Striikes kundzi tad es vinas vietaa intervijas tiesi tapataas sniegtu, jo personisko viedokli nevienam nevar aizliegt paust. Un Tur nu es pilniibaa piekriitu ka taadu Jaundzeikeru vajadzeetu seedinaat) Kaut ka skopiigs mums arii ir dzeris;-) Ja tu beigtu dievinat un pielaiziities JL tad pavisma buutu ideaali ;-)

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    griezējs > reksa 04.07.2010. 13.26

    Tur jau ir tā lieta,ka teikt ir,bet neļauj tādi kuilīši kā Džāgeri,narkomānu tētiņi,un lielie parādnieki priekšnieki.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    ivetao2007 > reksa 03.07.2010. 22.21

    Aborigēniem patīk, ka viņiem kakā uz galvas. Viņi arī paši iemanās sev uzčurāt un iesēties govs pļekā. Molodci latvijci uz priekšu ar komunistu sekretāru Lembergu, Bergamani un čekas ģinamo. Būsim Eiropas galvenā padibene, kur par sētnieku būšot kāds Vilnītis.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > reksa 03.07.2010. 19.43

    Tad, kad muļķuzemē Lembergu kā premjeru gribēs nevis 34%, bet, 3,4% aborigēnu.
    Un Dombrovski gribēs nevis 29%, bet, vismaz, divreiz vairāk.
    Tad, kad aizstāvot Striķi un prasot atcelt Vilnīti uz ielas izies nevis 6000, kā par Loskutovu, bet, vismaz 60000.
    Par nožēlu, visdrīzāk, neizies neviens.

    +13
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 03.07.2010. 13.10

Lūk, šis “jaunums” – ir īstais piemērs demokrātijas un vārda brīvības apdraudējumam Latvijā

+34
-1
Atbildēt

1

    Guncītis > buchamona 03.07.2010. 17.29

    Strīķe nerunās – viņa strādās.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu